Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

1200 km žygio „Už švarią Lietuvą!“ dienoraštis: Laukžemė–Lenkimai, 21 km

Keliautojos „Už švarią Lietuvą!“ Andželikos Ciganskaitės dienoraštis ir nuotraukos. Kalba neredaguota.
Žygio „Už švarią Lietuvą!“ nuotraukų galerija: trečia diena
Žygio „Už švarią Lietuvą!“ nuotraukų galerija: trečia diena / Organizatorių nuotr.

3 diena
Rugpjūčio 18 d.
Laukžemė–Lenkimai 21 km

Šiandien rašyti sunku. Komandoje jaučiamas nuovargis ir nusiminimas. Dauguma žmonių anksčiau retai išeidavo į žygius, o dabar šešiese keliaujame jau tris dienas. Tris iš aštuoniasdešimties... Šiandien einame keliu. Giedrius pasakė, jog tai kelias prasmės suvokimui. Kelias su ištisinėmis linijomis ir su trūkinėjančiomis linijomis. Kartais tiesus. Kartais su posūkiais. Kartais ir į kalniuką.

Lyg gyvenime, jame randame visko: matome gražią gamtą, kaimelius, bet nuleidžiame galvas žemyn ir... Pakelėse surenkame 130 cigarečių pakelių.

Lyg gyvenime, jame randame visko: matome gražią gamtą, kaimelius, bet nuleidžiame galvas žemyn ir... Pakelėse surenkame 130 cigarečių pakelių.

Tikėtina, jog pačios cigaretės taip pat atsidūrė ant žemės – tai 2600 nuorūkų. Viena nuorūka užteršia vieną kubinį metrą vandens. Negana to, cigarečių filtrai yra gaminami iš plastiko, todėl gamtoje pasilieka ir mikroplastiko dalelės. Kada nors jos pateks į vandenį, į gyvūnų organizmus, o galiausiai sugrįš mums patiems. Nebėra žmogaus, kuris aptvėręs savo namą tvora galėtų pasakyti, kad šiukšlės jo nepasiekia, kad jam nesvarbu. Tampa svarbu, vos tik pamatome, kas esame, ką iš tiesų savo gyvenime vertiname. Visada yra lengvas kelias. Nusimušus koją galima daugiau nebeeiti, pajutus silpnumą – neatsistoti, tačiau taip nieko ir nenuveikti.

Mes nesiekiame pakeisti pasaulio, suprantame, jog negalime to padaryti. Mes norime nešti ugnį, uždegančią tuos, kurie pasiruošę degti – savo pavyzdžiu imti gėrį ir nešti. Vis dar klystame, nesame tobuli, nesame net pasiruošę – negalime numatyti visko, kas įvyks, todėl mokomės ir dalinamės tuo, ką randame. Darysime tai, net jei žemė iš po kojų slys. Darysime tai kartu. Iki galo. Dėkojame Laukžemės kaimo bendruomenei ir Vičiulių sodybos šeimininkams, kurie žadėję mums kaimiškas sutiktuves priėmė karališkai!

VIDEO: Žygio „Už švarią Lietuvą!“ video dienoraštis: trečia diena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius