Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 idėjų, ką pamatyti Molėtų rajone

Molėtai, pasiilgę aktyvaus turistinio šurmulio, visiems Lietuvos gyventojams atidaro tikrą lobių skrynią. Ne tik pilną gryno oro, skaidrių ežerų, gaivių vėjų gūsių ir vaiskios žalumos, bet ir... pilną naujosios, pirmosios ir vienintelės Lietuvoje turizmo valiutos – Molitų. Kartu su šia didžiąja vasaros naujiena skelbiama net 11 pėsčiųjų maršrutų visame Molėtų rajone.
11 idėjų, ką pamatyti Molėtų rajone
11 idėjų, ką pamatyti Molėtų rajone

Iki šiol Molėtuose buvo galima eurus iškeisti į Molitus, o dabar, priėmus Molėtų turizmo ir verslo informacijos centro iššūkį „Išvaikščiok Molėtus“, į Molitus galima iškeisti ir nueitus kilometrus.

Visą vasarą ir dar rugsėjį (iki rugsėjo 30 d.) Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras kviečia apsilankyti Molėtų rajone, išvaikščioti bent 5 iš 11 siūlomų pėsčiųjų maršrutų ir žymėti juos savo išmaniajame telefone. Įveikus penkis žaidimo maršrutus gaunamas unikalus prizo kodas, kurį Molėtų turizmo ir verslo informacijos centruose (Inturkės g. 4 arba Sakalo g. 3) bus galima iškeisti į vertingąjį Molitą. Prizo kodą būtina užregistruoti ir pagrindinio žaidimo prizo, išmaniojo laikrodžio, lošimui.

Galbūt būtent Jūs jau šį rudenį galėsite savo riešą papuošti išmaniuoju aksesuaru?

Kuo vertingi Molitai?

Molėtų pono pinigėlių legenda šią vasarą virto realybe ir įgavo tikros aukso monetos formą, kuri ne tik papuoš Jūsų piniginę, bet ir padės dar įdomiau, pigiau ir gausiau atostogauti Molėtų krašte.

Molėtų TVIC nuotr./Molitai
Molėtų TVIC nuotr./Molitai

Specialiai Molėtams nukalta moneta simbolizuoja keliautojų atradimus, o kiekvienas, įsigydamas monetą, dalyvauja ir molitų akcijoje – gauna 19 nuolaidų įvairioms paslaugoms Molėtų rajone. Molitų akcija gali tapti puikiu atostogų planu Molėtuose. Sočiai, skaniai valgyti kviečia prie šios akcijos prisijungusios rajono kavinės. Apsigyventi ir mėgautis gyvenimu Molėtų rajone kviečia kaimo turizmo sodybos. Rajono verslininkai siūlo išbandyti išskirtinius, gurmaniškus produktus ir įvairias pramogas.

Net 11 pėsčiųjų maršrutų Molėtų rajone

Žaidimo „Išvaikščiok Molėtus“ maršrutai – galimybė pažinti net vienuolikos rajono miestelių apylinkes. Sekdami rekomenduojamomis maršrutų trasomis išvaikščiosite miestelių gatveles, keliausite takais, takeliais, ežerų pakrantėmis ir miško keliukais. Bene kiekvieną Jūsų žingsnį lydės plačios, ežerais išmargintos panoramos, grynas oras ir nuostabi Molėtų krašto gamta.

Videniškiai. Čia laukia vieni žymiausių rajono lankytinų objektų – Šv. Lauryno bažnyčia bei Videniškių Vienuolyno muziejus.

Pavaikštinėjus miestelio gatvėmis, toliau lauks Videniškių apylinkių keliai ir keliukai su gražiu vaizdu į Siesarties upelio slėnį – iki paties Palainio ežero, aplink jį ir atgal... Jei kojos neš ir bus ūpo, galima užsukti ir prie Baltadvario dvarvietės.

Giedraičiai. Maršrutą pradėję nuo Giedraičių A. Jaroševičiaus gimnazijos, kurioje įkurtas Giedraičių krašto muziejus, keliaukite miestelio gatvėmis. Čia nestinga laisvės kovų atminties ženklų – šalia posūkio į Bekupės kaimą įrengta patranka, žyminti Giedraičių mūšio vietą ir primenanti 1920-ųjų metų kovas už Lietuvos laisvę, miestelio centre – paminklas „Karžygiams, žuvusiems už Lietuvos laisvę 1920 m.“. Taip pat kelyje puikuojasi gražūs vaizdai į Kiemento ežerą, Šarkiškės upelis su stačiais šlaitais Piliakiemių piliakalnis, senosios Piliakiemių kaimo kapinės, Giedraičių Šv. Baltramiejaus bažnyčia.

Luokesa. Trasa driekiasi ir miesto gatvėmis, ir už miesto nutiestais pėsčiųjų takais, miškų keliukais bei vaizdingomis Molėtuose tyvuliuojančių ežerų Pastovio ir Pastovėlio pakrantėmis. Tai pati „miestiškiausia“ žaidimo trasa, kurią lengvai galima įveikti ir dviračiu.

Mindūnai. Tai išimtinai gamtinis maršrutas – nuo pat pirmų žingsnių nusidriekiantis miškų keliukais ir takais. Į Rudesos miškus patenkama per senąją Kamūžės užtvanką, o nuo Rudesos skardžio atsiveria įspūdingi vaizdai į Baltuosius Lakajus. Nebijantiems aukščio – pakeliui ir Mindūnų apžvalgos bokštas.

Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras/Mindūnų apžvalgos bokštas
Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras/Mindūnų apžvalgos bokštas

Alanta. Tai pakankamai ilga ir sudėtinga, reikalaujanti gero pasirengimo trasa, gausi lankytinų objektų. Trasa driekiasi Alantos krašto keliais, palaukėmis, yra ir sunkiau praeinamų tankesnių miškų.

Dar daugiau istorinių, gamtinių maršrutų driekiasi Dubingių, Balninkų, Joniškio, Inturkės, Suginčių ir Čiulėnų apylinkėmis.

Tebūnie šių metų vasaros kryptis – Molėtai. Tarp vandens ir žvaigždžių slypi žemiškos legendos, istorijos ir gamtos turtai. Tereikia pasivaikščioti. Skirtingų ilgių ir sudėtingumo trasos – kiekvienam keliautojui.

Žaidimo taisyklės ir maršrutų informacija: http://bit.ly/IsvaiksciokMoletus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius