Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karas koreguoja turistų srautus Lietuvos kurortuose: dalis viešbučių nepriima Rusijos piliečių

Prieš dvejus metus užklupusi koronaviruso pandemija pakeitė keliautojų įpročius, užsienio turistus pakeitė vietos gyventojai. Atlaisvėjus pandemijos suvaržymams, situaciją paveikė karas Ukrainoje – pajūrio kurortų atstovai pastebi, kad rezervacijas atšaukia dalis vokiečių ir austrų turistų.
Turistai Lietuvoje
Turistai Lietuvoje / Eduardo Bareikos nuotr.

Karas Ukrainoje pakeitė ir kai kurių verslo atstovų elgesį – dalis viešbučių nusprendė nepriimti Rusijos piliečių, nors šios šalies turistų ir taip reikšmingai sumažėjo.

Nidą pamėgę vokiečiai ir austrai baiminasi dėl saugumo

Dalis Austrijos ir Vokietijos turistų, planavusių vykti į Neringą, šį sezoną nusprendė atšaukti rezervacijas, pastebi Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė.

„Suprantama, jog Kaliningrado srities kaimynystė daliai žmonių, planuojančių įprastas atostogas Neringoje, kelia saugumo klausimų. Pastebime, jog apgyvendinimo rezervacijų atšaukimų pasitaiko tarp vokiečių ir austrų turistų, planavusių vykti į Neringą“, – BNS sakė E.Lubickaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius