Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zoologijos sodo lankytojai ant raganosio vinimi išraižė savo vardus

Prancūzijos zoologijos sodas pasmerkė savo lankytojų elgesį, kai jie ant raganosio nugaros išraižė savo vardus.
Zoologijos sodo lankytojai ant raganosio vinimi išraižė savo vardus
Zoologijos sodo lankytojai ant raganosio vinimi išraižė savo vardus / „Royan News“ nuotr.

Kaip skelbia AFP, 35 metų raganosio patelė La Palmyre zoologijos sode Ruajane rugpjūtį buvo nufotografuota su dviem vardais ant nugaros – „Camille“ ir „Julien“.

„Royan News“ paskelbtos nuotraukos sukėlė žmonių įtūžį socialiniuose tinkluose. Zoologijos sodo atstovai savo žinutėje feibuko paskyroje teigė esantys pasipiktinę lankytojų kvailumu ir nepagarba, tačiau teisinių veiksmų dėl incidento nesiims.

Lankytojams Ruajano zoologijos sode paprastai leidžiama paliesti raganosius, jeigu šie stovi netoli jų aptvaro tvoros. Sodo darbuotojai teigia, kad galimybė paliesti gyvūnus padeda lankytojams suprasti ir įvertinti gamtos įvairovę bei grožį.

Zoologijos sodo direktorius Pierre'as Caille'as AFP sakė, kad lankytojai pasinaudojo vinimis, kad ant raganosio nugaros dulkių, smėlio ir negyvos odos sluoksnio išraižytų vardus. Jo teigimu, gyvūnas tikriausiai to nė nepajuto. Užrašus pastebėję darbuotojai greitai juos nuvalė, raganosiui nebuvo padaryta jokios žalos.

Sodo darbuotojai tikino, kad dauguma lankytojų pagarbiai elgiasi su gyvūnais, tačiau Prancūzijos laukinės gyvūnijos apsaugos labdaros fondas kritikavo šią vietą. Jų teigimu, sodas neįvykdo standartų, pagal kuriuos lankytojai galėtų liesti gyvūnus.

P.Caille'as AFP sakė, kad svarstoma zoologijos sode įrengti stebėjimo kameras, kad tokie incidentai ateityje nepasikartotų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius