-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kelionė aplink Lietuvą: sužymėti laumžirgiai ir pažintis su įspūdingu laivu

Aplink Lietuvą keliaujantys LRT RADIJO žurnalistai Edvardas Kubilius ir Rūta Kupetytė ketvirtadienį kelionėje sutiktus pašnekovus vadina pozityvumo pavyzdžiais. Štai Ventės rage kalbintas ornitologas Vytautas Jusys darbus vasarą pradeda ankstyvą rytą ir žieduoja ne tik paukščius, bet žymi ir laumžirgius. Kelionės įspūdžiais žurnalistai dalijosi LRT RADIJO laidoje „Ryto garsai“.
Akimirka pro padidinamąjį stiklą...
Akimirka pro padidinamąjį stiklą... / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Anot žurnalistų, Ventės rage sutiktas ornitologas V.Jusys turbūt yra absoliutus pozityvumo ir geros nuotaikos pavyzdys. Jau birželio mėnesį paukščiai pradeda skristi iš Lietuvos į šiltuosius kraštus. Tad vasarai prasidėjus ornitologas darbus pradeda 5 valandą ryte, liepą – 5:30 val.

„Naujausia ornitologo aistra yra laumžirgių, kurie patenka į tinklus su paukščiais, žymėjimas. Ornitologas juos pagauna, padeda ant stalo, pasižiūri, koks tai laumžirgis ir ant sparnelio su markeriu užrašo laumžirgio numerį“, – pasakoja R.Kupetytė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Akimirka pro padidinamąjį stiklą...
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Akimirka pro padidinamąjį stiklą...

Paklausus, kokia yra ornitologo geros nuotaikos ir energijos paslaptis, jis atsakė, kad svarbiausia – dirbti mėgstamą darbą.

Lankydamiesi Klaipėdoje žurnalistai taip pat išvydo retą prabangų kruizinį laivą plaukiantį tiek varikliu, tiek burėmis. Apie išskirtinį laivą daugiau papasakojo vienas garsiausių Lietuvos kapitonų Sigitas Šileris. Kaip teigia kapitonas, šiame laive sujungtos naujausios technologijos, burės – automatizuotos ir joms pakelti nebereikia daugybės žmonių kaip senesnio modelio laivuose.

Kelionė šiuo laivu po Baltijos jūrą kainuoja 4000 eurų. Laive vakar daugiausiai buvo turistų iš JAV, Australijos, Kanados.

„Kelionė šiuo laivu po Baltijos jūrą kainuoja 4000 eurų. Laive vakar daugiausiai buvo turistų iš JAV, Australijos, Kanados“, – sako R.Kupetytė.

„Gal vakar mums pakliuvo tokie žmonės, visi jie buvo labai, labai pozityvūs. Kai kapitono, su kuriuo kalbėjome Klaipėdoje, bandėme paklausti apie problemas Lietuvoje, jis atsakė: „Kodėl man turi rūpėti visos Lietuvos problemos, kurias turėtų spręsti politikai? Man, kaip žmogui, didžiausia problema tai, kad anūkas laiko vairavimo egzaminą ir labai rūpi, ar išlaikys“. Visgi interviu kapitonas daugiau papasakojo ir apie matomas problemas, – pasakoja R.Kupetytė.

Vėlų liepos 20-osios vakarą LRT RADIJO žurnalistai atvyko į Nidą. Gatvėse vis dar vaikščiojo nemažai žmonių, girdėjosi užsienio, daugiausiai vokiečių kalba kalbančių turistų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nida
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Nida

„Pirmą kartą taip ryškiai pajutau, kaip pasikeičia Lietuva įvažiavus į Pamario kraštą. Pirma, labai padaugėja turistų. Antra, padidėja drėgmė, atrodo, lengviau kvėpuoti“, – kalba R.Kupetytė.

Ilgai užsibūti Nidoje žurnalistai neketina. Planuoja pakalbinti čia esančius žmones, išsiaiškinti, kokios kainos vyrauja kurorte, kiek turistų jame lankose ir jau vakare leisis į Palangą.

„Bandysime išsinuomoti kambarėlį iš vadinamųjų Palangos močiučių pakelėje. Ši savaitgalį Palangoje daug renginių, tad žiūrėsime, ar įmanoma penktadienio vakarą Palangoje rasti vietą pernakvoti“, – svarsto R.Kupetytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius