Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune – nemokamos ekskursijos, kuriose galėsite atrasti „Tamsųjį turizmą“

„Tamsiojo turizmo“ sąvoka daugeliui nežinoma. Pats pavadinimas dažnai sukelia prieštaringus jausmus. Tai – ne tik koncentracijos stovyklos, stichinių nelaimių vietos, lūšnynai, į kuriuos organizuojami naktiniai žygiai, bet ir apleisti pastatai, kurie gali papasakoti daug įdomių istorijų.
Šiame tunelyje netrūksta nei drėgmės, nei žiurkių
Šiame tunelyje netrūksta nei drėgmės, nei žiurkių / Šarūno Jasiukevičiaus nuotr.

Natūralu, jog tokios vietos it magnetas traukia turistus, rašoma pranešime spaudai.

Būtent tokius objektus atrasti nemokamose ekskursijose kviečia Kauno Kolpingo kolegijos trečio kurso studentai. Iš viso planuoja surengti 6 skirtingas ekskursijas, kurio vienos trukmė – maždaug valanda.

Visos ekskursijos nemokamos, bet būtina registracija.

I-oji ekskursijaNebesisukantis Santakos projektorius“, organizuojama spalio 18 d.

Jos metu galėsite apsilankyti legendiniame buvusiame „Santakos“ kino teatre, kuris sovietmečiu buvo įkurdintas buvusiame vienuolyne. Jame gyveno žymūs to meto kalbininkai ir rašytojai. Ekskursijos dalyviai pamatys buvusį prašmatnų kino teatro holą, gerai įrengtą kino salę, skurdžią sienų tapybą ir galės įsivaizduoti, kaip viskas atrodė kino teatro gyvavimo laikotarpiu. Informacija ir registracija telefonu: 8 639 83565.

II-oji ekskursija „Kažkur vidury nieko“ taip pat spalio 18 d.

Jos metu turėsite galimybę pasivaikščioti po apleistą buvusią sanatoriją Viršužiglyje ir galbūt net susipažinti čia su vaidukliais. Studentai papasakos apie šį šiandien niekam nereikalingą pastatą ir pakvies dalyvauti lobių paieškoje. Dėl detalesnės informacijos ir registracijos kreiptis telefonu: 8 624 90627.

III-oji ekskursija Raudondvario plento pastato paslaptys“ vyks spalio 24 d.

Kviečiame aplankyti pastatą-vaiduoklį Raudondvario plente. Kadaise vykusios šio pastato statybos taip ir nesibaigė, tad vietoje užbaigto pastato liko tik sienos, langų kiaurymės, ilgi koridoriai bei paslaptingi pasakojimai, kurie kelia šiurpuliukus. Kviečiame pasivaikščioti ir įvertinti sovietmečio statybines medžiagas ir architektūrinius sprendimus. Informacija ir registracija telefonu: 8 6388 0145

IV-oji ekskursija „Aukštosios Fredos dvaro paslaptys“ vyks spalio 25 d.

Wikipedia.org nuotr./Aukštosios Fredos dvaras
Wikipedia.org nuotr./Aukštosios Fredos dvaras

Kviečiame paklaidžioti po Aukštosios Fredos dvarą, kažkada garsėjusį tvenkiniais, kvapniais rožynais ir prašmatniais pokyliais. Dvaro sienos papasakos apie Kauno tvirtovės laikotarpį ir galbūt pavyks išgirsti patrankų aidą, pamatyti architektūrinius puošybos elementus bei sužinoti dvaro paslaptis. Detalesnė informacija ir registracija telefonu: 8 609 92138.

V-oji ekskursija „Senosios Šančių kareivinės“ spalio 25 d.

Plytos tarp pėdų, šviesa pro stogą, kareiviški pokštai, medžiai fasaduose – tai senosios Šančių kareivinės, šalia kurių kažkada ne tik marširavo kariškiai, bet ir vešėjo kopūstų laukai. Kareivinių pastatai turi ne tik įdomią istoriją, bet ir originalių architektūros elementų. Jei susidomėjote – esate laukiami ekskursijoje. Detalesnė informacija ir registracija telefonu 8 638 45997.

VI-oji ekskursija „Tunelis į praeitį“ (data derinama)

Klaustrafobiją kelianti aplinka, spengianti tyla, autentiški kilometriniai požemiai ir galbūt net žiurkių cypimas. Visa tai galima rasti ne Prancūzijos katakombose, o Kauno Žemųjų Šančių kolektoriuje, kuriam greitai bus 100 metų. Garantuojame, kad nežinojote šio požeminio statinio ir sausi negrįšite. Informacija ir registracija telefonu 8 630 25364.

Visa informacija apie ekskursijas ir galimus pasikeitimus skelbiama „Facebook“ puslapyje: https://www.facebook.com/ForgottenKaunasStories/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius