Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas naujo Trakuose? Mitas, kad čia tik salos pilis ir kibinai

Daugeliui Trakai dažniausiai asocijuojasi su pusdienio pamėgimu nuo kasdienės rutinos. Pasivaikščiojimu prie ežero, užsukimu į pilį, kibinų paskanavimu. Bet kurortas pasirengęs priimti poilsiautojus ne tik trumpiems savaitgalio vizitams, bet ir atostogoms – tam miestas prigalvojęs ir naujienų, kurios patiks ir suaugusiems, ir vaikams.
Trakų pilis
Trakai / Indrės Bungardaitės / 15min nuotr.

Nauji išmanūs maršrutai

Nauji išmanūs maršrutai leidžia keliauti bet kuriuo paros ir metų laiku. Prie kiekvieno lankytino objekto įrengtos informacinės lentelės su QR kodais – telefonu nuskaičius kodą ir pasirinkus vieną iš 6 kalbų bus galima išklausyti įdomaus 8-10 minučių trukmės pasakojimo.

Iš viso – net 60 pažintinių maršrutų, kurie įveikiami pėsčiomis, dviračiu, ekologiškomis plaukiojimo priemonėmis, automobiliu ar net oro balionu.

„Keliauk ir Ragauk“, „Trakų sekretai“, „Galvės ežero salų legendos“, „Trakų krašto sakralaus paveldo lobynas“ ir daugybė kitų teminių maršrutų leis saugiai ir išmaniai pažinti Trakų kraštą iš naujo.

Trakų miestas turi daug įdomių vietų, taip vadinamų sekretų-paslapčių, apie kuriuos mažai kas žino. Paslaptys šios neuždengtos stiklu, bet dažnai slepiamos ilgus metus, neatrastos ar saugomos slaptai, rašytiniuose šaltiniuose, perduodamos gyvais pasakojimais. Daugiau nei 10 vietų, saugančių paslaptis, rasite čia: Naujas turistinis maršrutas „Trakų sekretai“.

Net ir, atrodytų, jau taip gerai žinomas Galvės ežero salas šiemet galima pažinti naujai. Naujas maršrutas supažindins jus su Galvės ežero didžiausių salų istorijomis ir legendomis. Pasinerkite į mistinius nuotykius ir keriančius gamtos vaizdus.

Atsirado ir nauji dviračių bei pėsčiųjų takai: Gedimino, Aukštadvario g., Totoriškių ežero pakrantėje.

Ekologija ir vandens pramogos

Trakai kviečia po miestą ir apylinkes judėti ekologiškai. „Žaliojo“ transporto grandinė – elektriniai traukinukai, elektriniai paspirtukai, traukiniai ir laiveliai, elektrinis dviratis-takelis („lopifit“) – leis tyrinėti kurortinę teritoriją be automobilio.

Trakai šiemet pasiūlys išskirtinę įvairovę ekologiškų vandens pramogų: irklentės, mintlentės, saulės baterija varomi laiveliai, pramoginiai laivai, barbekiu plaustas, jachtos, vandens dviračiai, baidarės, kanojos – vandens entuziastams neteks nusivilti.

Beje, vasarą kas savaitgalį, per šventes, ilguosius savaitgalius – Trakų turizmo informacijos centras organizuos interaktyvius šeimų žaidimus – su GPS registracija, su vertingais turizmo paslaugų prizais.

Nauja kultūros erdvė

„Komunikaciniai projektų“ nuotr./Karaimų g. 57A esantis sklypas ant Galvės ežero kranto
„Komunikaciniai projektų“ nuotr./Karaimų g. 57A esantis sklypas ant Galvės ežero kranto

Šiek tiek palaukti reikės dar vienos naujovės – kultūros erdvės su vaizdu į Trakų pilį. Šiuo metu ji tvarkoma, ir planuojama, kad iki metų pabaigos šioje vietoje atsiras laisvalaikio, poilsio erdvė, pritaikyta lankyti – bus įrengti takai, vaizdingas pontoninis lieptas ant vandens, sutvarkytas apšvietimas, įrengta mažoji architektūra.

Šioje erdvėje ne tik bus galima ateiti pailsėti ant ežero kranto, bet masins ir kultūros renginiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius