Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitokia Jūros šventė: be masinių renginių ir eisenos

Liko savaitė iki didžiausios Klaipėdos fiestos – Jūros šventės, tačiau mieste dar nematyti jokių ženklų apie artėjantį renginį. Organizatoriai, balandį paskelbę, kad šventė vis tik įvyks, ketvirtadienį atvertė kortas, kokie netikėtumai laukia ir kaip prie grandiozinių susibūrimų įpratę klaipėdiečiai ir svečiai galės švęsti.
„Jūros šventė 2019“ eisena
„Jūros šventė 2019“ eisena

Ketvirtadienį žurnalistai pakviesti į laive „Party Boat“ surengtą spaudos konferenciją, kur pristatyta liepos 24-26 vyksiančios šventės programa.

Kaip pasakojo šventę organizuojančios įstaigos „Klaipėdos šventė“ vadovas Romandas Žiubrys, dalis renginių kelsis į internetinę erdvę.

„Prašome svečių neprarasti budrumo, nesibūriuoti, paisyti atstumo. Programa ir paruošta atsižvelgus į ribojimus“, – sakė jis.

Renginius bus galima išvysti ir internete: koncertai bus transliuojami Jūros šventės televizijoje.

Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Jūros šventės organizatoriai
Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Jūros šventės organizatoriai

Scenos – judančios

Kaip teigė meras Vytautas Grubliauskas, teks prisiderinti prie naujos realybės, bus reguliuojami srautai. „Turime nepamiršti, kad šie metai – išskirtiniai. Įdėmiai žiūriu į organizatorius, ant jų krenta didelė atsakomybė. Šie metai bus įsimintini, turėsime ką prisiminti“, – teigė miesto vadovas.

Šiemet nebus fejerverkų, masinių renginių, eisenos.

Renginiai svečius pasikvies neįtikėtinose vietose surengti menininkų pasirodymai. Tam bus skirta vos po 15 minučių. Prie akcijos prisijungė gausios menininkų komandos. Kada vyks pasirodymai – nebus skelbiama, bus viešinamos tik vietos. „Laimės dalykas, ar pataikysite į koncertą, ar ne“, – teigė viena iš šventės organizatorių – Dalia Grikšaitė.

Jau žinoma, kad šventėje bus galima išvys Vidą Bareikį, Radistus, Saulių Petreikį, „Baltas varnas“, „The Roop“.

Šiųmetinis Jūros šventės šūkis – „Pasimatymas vėjas“. Šventės moto – eiti, plaukti, važiuoti. Šventės renginiai bus mobilūs, dalis scenų judės iš vietos į vietą.

„Tikimės, kad į namus grįžę žiūrovai sakys – Buvo visiški vėjai“, – juokavo organizatoriai.

J.Andriejauskaitės/15min nuotr./Jūros šventės spaudos konferencija
J.Andriejauskaitės/15min nuotr./Jūros šventės spaudos konferencija

Akcentas – laivai

Šiemet neįvyks tradicija tapusi šventės eisena, suvienijusi ne tik jūrinę bendruomenę. Tačiau įvyks jūrininkų pagerbimo ceremonija prie Albatroso paminklo, dešimtosios drakonų lenktynės Danės upėje. Kaip pasakojo uosto direkcijos vadovas Algis Latakas, šiemet lenktynėse dalyvaus net 36 komandos.

Klaipėdos uosto direkcija taip pat prisideda prie Radistų koncerto rengimo ir Skambančios Dangės vakaronės.

Jūrų muziejus šiais metais rengia tradicinę Dangės flotilę su istoriniais laivais. „Šis renginys nėra masinis, nesutraukia didelio susibūrimo vienoje vietoje, žmonės gali eiti ir žiūrėti visą dieną. Džiaugiamės, kad šiemet šis renginys taps vienu iš akcentų“, – sakė muziejaus direktorės pavaduotojas Romualdas Adomavičius. Flotilėje bus apie 15 laivų.

Neatsisakyta ir šventės akcento – vainikų nuleidimo ceremonijos Baltijoje, išėjusiems jūrininkams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius