Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką veikti Druskininkuose žiemą?

Žiemai įpusėjus, į Druskininkų kurortą kviečia ledo skulptūrų festivalis ir didžiausias šalyje žiemos sporto renginys, rašoma pranešime spaudai.
Druskininkai žiemą
Druskininkai žiemą / „Lynų kelias“ nuotr.

Nors dažnam lietuviui piečiausias Lietuvos kurortas jau spėjo tapti įprasta žiemos atostogų vieta, paskutinėmis žiemos savaitėmis Druskininkai primins, kad čia laukiami nuo miesto šurmulio pabėgti nusprendę poilsiautojai, gurmanai, aktyvaus laisvalaikio ir kultūros mėgėjai.

Šaltuoju sezonu laisvalaikis Druskininkuose be slidžių, snieglenčių ar pačiūžų neįsivaizduojamas. Vasario 1-3 d. sporto mėgėjai ir profesionalai kviečiami dalyvauti LTeam olimpiniame žiemos festivalyje, kuriame netrūks veiklos ant sniego ir ledo. Tai – didžiausias žiemos sporto renginys šalyje, šiemet truksiantis rekordiškai ilgai – net tris dienas.

Svečiuojantis Druskininkuose verta nepraleisti progos pabūti gamtoje vaikščiojant vietinių vandens telkinių pakrantėmis ar Vijūnėlės parke. Lynų kelias atskleis užburiantį žiemišką gamtos grožį iš viršaus: iš 45 metrų aukščio atsiveria vaizdas į Druskininkų miškus, Nemuno upės vingius ir miesto panoramą.

Dar vienas ne kiekvienam kurorto svečiui žinomas objektas, kurį šaltuoju metų laiku aplankyti verta ne mažiau negu vasarą – Karolio Dineikos sveikatingumo parkas, prie Ratnyčios upelio įkurtas dar 1930 metais kaip gydomosios kūno kultūros ir klimato terapijos oazė. Šiltuoju sezonu čia mažieji parko svečiai krykštauja vaikų žaidimo aikštelėse, suaugusieji mėgaujasi pirties karščiu, atsigaivina vandens kaskadose ir ilsisi oro jonizacijos paviljone, išbando akupresūros baseiną, o žiemą išbando pasivaikščiojimo takus ir lauko treniruoklius. Šiuo metu čia visų norinčiųjų laukia ir unikali galimybė priimti grūdinimosi maudyklėse iššūkį ir natūraliai sustiprinti savo organizmą kartu su Laimute Butkevičiene, studijos „Sportas visiems" vadove, kas rytą neriančią į ledinį Ratnyčėlės vandenį.

Grūdinimosi programa K. Dineikos sveikatingumo parke vyks vasarį, kur prasidės kiekvieną rytą 6:30 val. prie kaskadinių maudyklių ir įtrauks į programą ne tik nėrimą į ledinį upelio vandenį, bet ir mankštą, bėgimą bei ėjimą „miško vonių" maršrutais. L. Butkevičienė kviečia visus turinčius galimybę priimti 30 dienų iššūkį ir grūdinimosi praktiką pradėti kiekvieną rytą visą mėnesį.

Archyvo nuotr./Druskininkų vandens parkas
Archyvo nuotr./Druskininkų vandens parkas

Didžiausiame regione sveikatinimo ir poilsio centre Aqua poilsiautojai ras tropinę oazę. Druskininkų vandens parke visada aktyvi ir atpalaiduojanti vasara – šeši skirtingi vandens nusileidimo kalneliai, tvyranti 30 laipsnių šiluma, jūros bangų baseinas, srauni upė bei 20 pirčių erdvė. Čia tinkamai atsigauti progą ras ne tik užkietėję pirties mėgėjai, bet ir kiekvienas, ištroškęs ramaus poilsio. Atgauti jėgas ir atsipalaiduoti čia kviečia medaus, vantų ir kvapų procedūros.

Žiemą aktyviai tęsiasi ir intensyvus Druskininkų kultūrinis gyvenimas – savaitgalių vakarais į gyvos muzikos koncertus kviečia restoranas „Kolonada". Čia šią žiemą savo koncertus surengs populiariausi šalies atlikėjai - nuo grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys" iki atskiro pristatymo nereikalaujančios grupės „Rondo".

Tautvydo Stuko nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“
Tautvydo Stuko nuotr./„Antikvariniai Kašpirovskio dantys“

Šaltuoju metų laiku renginių netrūksta ir po atviru dangumi. Sausio pabaigoje Druskininkuose rengiamas ledo skulptūrų festivalis, kurį miestiečiai žada paversti dar viena kurorto žiemos tradicija.

Sausio 26-27 dienomis į kurortą suvažiavę menininkai iš viso pasaulio žada sukurti beveik tris dešimtis skulptūrų M. K. Čiurlionio kūrybos motyvais. 14 didelių ledo skulptūrų dailininko ciklo „Zodiakai" tema ir 12 mažesnių, sukurtų jo paveikslų serijos „Pasaka. Karaliai" motyvais papuoš žiemišką miestą, o sutemus bus apšviestos ir iš tolo sužibės visu savo grožiu.

Visus metus veikiantis Druskininkų miesto muziejus žiemą kviečia užsukti visus, nusprendusius sušilti vaizdingo pasivaikščiojimo po Druskonio ežero pakrantę metu. Muziejus, kuris šiemet švenčia savo įkūrimo dvidešimtmetį, yra įsikūręs istorinėje Kiersnovskių viloje – dar praėjusio amžiaus pradžioje gamtos apsuptyje iškilusiame neoklasicistinių architektūrinių bruožų vasarnamyje.

Druskininkų sav. archyvo nuotr./Druskininkai žiemą
Druskininkų sav. archyvo nuotr./Druskininkai žiemą

Čia lankytojų laukia įtraukiančios, skirtingų kurorto gyvenimo laikotarpių istorijas pasakojančios ekspozicijos, taip pat Lietuvos išeivijos dailininkų paveikslų ekspozicija iš Petro Viščinio kolekcijos, skaitykla bei dažnai besikeičiančios laikinosios parodos. Po muziejaus stogu vyksta ir gausūs renginiai – nuo paskaitų iki kamerinės muzikos koncertų.

Smagiai praleisti laiką bet kokiu oru kviečia ir vietiniai ekskursijų, laisvalaikio veiklų ir edukacinių užsiėmimų organizatoriai „Sūrus vėjai", kviečiantys iš arti susipažinti su krašto istorija ar vietinių gyvenimo būdu gaminant dzūkišką sūrį, kepant dzūkiškas bandas, prisilietus prie kalvystės amato, išsiruošus į ekskursiją po Druskininkų vilas ar teatralizuotą turą, supažindinantį su kurortą garsinančių mineralinių vandenų paslaptimis.

Gydomąją vandens galią lankytojai gali patirti Druskininkų gydykloje, kurioje apsilankę ne tik turės galimybę susipažinti su naujausiomis sveikatinimo procedūrų tendencijomis, bet ir pasimėgauti tradicinėmis, Druskininkų vizitine kortele tapusiomis, terapinėmis purvo ir mineralinio vandens procedūromis.

Daugiau apie renginius Druskininkuose galima rasti Druskininkų turizmo ir verslo informavimo tinklalapyje: www.info.druskininkai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius