Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ir poilsio parke šviečiantys moliūgai panevėžiečius džiugins visą savaitę

Panevėžio miesto ir rajono tautodailininkų asociacija „Pantautodailė“ kviečia savo išskaptuotais moliūgais papuošti Panevėžio Kultūros ir poilsio parko Pavasario įėjimo taką bei sukurti helovino šventę sau ir kitiems.
Moliūgai
Moliūgai / Rimvydo Ančerevičiaus/www.jp.lt nuotr.

Šventės idėja

Tautodailininkė Jūratė Abromavičienė pasakoja, jog planavo suorganizuoti daug didesnę šventę, tačiau nelaimėjo projekto ir negavo rėmimo. Turėjo idėjų įsteigti apdovanojimus, turimomis lėšomis papuošti didesnę dalį parko.

„Idėja buvo suorganizuoti šiek tiek didesnę šventę, tačiau dėl koronaviruso apsiribojome tik moliūgais. Visi panevėžiečiai į Kultūros ir poilsio parko Pavasario taką gali nešti savo išskaptuotus moliūgus ir prisijungti prie iniciatyvos“, – JP pasakojo tautodailininkė J.Abromavičienė.

Miestiečiai grožėtis bei nešti savo išskaptuotus moliūgus gali daugiau nei savaitę, iki lapkričio 1 dienos.

Susidomėjimas matomas

Renginio organizatorė teigė, jog matomas didžiulis susidomėjimas „Facebook“ paskyroje, kur žmones aktyviai dalinasi kvietimu. J.Abromavičien teigė, kad pastarosiomis dienomis dirbtuvėse lankėsi moksleiviai, kurie mokėsi skaptuoti moliūgus, kuriuos vėliau pamatys Kultūros ir poilsio parke.

„Matome, kad žmonės susidomėję, tikimės, kad panevėžiečiai aktyviai dalyvaus akcijoje, o jau kitais metais galėsime suorganizuoti didesnį renginį“ , – vylėsi tautodailininkė.

Gražiausia – naktį

J.Abromavičienė atskleidė, kad renginio organizatorių laukia didelis iššūkis, jog moliūgai kiekvieną vakarą žėrėtų šviesa.

„Kiekvieną vakarą praeisime, pasižiūrėsime, kurie nešviečia, uždegsime. Prašome, kad žmonės, kurie į parką atnešė savo moliūgą, kartais jį ir prižiūrėtų: pakeistų, uždegtų žvakutę“, – kalbėjosi akcijos organizatorė.

Kviečia susiburti

„Norėtume pakviesti susiburti Panevėžio bendruomenę ir pasidaryti gražią rudens šventę. Tai būtų proga mūsų atnaujintame parke pasivaikščioti ir pasigrožėti šviečiančiais moliūgais“, – teigė J.Abromavičienė.

Tautodailininkė taip pat atskleidė, jog kartu su komanda, helovino išvakarėse, Kultūros ir poilsio parke ketina pastatyti raganą bei dar pateikti įvairių staigmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius