Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jie sugrįžo: Palangos Birutės parke vėl galima sutikti grafus Tiškevičius

Palangos Birutės parke liepos 7 dienos vakarą apsilankę poilsiautojai ir palangiškiai vėl galėjo stebėti į ilgą pasivaikščiojimą pasileidusius grafus Tiškevičius bei jų palydą – tarnaitę, vežimėlyje vežančią kelių mėnesių kūdikį, sodininką, minantį antikvarinį dviratį, jaunas gražuoles grafaites, dar vieno kūdikio besilaukiančią jauną grafienę bei senuosius grafus Tiškevičius.
Palangos Birutės parkas
Palangos Birutės parkas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nebyliai Palangos dvaro istoriją primenančius personažus įkūnija profesionalūs aktoriai. Sutikti juos vaikštinėjančius po parką ar stabtelinčius pasiklausyti Rotondoje pučiamųjų muzikos koncertų galima kiekvieną liepos bei rugpjūčio ketvirtadienį, nuo 18 iki 19.30 val. Pirmasis grafų pasivaikščiojimas įvyko liepos 7-ąją.

Palangos rūmų šeimininkus netikėtai išvysti galima ir dvaro rožyne, besiirstančius valtele po tvenkinius, Gintaro muziejuje, kuris įrengtas Tiškevičiams priklausiusiame dvare.

Nors šie netikėti susitikimai Palangoje nėra naujiena – projektas „Birutės parko atspindžiai“ vykdomas jau ne pirmus metus, – kasmet XIX a. menantys personažai būna vis kitokie. Šiek tiek keičiasi ir „pasivaikščiojimų“ scenarijus. Todėl net ir tie, kuriems tokie susitikimai nebus naujiena, šiemet gali rasti kažką naujo.

Projekto autoriai sako norintys, kad kiekvienas apsilankęs Palangoje ir susitikęs su šiais personažais atrastų parko ir dvaro istoriją. Taip pat prisimintų, kad pramoga gali būti ir ramus ir ilgas pasivaikščiojimas po parką. Toks, kokį mėgdavo XIX a. Palangos dvare šeimininkavę grafai Tiškevičiai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos Birutės parkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Palangos Birutės parke vasaros ketvirtadieniais galima sutikti grafaites

Liepos 7-osios vakarą parke pasirodžiusius „grafus“ ir jų palydą poilsiautojai pasitiko plojimais. Ir, žinoma, puolė įamžinti ir kartu įsiamžinti su jais. Ne tik mažų mergaičių akis traukė autentiškais kostiumais vilkinčios grafaitės – visų personažų rūbai siuvami atsižvelgiant į užfiksuotas senųjų grafų Tiškevičių giminės nuotraukas albumuose, taip pat laikantis XIX a. mados tradicijų.

Galbūt todėl parke „sutikti“ personažai atrodo tokie tikroviški, kad kai kurie vaikai net bandė su jais susidraugauti, sveikindamiesi ir klausdami, kiek jiems metų.

Vis dėlto dauguma poilsiautojų supratingai įsitraukia į šį nebylų žaidimą – leidžia dvaro „gyventojams“ ramiai vaikštinėti po parką, netrikdo jų nepageidaujamu dėmesiu ar prašymais fotografuotis – to pasitaikydavo ankstesniais metais.

Šie susitikimai parke – visiškai nemokami. Į pasimatymus „grafai“ poilsiautojus kviečia kiekvieną ketvirtadienį, nuo 18 iki 19.30 val.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius