-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Liepos 6-ąją Kaune – antrasis nemokamų ekskursijų festivalis

Antrus metus iš eilės „Ekskurso“ komanda kviečia kauniečius bei miesto svečius linksmai ir prasmingai kartu paminėti Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Nuo ankstyvo liepos 6-osios ryto vyks nekasdieniškos 40–60 minučių trukmės nemokamos ekskursijos, kurių metu gidai supažindins su įvairiausiais architektūros paveldo objektais bei žymių kauniečių gyvenimo vingrybėmis.
Nemokamos „Ekskursus“ ekskursijos domina daugybę žmonių
Nemokamos „Ekskursus“ ekskursijos domina daugybę žmonių / Lauros Baltkojytės nuotr.

Projektas, vienijantis savanoriškai bei švietėjiškai veiklai susibūrusius architektus, istorikus, menotyrininkus, savo šūkiu pasirinko frazę „Atrask. Nustebk. Pažink“ ir šį kartą nori ne tik plėsti dalyvių žinias apie Kauną, padėti atrasti nepastebėtus architektūros paminklus, bet ir stiprinti gyventojų ryšį su mieste esančiu paveldu bei kurti naujus ryšius tarp pačių žmonių.

Liepos 6-ąją Kaune vyks jau antrasis nemokamų ekskursijų festivalis, suteikiantis progą geriau pažinti miesto istoriją
Liepos 6-ąją Kaune vyks jau antrasis nemokamų ekskursijų festivalis, suteikiantis progą geriau pažinti miesto istoriją

„Pažadame, kad ekskursijų dienos dalyvius įsups tikras laiko verpetas. Kartu leisimės kelionėn į tarpukario Kauną.

Sekdami žymių architektų bei dailininkų, tokių kaip Stasys Kudokas bei Liudas Truikys, pėdsakais, aiškinsimės, kaip šiuo laikotarpiu kito Laikinosios sostinės skonis, kur brandinti žymiausių Lietuvos menininkų talentai.

Pasijutę tikrais tarpukario ponaičiais ir damomis Kauko laiptais galėsime nuskubėti tiesiai į Laivės alėją, kur prie Soboro lauks „Ekskurso“ paviljonas su kitais kelialapiais kelionėms laiku.

Galbūt susigundysime pažintimi su medicina bei žydišku Kauno paveldu? Tada tiesiu taikymu žingsniuosime link Kęstučio gatvėje Ch.Elkeso įkurtos privačios klinikos. Čia juk sargu dirbo mano senelis! Nejaugi tas kresnas vyriokas melsva berete, nepaleisdavęs papiroso iš dantų? Kiti sakote, o gal geriau kažką ekstremalaus?

Tada lėksime į Vytauto prospekto kampą, kur mūsų laukia lietuviškos kariuomenės gyvenimą išbandęs Žilvinas. Jis padės nepaklysti klajojant po karininkų ir aukštos tvoros slepiamas apleistas Karo ligoninės palatas, kuriose persipina skirtingų laikų – tarpukario, sovietmečio bei laukinių devyniasdešimtųjų – reliktai.

O galbūt jūs visiškai nesuprantate, kas čia plepama šia sudėtinga lietuvių kalba? Pramokti lietuviškai per pusdienį tikriausiai nepavyks, todėl pasiūlysime specialias ekskursijas anglų bei lenkų kalbomis – gidas Algimantas pristatys Kauno modernizmo architektūrą, o Jonas papasakos stoties rajono ir Žaliakalnio istorijas“, – intrigavo nemokamas ekskursijas po Kauną dovanojantys visuomenininkai.

„Jonas tikriausiai neminės, kad visuose Kauno mikrorajonuose gimnazistai mintinai kala šias M.Daukšos eilutes: „Juk tautos laikosi ne žemės derlingumu, ne apdarų įvairumu, ne apylinkių smagumu, ne miestų ir pilių tvirtumu, bet vien vartojimu savo gimtosios kalbos, kuri kelia ir stiprina pilietiškumą, santaiką ir brolišką meilę.“ Šia mintimi norime paraginti Valstybės dieną paminėti stiprinant jos pamatą.

Čiupkite šeimynas, kaimynus, draugus ir ateikite susipažinti su kitais – tiek vis dar esančiais čia, tiek pėdsaką prieš daugelį metų miesto istorijoje palikusiais – kauniečiais. Atraskime ryšį su savo paveldu bei vienų su kitais ir taip įprasminkime Valstybės dieną!“ – sako „Ekskurso“ komandos narys Algimantas Grigas.

Lauros Baltkojytės nuotr./„Ekskursus“ organizuota ekskursija
Lauros Baltkojytės nuotr./„Ekskursus“ organizuota ekskursija

Susidomėjusieji ekskursijomis kviečiami susitikti paviljone prie Įgulos bažnyčios (Soboras, Laisvės al. 30) liepos 6 d., ketvirtadienį, nuo 10 iki 16 valandos, kur bus vykdoma registracija ir prasidės dauguma ekskursijų.

Išsamią informaciją apie visas liepos 6-ąją vyksiančias ekskursijas galite rasti www.ekskursas.lt arba „Facebook“ puslapyje.

Projektas iš dalies finansuojamas Kauno miesto savivaldybės programos „Iniciatyvos Kaunui“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rajonas, nuo kurio prasidėjo Kauno – kaip didmiesčio – istorija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius