Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas pernai pritraukė į Birštoną daugiau nei 100 tūkst. turistų?

Remiantis Statistikos departamento duomenimis apie turistų srautus pagrindiniuose Lietuvos kurortuose, per pastaruosius metus turistų skaičius Birštone išaugo beveik 55 procentais. Žiniasklaidai išplatintame pranešime rašoma, kad kurortas, išgyvenantis tikrą pakilimą, 2017 metais sulaukė beveik 110 tūkst., o 2016 metais – virš 71 tūkst. turistų.
Birštonas – sparčiausiai augantis Lietuvos kurortas
Birštonas – sparčiausiai augantis Lietuvos kurortas / Vaidoto Grigo nuotr.
Temos: 2 Turizmas Birštonas

Nors turistų skaičiaus padidėjimu 2017 metus lyginant su 2016 metais galėjo pasigirti ir kiti kurortai, tačiau juose apsilankiusių turistų skaičiaus pokytis buvo ne toks ryškus: Palangoje – 11,7 proc., Druskininkuose – 0,6 procentai.

Didėjantiems turistų srautams įtakos turėjo naujasis sveikatingumo ir poilsio kompleksas „Vytautas Mineral SPA“, kuris 2017 metais buvo pripažintas inovatyviausiu SPA centru Europoje ir profesionaliausiu SPA Baltijos šalyse. Taip pat atidarytas viešbutis „Pušynė“, išsiplėtusi paslaugų infrastruktūra, aiški ir patraukli komunikacija. Dėl kurorte esančio plataus paslaugų spektro, susidomėjimas Birštonu tarp įvairaus amžiaus turistų vis didėja ir jau lenkia kitus šalies kurortus.

Nemokamos sveikatos stiprinimo paslaugos Birštone – galimybė atgauti fizines ir dvasines jėgas, neištuštinant kišenės. Beveik visi turistai užsuka į Birštono centriniame parke įrengtą originalios architektūros mineralinio vandens garinimo bokštą. Šio bokšto sienomis tekantis mineralinis vanduo, veikiamas saulės ir vėjo, garuoja savaime ir pačiame bokšte bei 50–80 metrų spinduliu aplink jį leidžia kvėpuoti mineralų prisodrintu oru.

Vis labiau Birštoną pamilsta ir užsieniečiai. Nors bendrame atvykusiųjų sraute jų nėra daug, tačiau 2017 metais užsieniečių vidurio Lietuvos kurorte apsilankė net 49,7 procentais daugiau nei 2016 metais. Pranešime rašoma, kad juos traukia kur kas mažiau kainuojančios gydymo paslaugos.

Keliautojus taip pat domina ir apylinkių gamta. Tai pažintiniai Nemuno kilpų pasivaikščiojimo, Škėvonių, Velniabliūdžio gamtos takai, dviračių takų tinklas, Vytauto parke įrengtas Kneipo sodas su įvairaus šiurkštumo ir dygumo dangų takeliais bei savaime į žemės paviršių trykštančio gręžinio „Versmė“ mineralinio vandens baseinėliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius