Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda ruošiasi vasarai: atsivers dar vienas pliažas, bet į Smiltynę patekti – sunkiau

Klaipėda ruošiasi vasaros sezonui: įruošiami paplūdimiai, vykdoma gelbėtojų atranka, tarnybos ėmė koordinuoti darbus. Prognozuojama, kad gegužės 15-ąją pajūryje jau prasidės šiltasis sezonas. Klaipėdiečiams ir miesto svečiams įrengtas ir naujas paplūdimys.
Klaipėdos paplūdimiuose darbai dar verda
Klaipėdos paplūdimiuose darbai dar verda / „Klaipėdos paplūdimių“ nuotr.

Trečiadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje surengtas Ekstremalių situacijų komisijos posėdis dėl pasirengimo vasaros sezonui. Tarnybos informavo komisijos pirmininką apie tai, kaip uostamiestyje pasiruošta vasarai.

Nors darbai pajūryje dar tebevyksta, prognozuojama, kad poilsiautojams paplūdimiai atsivers gegužės 15-ąją. Kaip pasakojo „Klaipėdos paplūdimių“ vadovas Olegas Mariničius, dar reikia 2–3 dienų, ir į paplūdimius jau bus suvežta visa įranga, sustatytos persirengimo būdelės, suoleliai.

Šiuo metu dar vyksta intensyvi gelbėtojų atranka, nupirkti du nauji kateriai.

L. Sėlenienės nuotr./Pajūrio gelbėtojai
L. Sėlenienės nuotr./Pajūrio gelbėtojai

Kaip didžiausią naujovę O.Mariničius pristatė įrengiamą naują paplūdimį tarp Pirmos ir Antros Melnragės. Naujo pliažo, kuriame budėtų gelbėtojai, būtų visa infrastruktūra, prireikė, kai Pajūrio gatvėje buvo įrengta nauja automobilių stovėjimo aikštelė. Pastebėta, kad šioje vietoje gerokai padaugėjo poilsiautojų.

„Smiltynė jau paruošta sezonui. Trūksta tik garsiakalbių. Melnragei ir Giruliams paruošti dar reikia dviejų trijų dienų“, – teigė O.Mariničius.

Iš viso miesto teritorijos ribose atsiras 12 pajūrio gelbėtojų postų. Pirtis paplūdimyje dėl griežtesnio karantino dar nebus atverta.

Neramina Danė

Tačiau tarnyboms nerimo kelia ne tik pramogautojai prie jūros, bet ir miesto centre besilinksminantys žmonės. Tai, kokia ši vasara bus, priklausys ir nuo karantino suvaržymų.

Anot Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vado Mariaus Garbenio, įvertinta ir rizika, kad panaikinus ribojimus žmonės vėl atsipalaiduos. Praėjusiais metais kelis kartus teko vykti gelbėti skenduolių, sukritusių į Danę miesto centre.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Danė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Danė

Apie galimas rizikas kalbėjo ir Klaipėdos policijos pareigūnai. Šią vasarą taip pat bus didesnis dėmesys skiriamas elektrinių paspirtukų vairuotojams, numatytos ir priemonės. Be to, bus skiriamas dėmesys triukšmo, alkoholio vartojimo viešoje vietoje kontrolei.

Anot Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato vadovo Alfonso Motuzo, prognozuoti, kokia bus vasara, bus galima tik įvertinus karantino režimą. Dabar, anot jo, pareigūnai nemažai dėmesio skiria karantino režimui, jo laikymuisi.

Į Smiltynę patekti – sunkiau

Nors vasaros sezonas jau jaučiamas, tačiau kol kas dar apsunkintas patekimas automobiliais į Kuršių neriją dėl Naujosios Smiltynės perkėlos rekonstrukcijos.

Šiuo metu dirba tik dvi kasos. Eismas iš Klaipėdos į perkėlą apsunkintas, nes vyksta tik dviem juostomis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Smiltynės perkėla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Smiltynės perkėla

Tai neramina ne tik miškininkus, bet ir ugniagesius. Šie baiminasi, kad nelaimės atveju dėl automobilių srauto gali patirti nepatogumų skubėdami gesinti gaisro.

Bendrovės vadovas Darius Undžys teigė, kad rekonstrukcijos pirmąjį etapą ketinama baigti birželį. Tada atsirastų šešios juostos keleiviams. „Visi keltai apsiruošę, vienas dar doke, bet iki sezono parkeliaus ir bus pasiruošęs. Liepą laukiame naujojo kelto. Be to, šis sezonas daug draugiškesnis eilėms iš Kuršių nerijos. Taigi galėsime dirbti greičiau“, – teigė D.Undžys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius