Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vos į jūrą nenugarmėjęs Turkijos lėktuvas gali būti paverstas biblioteka

„Boeing 737-800“ orlaivis, kuris vos nenuslydo į Juodąją jūrą, gali būti paverstas viešąja biblioteka, skirta miesto gyventojams, rašo „Architectural Digest“.
Lėktuvas vos nenugarmėjo į jūrą
Lėktuvas vos nenugarmėjo į jūrą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš daugiau nei dvi savaites Turkijos šiaurėje tūpdamas komercinis lėktuvas neišsiteko tūpimo take ir sustojo pavojingai palinkęs žemyn ant stataus purvino šlaito. Orlaivis su 162 keleiviais ir 6 įgulos nariais sustojo likus vos kelioms pėdoms iki jūros pakraščio. Laimei, niekas per incidentą nebuvo sužeistas, nors keli keleiviai buvo nugabenti į ligoninę patikrinimui.

Kelias dienas lėktuvas buvo paliktas toje pačioje vietoje – riogsantis prie mėlyno Juodosios jūros vandens. Nors galiausiai jis nuo šlaito buvo nukeltas, nebuvo aišku, koks likimas laukia apgadinto orlaivio. Gali būti, kad jis gali būti panaudotas netradiciškai – virsti biblioteka.

Trabzono meras Orhanas Fevzi Gümrükçüoğlu oficialiai kreipėsi į „Pegasus“ avialinijas, kad šios padovanotų lėktuvą miestui. Orlaivis tuomet būtų paverstas viešąja biblioteka, kurios miestui labai trūksta. Trabzono gyventojai jau ilgai skundžiasi, kad šiame šiaurės rytuose esančiame Turkijos mieste jie neturi pakankamos prieigos prie nemokamų knygų.

Orlaivio salono plotas – apie 90 kvadratinių metrų, ir tai tikrai nebūtų pati didžiausia biblioteka, tačiau ir pradžiugintų skaityti norinčius miesto gyventojus, ir galėtų tapti traukos objektu.

Avialinijos kol kas nepateikė atsakymo, kas laukia „Boeing 737-800“ orlaivio.

VIDEO: Turkijoje tūpdamas lėktuvas vos nenugarmėjo į jūrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius