Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įdomiausi takai Lietuvoje, kurie patiks vaikams

Noriu pasidalinti mūsų šeimai įdomiausiais pažintiniais/pojūčių takais ir parkais, kurie tikrai paliks įspūdį ne tik suaugusiems, bet ir kartu keliaujantiems vaikams. Už kampo besislepiančios mitinės būtybės, įspūdingi mediniai miško gyventojai, basų kojų masažas – visa tai tikrai neleis vaikams nuobodžiauti.
Idėjos išvykai: įdomiausi takai Lietuvoje, kurie patiks vaikams
Idėjos išvykai: įdomiausi takai Lietuvoje, kurie patiks vaikams / Nėra blogo oro nuotr.

Daugiau idėjų kelionėms su šeima rasite „Nėra blogo oro“ feisbuko puslapyje.

1. Basakojų takas

Ar atsimenate, kada paskutinį kartą vaikščiojote basomis? Ne vienu, o net keliais gamtiniais paviršiais? Norėtumėte priimti tokį iššūkį? Tą galite padaryti Basakojų take Survilų sodyboje Jonavos raj. (praeiti taką gali visi norintys, nereikia apsistoti sodyboje).

Tai tikras išbandymas basoms pėdutėms – keliausite per pjuvenas, kankorėžius, smėlį, medį, akmenis, šieną, medžių žieves, molio vonias, praeisite daugiau nei 10 skirtingų paviršių... takas tęsiasi 2 km. Per pievas, mišką ir pelkę. Atrodo, nieko ypatingo, bet pereiti visą taką „nesukčiaujant“ – yra reikalų.

Mums labai labai patiko ne tik pasivaikščioti, bet ir gamta pasigrožėti, mėlynėmis pasmaguriauti. Tikrai dar sugrįšime, tad ir jūs nedvejokit ir keliaukit – man tai turbūt vienas įsimintinesnių potyrių ir viena iš šauniausių vietų Lietuvoje laikui su vaikais. Įveikę maršrutą basakojai turi kur nusiplauti kojas, tuo pasirūpino tako šeimininkai. Žinoma, tai sezoninis takas.

2. Krekenavos pojūčių takas

Tai tikrai įdomus, originalus ir išskirtinis pažintinis takas, nes keliaudami juo ne tik pasižvalgysite po nuostabų Nevėžio slėnio peizažą, bet ir lavinsite savo pojūčius. Šis takas suskirstytas į 12 stotelių, kuriuose jūsų laukia įvairūs pojūčiai. Pačioje tako pradžioje pajusite aukštį – galima įlipti į 30 m aukščio apžvalgos bokštą, kuris visu 100% pateisina Pojūčių tako pavadinimą. Bet lipkite į jį tik tuomet, jeigu nebegalioja draudimas dėl karantino!

„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais
„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais

Kiekvienoje stotelėje teks skirtingos užduotys. Išbandysite vėjo stiprumą sūpuoklėse, kursite savo muzikinę melodiją, basomis išbandysite skirtingus žemės paviršius, pajusite medžio energiją medinėje lovoje, paklausysite gamtos garsų klausykloje, išmėginsite natūralų medžio masažą, palaipiosite lipynėje, pabuvosite ant pontoninio liepto, atsipūsite poilsiavietėje bei gerai praleisite laiką besigrožėdami Nevėžio slėnio peizažu.

3. Šventos mitologinis takas

Takas Sirvėtos regioniniame parke, Švenčionių raj., drąsiai keliauja į man gražiausių ir puikiai tinkamų su vaikais pažintinių takų trejetuką. Jis trumputis, tik 1,3 km ilgio, bet įdomus, nes jame gyvena net 17 lietuvių mitologijos dievų ir deivių! Prie kiekvienos akmeninės skulptūros yra informaciniai stendai, kuriuose pateikiami trumpi aprašymai apie kiekvieną iš Dievų, tad nepraleiskite puikios galimybės prisiminti patys ir supažindinti vaikus su lietuvių mitologija.

„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais
„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais

Takas nėra visiškai tinkamas keliauti su vežimėliu, nes tiek jo pradžioje, tiek pabaigoje yra laiptukai. Tačiau juos įveikus daugiau kliūčių neiškiltų ir keliautumėte įprastu, labai gražiu miško takeliu

4. Dumsių kopos pažintinis takas

Pasivaikščiojimas kopomis vidury Lietuvos? Taip, tai įmanoma! O nuo pat pažintinio tako pradžios lydi jausmas, kad jau tuoj tuoj, pasibaigus miškeliui išvysim jūrą ir išgirsim krykštaujančias žuvėdras. Takas neilgas – 1300 m, vedantis smėlėtu keliuku tarp ošiančių ir kvepiančių pušų. Gausu informacinių stendų apie take bei aplink augančius augalus bei gyvenančius gyvūnus.

„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais
„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais

Žinoma, pažintinio tako „vinis“ – jo pabaigoje stovinti smėlio kopa, nuo kurios atsiveria miškingi ir smėlėti Dumsių girios plotai, o vaikams labai smagu pabėgioti nuo jos. Pats takas iki kopos su vežimėliu tikrai praeinamas. O šią nuostabią žemyninę kopą rasite Dumsių girioje, kuri yra visai šalia Jonavos.

5. Nemenčinės miškų pažintiniai takai

20 min. automobiliu nuo Vilniaus, Nemenčinės link, tarp seno pušyno, vos kelių kilometrų spinduliu vienas nuo kito yra net 3 pažintiniai takai. Trumpi, kai kurie nesiekiantys nei kilometro ilgio, bet vis tiek takai ir tikrai gražūs ir įdomūs. Juos galima ir per vieną dieną apeiti, galima ir kelioms išvykoms pasilikti. Visi takai tikrai paliks įspūdį vaikams: medinės skulptūros, pušys!

„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais
„Nėra blogo oro“ nuotr./Kelionės su vaikais

Pasakiškių parkelis/pažintinis takas. Trumputis, vos pusės kilometro ilgio, bet su nuostabiomis išdrožtomis miško žvėrelių skulptūromis, kurios paliko didžiausią įspūdį – labai dailios ir tikroviškos!

Viso yra 6 skulptūros ir kelios pavėsinės iškylai, tad nepamirškite įsidėti sumuštinių! Pridedu nuorodą kai jį rasti, nes keliaujant miškais ir gyvenvietėmis, jokių nuorodų nerasite: Pasakiškių gatvė 7 https://her.is/2IkPfpN

Sakiškių parkelis. Čia rasite trumpą pažintinį taką, keletą medinių skulptūrų, puikiai įrengtų pavėsinių. Parkelį pasieksite Nemenčinės plentu važiuodami į Sakiškes, Pušų alėjoje. Geriausias orientyras statomas naujas namų kvartalas: „Voverių giraitė“ – jį pravažiavus pasieksite parkelį.

Zamečkavo skulptūrų parkas. Parke yra 1050 kv. m medinių pėsčiųjų takų, stovi 20 skulptūrų, vaizduojančių personifikuotą miško florą ir fauną. Ir visa tai apsupta nuostabių pušų, gryno oro ir nedaug žmonių!

Daugiau kelionių įspūdžių rasite:

FB: facebook.com/nerablogooro/

Instagram: instagram.com/nera_blogo_oro/

Primename, kad keliaujant po Lietuvą būtina laikytis Vyriausybės teikiamų rekomendacijų.

  • Vis dar privaloma dėvėti apsaugos priemones – veido kaukes ar respiratorius.
  • Viešose vietose pasirodyti leidžiama ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius.
  • Būtina laikytis saugių atstumų.
  • Golfo ir lauko teniso aikštynuose, lauko šaudyklose, kartodromuose, vandenlenčių parkuose ir panašiose laisvalaikio pramogų vietose tarp asmenų ar asmenų grupių turi būti išlaikytas 10 metrų atstumas.
  • Lankytinose vietose atvirose lauko erdvėse bei muziejuose ir bibliotekose privaloma laikytis mažiausiai 2 metrų atstumo nuo kitų lankytojų ar lankytojų grupių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius