Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš pelenų prikeltas dvaras atgimė įspūdingu restoranu

Šiauliuose, Rėkyvos ežero pakrantėje esantis Karpių dvaras sulaukė savo atkūrimo valandos. Šią savaitę buvusioje dvaro sodyboje duris atvėrė įspūdingas restoranas „Žvejų užeiga“, rašoma Šiaulių turizmo informacijos centro pranešime spaudai.
„Žvejų užeigos“ interjeras – architektės Ilonos Vaznonienės darbas
„Žvejų užeigos“ interjeras – architektės Ilonos Vaznonienės darbas / Linos Pčelincevaitės nuotr.

Istorinei vietai įpūtė antrą gyvenimą

2017-ųjų birželio 21-oji turėtų įsirašyti į istoriją, kaip diena, kai buvo atkurti išlikę Rėkyvos dvaro pastatai. Tokį ambicingą tikslą per ketverius metus tikrove pavertė SPA centro ir viešbučio Bubiuose savininkas Vladimiras Keclachas.

Prieš kelerius metus auk­cio­ne nu­pirk­tas buvęs dvaro kumetynas bei ūkinis pastatas bu­vo ava­ri­nės būk­lės. Pir­mi pa­sam­dy­ti sta­ty­bi­nin­kai ga­li­my­bę pri­kel­ti dva­rą pa­va­di­no uto­pi­ja.

Netrukus paaiškėjo, kad ta utopija – kur kas didesnė, nei tikėtasi: po archeologinių tyrimų rasti gerokai didesni pamatai. Būtent ant jų iškilo stikline terasa sujungtas restoranas ir viešbutis „Žvejų užeiga“. Tai lyg duoklė šiai vietai, nes būtent taip vadinosi ir čia anksčiau veikusi maitinimo įstaiga.

Vietiniai produktai, gyva muzika ir brička

Linos Pčelincevaitės nuotr./Restorano atidarymo metu svečiai galėjo įsiamžinto retro fotografijose. Tokią galimybę netrukus turės ir restorano lankytojai
Linos Pčelincevaitės nuotr./Restorano atidarymo metu svečiai galėjo įsiamžinto retro fotografijose. Tokią galimybę netrukus turės ir restorano lankytojai

Apsilankymas „Žvejų užeigoje“ – tai kelionė ne tik per europietišką virtuvę, bet ir nuostabi pažintis su naujais skoniais jaukiai įrengtoje aplinkoje, mėgaujantis Rėkyvos ežero panorama. Stiklinėje terasoje besigardžiuodamas meistriškai paruoštu karpiu ar ant grotelių kepta sviestažuve ir stebėdamas nerimstančius buriuotojus priešaky, atrodo, paleidi ir savo jusles pavėjui. Malonumas tampa tiesiog nesuvaldomas.

Linos Pčelincevaitės nuotr./Rėkyvos ežero panorama kaip ant delno: pasigėrėti nuostabiais vaidais galima tiek lauko terasoje, tiek restorano viduje
Linos Pčelincevaitės nuotr./Rėkyvos ežero panorama kaip ant delno: pasigėrėti nuostabiais vaidais galima tiek lauko terasoje, tiek restorano viduje

Restorano meniu vyrauja žuvies patiekalai. Nemažai žuvų, kaip ir dauguma produktų, tiekiami iš vietinių ūkių. Aukščiausios kokybės sezoniniai ingridientai ir darnus, patyrusių virėjų kolektyvo darbas čia gali sukurti netikėtą skonių puotą.

„Sekame vyraujančias tendencijas, tyrinėjame vietinius natūralius produktus, būdingus mūsų kraštui, kas restorano patiekalams suteikia gerą skonį bei užtikrina šviežumą“, – sako restorano vadovė Rita Draugelienė. Kad pietų ar vakarienės skonis dar geriau atsiskleistų, galima rinktis vieną iš įprastų ar rūšinių vynų.

Linos Pčelincevaitės nuotr./Restorano interjeras
Linos Pčelincevaitės nuotr./Restorano interjeras

Patiekalų kainos – „įkandamos“ ir eiliniams klientams, tad čia vienodai laukiami tiek šiauliečiai, tiek vietiniai ir užsienio turistai. Šią vietą itin turėtų pamėgti šeimos – mažiesiems restorano lankytojams sukurtas vaikiškas meniu, kepamos ir vaikų mėgstamos picos.

Linos Pčelincevaitės nuotr./Antrajame restorano aukšte – erdvi ir funkcionali bei šiuolaikiša konferencijų salė, galinti priimti  ir šimtą dalyvių
Linos Pčelincevaitės nuotr./Antrajame restorano aukšte – erdvi ir funkcionali bei šiuolaikiša konferencijų salė, galinti priimti ir šimtą dalyvių

Jau visai netrukus bus įrengta ir vaikų žaidimų aikštelė. Jos belaukiant taip pat netrūksta pramogų – restorano lankytojams siūloma leistis brička (arklio kinkiniu) vingiuotais Rėkyvos miško parko keliukais, taip pat bus galimybė įsiamžinti retro fotografijoje.

Jau artimiausiu metu restoranas kvies mėgautis maistu ir gyvos muzikos vakaruose. Į naujų skonių paieškas bus galima leistis ir degustacinių vakarienių metu.

Ateityje bus apžvalgos bokštas

Linos Pčelincevaitės nuotr./Apžvalgos bokštu turėtų virsti šalia „Žvejų užeigos“ esantis vandentiekio bokštas
Linos Pčelincevaitės nuotr./Apžvalgos bokštu turėtų virsti šalia „Žvejų užeigos“ esantis vandentiekio bokštas

Kultūros paveldo objektų atkūrimas – reikšmingas įvykis Šiauliams. Užeigos atidarymo šventėje „Žvejų užeigos“ savininkus sveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos vadovai bei kiti garbingi svečiai, vienaip ar kitaip prisidėję prie dvarvietės atkūrimo. Visi valdžios atstovai išvien sutiko – dabar kaip niekad regintys pretekstą siekti, kad Rėkyva taptų verta naujojo restorano.

Atgimstanti Rėkyva turėtų traukti traukti vietinius ir užsienio turistus – Rėkyvoje kaip niekad jaučiama šeimininko ranka. Savivaldybė ruošiasi atnaujinti Rėkyvos ežero pagrindinį tiltą bei pasirūpinti kelių danga. Malonių staigmenų žada ir „Žvejų užeiga“ – dar šį rudenį duris turėtų praverti „Žvejų užeigos“ viešbutis. Planuose – apžvalgos bokštas. Juo turėtų virsti šalia ežero pakrantės stūkstantis vandentiekio bokštas. Jis, visaip kaip ir Rėkyvos dvarvietė, – kultūros paveldo objektai.

Tai ne pirmoji dvarvietė, kurią V.Keclachas prikelia naujam gyvenimui: Bubiuose, XIX a. Zubovų dvare veikia „Grafo Zubovo“ viešbutis – restoranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius