Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant skardžio Lietuvoje iškils netradicinis apžvalgos bokštas

Tauragės rajone, gražiausioje Pagramančio regioninio parko vietoje, iškils 15 metrų aukščio apžvalgos bokštas ir nuo skardžio besitiesianti apžvalgos aikštelė. Lankytojams nuo čia atsivers nuostabi Akmenos ir Jūros upių santakos panorama. 
Būsimas bokštas Pagramančio regioniniame parke
Būsimas bokštas Pagramančio regioniniame parke / VšĮ STUDIJA 501 iliustr.

„Norime, kad žmonės iš aukščiau pamatytų šios santakos grožį. Ji – mūsų širdis ir net viena iš priežasčių, dėl ko buvo įsteigtas parkas. Tai mūsų vertybė“, – 15min teigė Pagramančio regioninio parko l.e.p. direktorius Sigitas Mėlinavičius.

Bokštas ir apžvalgos aikštelė viename

Konstrukcija visai šalia Pagramančio regioninio parko lankytojų centro iškils netradicinė – bus iš dviejų aukštų, apžvalgos aikštelė ir apžvalgos bokštas viename.

Žemesnioji dalis nekils aukštyn, o tiesis nuo šlaito Jūros upės link. Ši apžvalgos aikštelė bus pritaikyta ir judėjimo negalią turintiems asmenims. „Jau iš jos labai neblogai matysis visas grožis“, – teigė S.Mėlinavičius. Antroji dalis – nuo šlaito į 15 metrų aukštį kylantis bokštas, į jį ves laipteliai.

Kadangi Jūros upė yra be galo mėgstama baidarininkų, pagalvota ir apie juos. Nuo bokšto upės link ves laipteliai, tad tiek bokšto lankytojai galės nusileisti arčiau vandens, tiek plaukikai galės čia patogiai sustoti. „Baidarininkai plaukdami galėtų prie bokšto sustoti, užlipti į viršų, pasigėrėti ir plaukti toliau“, – viziją dėstė parko vadovas.

Akmenos ir Jūros upių santaka
Akmenos ir Jūros upių santaka

Kada tikėtis bokšto

Ši idėja brendo jau penkerius metus, tik vis nebūdavo tai lėšų, tai galimybių ją įgyvendinti, 15min atskleidė regioninio parko vadovas.

„Be to, buvo aktualus ir žemės klausimas. Ta vieta, kurioje norime statyti bokštą – pati geriausia vieta pamatyti, kur išsiskleidžia santaka, buvo privati žemė. Ją žmogus mums dovanojo, bet kol sutvarkėme žemės dokumentus, kol atsirado finansavimas – taip ir ėjo metai“, – pasakojo S.Mėlinavičius.

VšĮ STUDIJA 501 iliustr./Būsimas bokštas Pagramančio regioniniame parke
VšĮ STUDIJA 501 iliustr./Būsimas bokštas Pagramančio regioniniame parke

Galiausiai, išsprendus šias problemas, dabar jau vyksta apžvalgos bokšto projektavimas. Planuojama, kad darbai prasidės 2020 m. „Geriausiu atveju bokštą turėsime kitais metais, blogiausiu – dar kitais“, – teigė S.Mėlinavičius.

Šiemet vasarą lankytojams turėtų būti atvertas aukščiausias apžvalgos bokštas Lietuvoje – Nemuno kilpų panoramą atversiantis 45 metrų aukščio bokštas Birštone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius