-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrų muziejaus ekspozicijai apie vėžiagyvius – apdovanojimas

Šią vasarą Lietuvos jūrų muziejuje įrengta nauja interaktyvi edukacinė ekspozicija „Apie vėžiagyvius, dygiaodžius ir mus“ pelnė nacionalinio dizaino prizą „GERAS DIZAINAS“ paslaugų ir socialinio dizaino kategorijoje. Juo apdovanota ekspoziciją sukūrusi dizaino studija „DADADA“ – dizaineriai Martynas Birškys, Milda Šiulytė, Oleksandr Rogovets.
Vėžiagyviai
Jūrų muziejaus vėžiagyvių ekspozicija / A.Mažūno nuotr.

Ekspozicija "Apie vėžiagyvius, dygiaodžius ir mus" praturtino antrąjį akvariumo aukštą, skirtą jūrų gamtai. Ekspozicijos „Vėžiagyviai, dygiaodžiai ir jų supergalios“ turinys orientuotas į jūros gyvūnų prisitaikymą prie aplinkos, išgyvenimą, akcentuojant išskirtines savybes – supergalias. Išskirtos 8 gyvūnų grupės, kiekvienai jų sukuriant interakcijas, kuriose lankytojai patys gali išbandyti ir savo galias.

Pasak muziejaus direktorės Olgos Žalienės, naujoji ekspozicija traukia akį ir spalva, ir raiškiomis formomis, ir tuo, kad ją privaloma išbandyti.

Lankytojai gali ne tik pasigalynėti su omaru, kuris traiško savo žnyplėmis moliuskų kiautus, bet ir pamatyti, kaip jūrų agurkai spjaudosi ... vidaus organais, pabandyti sugauti krabą, suskaičiuoti kardauodegio kojas ir net įkišti ranką į jūrų žvaigždės skrandį.

A.Mažūno nuotr./Vėžiagyviai
A.Mažūno nuotr./Vėžiagyviai

Visa tai išbandoma įvairiais žaidybiniais būdais, neprisiliečiant prie tikrų gyvūnų. Dizainerių sukurti elementai yra ne tik estetiški, bet ir edukuojantys. Lankytojai juos gali paliesti, sužinoti, surasti paslėptą informaciją, atlikdami tam tikras užduotis. Taip skatinamas jūrų pasaulio pažinimas dar retu Lietuvos muziejuose patiriamuoju būdu.

Tai jau antroji dizaino studijos „Dadada“ Lietuvos jūrų muziejui sukurta ekspozicija, pelniusi apdovanojimą. Pernai Lietuvos dizaino prizą „Geras dizainas“ studija buvo apdovanota už Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje sukurtą ekspoziciją „Mano tėvas – žvejas, aš – jo padėjėjas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius