Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 07 /14:38

„Wizz Air“ stabdo dar net nepradėtus skrydžius į Marakešą, yra pokyčių ir dėl Agadyro

Vengrijos oro linijos „Wizz Air“ nusprendė atšaukti dar net nepradėtus vykdyti skrydžius Vilnius-Marakešas, o kai kuriems reisams į kitą Maroko miestą – Agadyrą – pakeisti datas.
„Wizz Air“ stabdo dar net nepradėtus skrydžius į Marakešą
„Wizz Air“ stabdo dar net nepradėtus skrydžius į Marakešą / Shutterstock ir „Wizz Air“ nuotr.

Vengrijos oro linijos „Wizz Air“ birželį nudžiugino Lietuvos keliautojus naujiena, kad rudenį pradės skrydžius Vilnius-Marakešas. Buvo žadama, kad skrydžiai bus vykdomi žiemos sezonu, du kartus per savaitę.

Tačiau antradienį paaiškėjo, kad skrydžiai tarp Lietuvos sostinės ir Marakešo taip ir nebus pradėti. Avialinijų svetainėje ieškant bilietų, šiems metams negalima rasti jokių reisų. Jie turėjo prasidėti nuo spalio 29 d.

Keičiasi skrydžiai ir į Agadyrą

Nuo praėjusių metų lietuviai, norintys pažinti Maroką, galėjo tomis pačiomis avialinijomis pasiekti ir kurortinį miestą Agadyrą. Tačiau, kaip 15min sakė kelionių organizatoriaus „Travel Planet“ direktorė Gabrielė Štaraitė, jie tik netyčia pastebėjo, kad šiuose reisuose atsirado pokyčiai.

123rf.com nuotr./Agadyras
123rf.com nuotr./Agadyras

„Kolegė norėjo pirkti bilietus klientams tomis pačiomis datomis kaip kitiems, ir žiūri – nėra reiso. Tada pradėjo tikrinti bilietus, ir pasirodė, kad jie atšaukti. O „Wizz Air“ net neinformavo“, – teigė ji.

„Travel Planet“ rudens-žiemos sezonui klientams buvo nupirkę keliolika „Wizz Air“ skrydžių į Maroką bilietų. G.Štaraitės teigimu, tik dėl vieno pasikeitimo buvo gautas pranešimas – visus kitus pastebėjo patys darbuotojai.

„Gerai, kad netyčia pasižiūri. O jeigu žmonės pasitikrins tik norėdami užsiregistruoti į skrydį?“, – stebėjosi „Travel Planet“ vadovė. Anksčiau buvo skelbiama, kad skrydžiai į Agadyrą vyks du kartus per savaitę. Dabar liko tik vienas.

Tiesa, G.Štaraitę nemaloniai nustebino ir naujausios žinios, kad atšaukiami skrydžiai į Marakešą – būtent į šitą miestą jau buvo pakeisti dalies klientų bilietai.

„Wizz Air“:

Avialinijų bendrovė 15min atsiųstame komentare teigia, kad „visuomet stebi bei analizuoja savo tinklą siekdama, kad patys populiariausi maršrutai būtų prieinami žemiausiomis galimomis kainomis bei atitiktų klientų poreikius keliavimo sezonu“.

Teigiama, kad kryptimi Vilnius–Agadyras skrydžių dažniai mažinami dėl komercinių priežasčių, o kryptis Vilnius–Marakešas yra atšaukiama.

„Visi keleiviai, įsigiję bilietus šiuo maršrutu, yra informuojami ir automatiškai jiems siūloma skrydžio alternatyva, visiškas pinigų grąžinimas arba 120 proc. sumokėtos sumos sugrąžinimas į jų „Wizz Air“ sąskaitas“, – rašoma komentare.

Atšaukta daugiau krypčių

Prieš kelias savaites „Wizz Air“ pranešė, kad žiemą iš Vilniaus atšaukia dalį skrydžių – neliks jų į Atėnus, Nicą, Grenoblį, Barį, Reikjaviką, Romą. Tiesa, nuo spalio 29 dienos bus pradėti skrydžiai iš Vilniaus į Lvovą Ukrainoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lėktuvas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lėktuvas

Tuomet buvo aiškinta, kad bendrovės pajėgumai bus perskirstyti didesnę paklausą „Wizz Air“ skrydžių tinkle turintiems maršrutams. Kaip pavyzdys pateiktas reisas į Marakešą.

Buvo skelbiama, kad atsižvelgdama į sezoniškumą, bendrovė Vilniaus bazėje žiemos sezono metu vietoj 4 orlaivių naudos 3. Tačiau 2019 m. vasaros sezono metu vėl bus naudojami 4 orlaiviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius