-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

1200 km žygio pėsčiomis „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Vilkanasriai – Veisiejai (17km)

Žygeiviai įveikė jau 50 iš 80-ties žygio dienų. Įspūdžiais apie vakar dieną dalinasi Rasa Vaičiūnienė, kalba neredaguota. Nuotraukos žygeivių.
50 diena
Įveikta 50 dienų!

50 diena

Spalio 4 d.

Vilkanasriai – Veisiejai (16,6 km)

Šiandien 50-toji – jubiliejinė žygio „Už švarią Lietuvą!“ diena. Ačiū Bilso sodybai už suteiktą nakvynę su pusryčiais, šiltu vandeniu, mankšta, rytinėm ežero maudynėm ir gera kompanija!

Keliaujame 8-iese ir vilkšune Nida. Atkarpa Vilkanasriai-Veisiejai, 17 km. Diena nepaprastai graži ir saulėta. Kelias veda miško žvyrkeliu, praeiname Leipalingį, kuriame – nuostabaus grožio sena bažnyčia, paminklas žuvusiems už Lietuvos laisvę, rusu karių kapinės.

Trumpam poilsiui sustojame prie ežero. Kažkas tiesiog ištiesia kojas poilsiui, kažkas eina išsimaudyti. Praeiname Varnėnų kaimą, kelionę baigiame Veisiejuose. Apsistojame bendrabutyje. Aš išvažiuoju prie šalia esančio ežero gaminti vakarienės, kiti pasilieka rūšiuoti surinktų šiukšlių.

Susitinkame vakarienei. Giedrius atveža tortą! Visi dalinamės dienos įspūdžiais. Sutemo, pradėjo krapnoti. Išsiskirstome ramiam miegui – pilnatis, aplinkui visiška tyla.

Norime papasakoti, kokį vaizdą pamatėme išėję ant Seirijų kelio. Pakelėse kaip grybai po lietas mirguliavo ištuštinti 50 cl plastikiniai degtinės indeliai, šimtgraminė „Bajorų" tara bei pilno metro buteliai. Teršėjo psichologinis portretas aiškus – žemesnes nei vidutines pajamas gaunantis vyras, sulaukęs amžiaus, kai prostatitą jau turi, o Lexus‘o dar ne. Pastarasis, grįžinėdamas po darbo namo, tiesiog prie vairo susišvirkščia šimtuką, o tuščią tarą sviedžia per langą į pakelę.

Miške daug švariau, čia nebent koks nusivylęs atsitiktinis grybautojas į krūmus numeta maximinį maišą ar palieka nudėvėtus batus. Laukymėse pūpsančių sodybų aplinka irgi sutvarkyta, mat čia kadaise gyvenusius dzūkus jau senokai pakeitė pievelės kultūrą puoselėjantys švaruoliai iš miesto.

Išskirsčius šiukšles ant matricos dominavo maisto ir bendro naudojimo pakuotės, kas ir nusako statistinio vartotojo neįmantrią prigimtį – vos užgimęs vartok ir mirk .

Junkitės prie žygio, švarinkite Lietuvą! Daugiau:

https://www.facebook.com/groups/uzsvarialietuva/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius