Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ignalinos kraštas – rojus jaunai ir pinigingai vilniečių kartai

Prabangu, civilizuota, gamtiška – taip trimis žodžiais galima būtų apibūdinti Ignalinos apylinkių paslaugas, siūlomas riebiau uždirbantiems finansų ar IT sektoriaus jaunikliams.
Palūšė
Palūšė / Vidos Gasparavičienės nuotr.

Maždaug 20-30 kilometrų spinduliu aplink Vilnių pakankamo dėmesio naktinių barų liūtams tikrai nėra, o Ignalinos apylinkės yra tikras išganymas. Sutikime – „ešeriukai“, mėgstantys trankią muziką Žaliųjų ežerų bei Baldžio paplūdimių gulyklose, nelabai dera su kostiumuotais bičais iš IT ar finansų sektoriaus. Jiems reikia romantiškos melancholijos.

Ignalinos turizmo informacijos centro direktorė Marija Garejeva drąsiai teigia, kad pozityvaus gyvenimo purslų kaip oro reikia didmiesčių gyventojams, ir jos žodžiuose yra tikrai labai daug teisybės.

Yra ir limuzinų

2-3 dienų kelionę į Ignaliną pradėčiau nuo autoserviso Ceikinių kaime kur remontuotiną automobilį porai parų palikčiau Kęstučiui Čepuliui. Pirmadienį automobilis jau būtų galutinai paruoštas artimiausios vasaros ilgesnėms kelionėms. K.Čepulio privalumas – nereikia laukti beprotiškose eilėse, siūlomos auto elektriko paslaugos, pigiau nei Vilniuje, pagarba klientui.

Toliau galima prabangiai keliauti nuomojamu limuzinu į Dūkštas paragauti 10 skonių svirplių.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Dūkšto svirpliai
Vidos Gasparavičienės nuotr./Dūkšto svirpliai

Degustacija truks apie pusantros valandos, o teigiamą energijos antplūdį jusite dar pusę paros. Sakoma, kad svirplių baltymai yra tikras lobis pavargusiems sąnariams. Svirplių ūkyje visus paperka ir šeimininkės Jolantos Trečiokienės dėmesys.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Dūkšto svirpliai
Vidos Gasparavičienės nuotr./Dūkšto svirpliai

Grįžus į Ignaliną galima drąsiai valgyti itin gerai kondicionuojamoje „Romnesos“ restorano banketinėje salėje – porcijos milžiniškos, tad maistu geriau dalintis 2-3 bendražygiams.

Nakvynę auksiniam Vilniaus jaunimui patartina rinktis „Vila Romnesa“. Tai kiek atokiau miesto, bet patalpos kondicionuojamos. Jeigu norima išbandyti būsimos santuokos tvirtumą – antras puses galima nusiųsti į uzbekiško ar gruziniško maisto gamybos pamokas. Iš Tailando ar Vietnamo nukopijuota svečių užimto forma neįprasta ir įdomi gan blankiame Aukštaitijos gastronominiame pasaulyje.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Romnesa
Vidos Gasparavičienės nuotr./Romnesa

Turizmas suksis visus metus

Ignalina iš aplinkinių Aukštaitijos miestų turėtų išsiskirti suvaldytomis sezoniškumo duobėmis.

Vasaros antrą pusę Palūšę užlies koncertų banga, rudeniop ji atsikartos Paliesiaus dvare, o jau gruodį pilnu tempu bus įjungtos kalnų ar lygumų slidinėjimo trasų pavaros. Tik su nedidele vasarine pertrauka veiks ir Ignalinos baseinas.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Ignalinos paplūdimys
Vidos Gasparavičienės nuotr./Ignalinos paplūdimys

„Šokiai kam per 25“ – apie tai irgi Ignalinoje mąstoma. Mirusių Ignalinoje kol kas daugiau nei naujai gimstančių, tad jaunos kartos Ignalinai tikrai reikia. Štai kodėl, mero Justo Rasiko žodžiais, jaunimui reikia ir klubo, ir šokių.

Rojus dar ir kuriamas

Parvilioti ne tik savaitgaliniam poilsiui Vilniaus auksinę kartą bando ir „Resta ES“ namelių statytojas Darius Jonušis. Keturi dailūs dviaukščiai jau pastatyti šalia Gavaičio ežero. Juos bus galima išsinuomoti savaitei ar mėnesiui.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Palūšė
Vidos Gasparavičienės nuotr./Palūšė

Miesto paplūdimyje prie Gavio ežero veikia vandens pramogų parkas, ir Tomo Sobolevo vandens pypkės bei Ferdžio blyninė. Darbinė aplinka, aišku, gali būti sukurta ir Palūšėje esančiame Aukštaitijos verslo centre. Ten svajojantiems apie trofėjinius laimikius galima išsinuomoti ir laivą, ir valtį su žvejybos gidu. Po žūklės ramiai galima pailsėti Žvejo kranto svečių kambariuose.

Vidos Gasparavičienės nuotr./Ignalinos paplūdimys
Vidos Gasparavičienės nuotr./Ignalinos paplūdimys

Žodžiu, IT specialistams pavargus nuo kodinių eilučių kūrimo, ištaškyti energiją vietų Ignalinoje į valias.

Rinkos ekspertai Ignalinos žingsnius parsivilioti madingą jaunimą vadina sektinu. „IT, finansų sektoriaus, pardavimų sektoriaus darbuotojai mokantys skandinaviškas kalbas drąsiai gali turėti „antrus“ namus. Pandemija išryškino tai, kad nuolatinio darbo iš biuro niekada nebebus. Ignalina bus gera užuovėja jiems“, – įsitikinęs Vilniaus prekybos ir pramonės rūmų asociacijos patarėjas Gediminas Rainys.

„Tedo“ agentūros vadovas Tadas Kertenis mano, kad nesusituokęs jaunimas dalį žiemos visgi bus linkęs praleisti Tailande ar Balyje, nes ten ir pigiau, ir egzotiškiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius