-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūros šventė neatsiejama nuo prekybininkų: kiek jų bus šiemet?

Vos po keleto dienų, paskutinį liepos savaitgalį, uostamiestyje vėl sklandys Jūros šventės dvasia. Tris dienas truksianti fiesta šiemet bus kitokia – be didžiųjų scenų, be šventinio fejerverko ir eisenos. Tačiau laikantis apribojimų į uostamiestį sugužės apie 400 prekybininkų, tad svečiai galės įsigyti skanėstų ir įvairių amatininkų pagamintų dirbinių. Šventėje bus pasiūlyta įsigyti ir skaidrių plastikinių skydelių apsaugai nuo virusų.
„Jūros šventė 2019“ mugė ir jos dalyviai
Pernai Jūros šventėje buvo galima įsigyti ir virtų vėžių. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Jūros šventėje įvairiausius gaminius kasmet įprastai siūlydavo apie 700 prekeivių. Šiemet jų bus kone perpus mažiau – apie 400. Toks sprendimas buvo priimtas dėl saugumo. Prekybinės vietos bus išdėstytos trijų metrų atstumu viena nuo kitos, prekybininkai privalės dėvėti kaukes, kontroliuoti srautus, paprašyti svečių pasitraukti, jei vienoje vietoje bus didesnis sambūris.

„Žmonės yra dėkingi, kad kažkas vyksta. Gal kam atrodo, kad mums reikia, bet jiems reikia šventės, renginio, kad ši bendruomenė išgyventų. Juk jie išgyvena iš mugių“, – kalbėjo viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovė Dalia Grikšaitė.

Palapinės šiemet pasklis didesnėje teritorijoje, visame senamiestyje. Svečiai galės įsigyti tiek maisto gaminių, tiek amatininkų paruoštų rankų darbo grožybių.

Anot D.Grikšaitės, vienoje iš laikinos prekybos vietų įsikurs S.Jokužio leidykla-spaustuvė, kuri siūlys įsigyti specialių šventinių apsauginių skydelių.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Jūroa šventėje bus prekiaujama apsauginiais skydeliais.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Jūroa šventėje bus prekiaujama apsauginiais skydeliais.

„Mes savo ruožtu kaip organizatoriai rūpinamės standartine saugumo programa, visais garsiniais perspėjimais, kad žmonės nesibūriuotų. Organizuojame programą, kad būtų saugus 15 minučių laiko tarpas. Po to – pertraukos srautams išsiskirstyti. Jei srautai susiburia, mes nutrauksim renginius... Nėra niekas suskaičiavęs ir niekas neišmatuos, o ir punktų nepadarysi žmones skaičiuoti, bet yra protingumo kriterijai, matymas. Norime pabrėžti, kad prie visų tualetų stovės rankų praustuvės, visur bus sočiai stovelių su dezinfekciniu skysčiu, kad dezinfekuot rankas“, – pasakojo D.Grikšaitė.

Šiemet šventinis biudžetas gerokai sumažintas. 15min žiniomis, jis siekia apie 197 tūkstančius eurų, papildomą krepšelį sudaro ir rėmėjų lėšos. Paprastai šventinis biudžetas siekdavo apie 300 tūkstančių eurų.

Jūros šventės biudžetas stipriai koreliuoja su pajamomis iš prekybininkų. Iš prekybos dalyvių surinktos lėšos skiriamos šventei organizuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius