Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip skamba Lietuva kelionėse? Sudarytas keliautojų grojaraštis

Kokia muzika suskamba jūsų ausyse, tik pradėjus kelionę? Gal yra viena ar kelios dainos, be kurių neįsivaizduojate nė vienos išvykos?
Kaip skamba Lietuva kelionėse? Sudarytas keliautojų grojaraštis
Kaip skamba Lietuva kelionėse? Sudarytas keliautojų grojaraštis / „LTG Link“ nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ grupės bendrovė „LTG Link“ pakvietė keleivius pasidalinti, kokios muzikos jie klausosi keliaudami traukiniais, rašoma pranešime spaudai. Iš gautų rekomendacijų sukurtas specialus keliautojų grojaraštis „Spotify“ platformoje. Melomanai, kurie į išvyką nesileidžia be ausinukų, raginami šiame puslapyje pasidalinti savo atradimais, kuriais grojaraštis bus nuolat pildomas – taip kursis bendras kelionių po Lietuvą skambesys.

„Stengiamės keliautojus įtraukti į įvairias iniciatyvas. Vasarą vykdėme projektą „Pasiilgusiems kelionių“, jo metu rinkome akimirkas iš kelionių traukiniais po Lietuvą. Dažnas šią vasarą keitė atostogų planus, tad norėjome priminti, kiek akiai malonių kampelių yra mūsų šalyje.

Na, o dabar nekantraujame išgirsti, kaip skamba Lietuva kelionėse, – kokios muzikos klauso keliaujantieji traukiniais, kokios dainos jiems labiausiai siejasi su išvykomis darbo, namų ar pajūrio link“, – pasakoja „LTG Link“ vadovas Linas Baužys.

Psichologai pastebi, kad muzika kelionės metu taip pat gali padėti susikaupti darbui ar priešingai – atsipalaiduoti, skiriant laiko savo mintims.

„LTG Link“ nuotr./Traukinys ir muzika
„LTG Link“ nuotr./Traukinys ir muzika

„Rami, lėtesnė, harmoninga melodija nuteiks ramiau, nostalgiškiau. Jei daina bus su mums suprantamos kalbos žodžiais, jie suteiks papildomą poveikį: kai žodžiai sudėtingesni, ne tiesiog banaliai sudėto rimavimo, įsijungia mūsų kognityvinės funkcijos – papildomai aktyvuojasi smegenų sritys, atsakingos už suvokimą ir mąstymą“, – pasakoja psichologė Daiva Balčiūnienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius