-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 20 /13:39

Klaipėdoje – laisvės tiltas ir Baltijos kelias

Rugpjūčio 23 dieną, 19 val. Klaipėdoje nuo Šiaurinio rago iki Palangos plento rengimas Klaipėdos Laisvės kelias, remiantis brolišką baltarusių tautą, kuri kovoja už demokratines teises.
Biržos tiltas
Biržos tiltas / Vytauto Kandroto nuotr.

Klaipėdos Laisvės kelias – tąsa pilietinės akcijos, kurią pradėjo Laisvės TV. Klaipėdiečiai ir regiono gyventojai kviečiami nebūti abejingais ir sustoti Laivės kelyje. Taikiai ir ramiai, kaip prieš 31 – erius metus stovėjome Baltijos kelyje dėl savo Laisvės.

Į uostamiesčio Laisvė kelią jau įsitraukė įvairios miesto įstaigos, renginių organizatoriai, todėl kelias sujungia tas vietas, kuriose jau buvo suplanuoti sekmadienio vakaro renginiai. Klaipėdos Laisvės kelias prasidės Šiauriniame rage, žmonių grandinė nusidrieks Dangės krantine pro miesto rotušę iki Biržos tilto, nuo jo pasuks palei Herkaus Manto gatvę, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šaligatviu iki Sąjūdžio būstinės Liepų gatvės pradžioje. Nuo čia nusidrieks ilga tiesioji kelio atkarpa iki pat Palangos plento. Gyva žmonių grandine kviečiama rikiuotis šaligatviais, sankryžose netrukdant transporto eismui.

Laisvės kelio gyvosios grandinės metu ne tik bus giedamas Lietuvos himnas, bet ir klausomasi neoficialaus patriotinio Baltarusijos himno „Pahonia“, klausysimės taip, kaip jau kartą tai esame darę – per atsineštus radijo imtuvus ar mobiliuosius įrenginius.

Senamiesčio, Naujamiesčio, Paupių bendruomenės, su Liepų gatve besiribojančių gatvių gyventojai, prašomi jungtis į kelią šalia gyvenamųjų vietų. Paupių, Mazūriškių, Slengių ir Gindulių bendruomenės kvies kaimynus užbaigti gyvą Klaipėdos Laisvės kelio žmonių grandinę arčiau Palangos plento.

Akcijos dalyvių aprangos kodas – balta spalva, gėlės ar kita atributika – deranti renginiui.

Organizatoriai primygtinai prašo visų dalyvių turėti viešiems renginiams būtinas apsaugos priemones (veido kaukes ir pirštines), laikytis saugaus atstumo, nesibūriuoti, klausyti savanorių ir policijos pareigūnų reikalavimų, nepažeisti KET, būti sąmoningi ir atsakingais.

Pasak organizatorių, Klaipėdos Laivės kelyje dar yra daug laisvų vietų, todėl kviečiama jungtis įmones, bendrijas, šeimas, draugus, kiemus ir gatves. Ypač prašomi atsiliepti savanoriai. Norinčius prisijungti prašoma parašyti žinutę socialinio tinklo „Facebook“ puslapiui „Klaipėdos kultūros bendruomenė“.

Laisvės tiltas Klaipėdoje

Rugpjūčio 23-30 dienomis visi kviečiami ant Klaipėdos Biržos tilto užrišti baltai raudoną juostą, piešinį ar kitą kūrinį su Laisvės palinkėjimu Baltarusijos žmonėms. Linkėjimai su vėliavomis bus eksponuojami rugpjūčio 23-30 dienomis ant Biržos tilto. Po akcijos jie bus saugiai surinkti ir išsiųsti į Baltarusiją demokratinėms organizacijoms.

Rugpjūčio 23 d. 18.30 val. kartu su "Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021" komanda ir visais norinčiais sustosime į gyvąją Baltarusijos vėliavą ant Biržos tilto ir tylos minute pagerbsime visus žuvusius Baltarusijoje kovoje už Žodžio ir Judėjimo Laisvę, už Laivę Būti savo protėvių žemėje ir demokratiškai auklėti vaikus. Pakelsime rankas ir senąsias Baltarusijos vėliavas į viršų už žuvusius priespaudoje ir neišvydusius vieningos Baltarusijos.

"Tylėti nebegalime, nusiimkime tas nematomas kaukes. Prieš 31 metus trys broliškos tautos savo bendrystės, vienybės, meilės ir Laisvės troškimo dėka įrodė pasauliui, kad kiekvieno žmogaus laisvės troškimas ir vienybė jungia ne tik širdis, bet ir valstybes, sienas, tautas bendram ir kilniam tikslui. Negalime būti abejingi nusižengimams žmogiškumui, kurie vyksta šalia mūsų sienos, todėl minėdami Baltijos kelio 31-ąsias metines ant Biržos tilto iškelsime 8 senąsias Baltarusijos, 8 valstybines Lietuvos trispalves, 8 valstybines Latvijos ir 8 valstybines Estijos vėliavas. Jaučiame pareigą iškelti ir paminėti ir daugiau valstybių, kuriose tęsiasi karai ir pažeidžiami demokratijos principai, bet šiuo metu mūsų maldos ir širdys plaka Baltarusijos ritmu ir tebūnie tai šviečiantis pavyzdys Taikai pasaulyje. Užrišk savo baltai raudoną laisvės palinkėjimą ant Biržos tilto!", - kviečia organizatoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius