Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiema lyg iš pasakos: kaip atrodo užšalę ir apsnigti Plitvicos kriokliai Kroatijoje

Plitvicos nacionalinis parkas Kroatijoje nuolat įtraukiamas į gražiausių Europos vietų sąrašus. Krioklių kaskadas, skaidrus ežerų vanduo, žaluma ir kalnai – čia tikras rojus vasarą. Tik žmonių begalės. O ar esate matę, kaip ši vieta atrodo žiemą?
Plitvicos nacionalinis parkas žiemą
Plitvicos nacionalinis parkas žiemą / np-plitvicka-jezera.hr nuotr.

Šiuo metu Plitvicos nacionalinio parko apylinkėse 5-10 laipsnių šilumos, o ir nukeliauti į Kroatiją pandemijos metu nėra gera mintis. Tačiau pasigrožėti nuotraukomis ir pasisemti įkvėpimo ateities kelionėms – juk visada galima.

Nors Kroatija paprastai yra vasaros atostogų meka, žiemą čia galima visai kitaip pamatyti įspūdingus jos peizažus. Šioje šalyje žiemos nėra tokios šaltos kaip Lietuvoje, o ir pastaraisiais metais jos šiltėja.

Tačiau čia vis tiek būna, kad temperatūra nukrenta žemiau nulio, o geriau paspaudus šaltukui iš dalies užšąla gražieji Plitvicos kriokliai. Jeigu dar yra ir sniego, tai nacionalinis parkas virsta tarsi žiemos pasaka.

Parkas yra lankomas visus metus, tačiau nuo lapkričio vidurio dėl saugumo lankytojai neįleidžiami į Viršutinius ežerus (Gornja jezera). Lankymas gali būti dar labiau apribotas atsižvelgiant į oro sąlygas. Žinoma, pandemijos metu ribojimų atsiradę dar daugiau. Prieš vykstant į parką rekomenduojama pasitikrinti naujausią informaciją interneto svetainėje.

Kelionė Kroatijoje ne sezono metu turi pliusų – pamatote visai kitokią gamtą, kainos būna gerokai mažesnės, išnyksta turistų minios. Visgi gali būti ir iššūkių – nenuspėjamas oras, uždaryti restoranai ar viešbučiai, sumažėję autobusų reisai ir pan. Dėl to prieš kelionę verčiau atlikti namų darbus ir iš anksto planuotis nakvynes bei lankytinus objektus – kad netektų suktis prie užrakintų vartų.

VIDEO: Outdoors Croatia S1E1 - Plitvice winter run/hike ✓ Croatia National Park HD

Beje, Plitvicoje galima ir slidinėti. Už kelių kilometro nuo įėjimo Nr.2, Mukinje kaimelyje, yra kalnas su keltuvu ir kelios mažesnės kalvos, kurios skirtos daugiausiai vaikams. Ten galima išsinuomoti ir slides, veikia restoranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius