Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kurortai pristato naujienas: vilioja atvykti ir karantino metu

Keturi Lietuvos kurortai – Birštonas, Druskininkai, Neringa ir Palanga bei penkios kurortinės teritorijos – Anykščiai, Ignalina, Kauno rajonas (Kulautuva, dalis Zapyškio, Kačerginė), Trakai ir Zarasai – reorganizavo savo veiklą, kad galėtų užtikrinti saugų paslaugų tęstinumą, rašoma pranešime spaudai.
Lietuvos kurortai vilioja atvykti ir karantino metu
Lietuvos kurortai vilioja atvykti ir karantino metu

Be turistams aktualios informacijos apie apgyvendinimo, maitinimo ir sveikatinimo įstaigų veiklą, Lietuvos kurortų atstovai taip pat pristato naujienas, tarp kurių – mobiliosios programėlės, „darbostogos“, virtualūs turai bei, žinoma, švenčių laukimo nuotaikos.

Pasak Lietuvos kurortų asociacijos prezidento Ričardo Malinausko, karantino laikotarpis gerokai pakoregavo mums įprastą kasdienybę, tačiau tuo pačiu suteikė galimybę atrasti naujų būdų ir formų, kaip įprasminti savo laisvalaikį.

„Šiuo metu kurortai ir kurortinės teritorijos, kaip ir visas turizmo sektorius, išgyvena sunkų laikotarpį. Turistų srautų apimtys sudaro apie 30–40 proc. palyginus su tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais, o dalis verslo balansuoja ties išlikimo riba. Vis dėlto, kurortai ir kurortinės teritorijos stengiasi žiūrėti į ateitį ir išlikti kūrybingais – net ir tokiu sudėtingu metu ieško galimybių, kaip perduoti keliavimo patirtį ir pažinimo džiaugsmą pačiu saugiausiu būdu. Turistinių patirčių spektras yra pritaikytas išvengti bet kokio socialinio kontakto, tačiau žmonės yra skatinami būti sąmoningais, saugoti save bei aplinkinius ir laikytis visų saugumo reikalavimų“, - teigia R.Malinauskas.

Andriaus Aleksandravičiaus nuotr./Birštonas
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr./Birštonas

Dauguma apgyvendinimo ir maitinimo įstaigų kurortuose ir kurortinėse teritorijose karantino metu veikia, tiesa, maistas ruošiamas tik išsinešimui. Tuo tarpu dalis pažintinių veiklų persikėlė į virtualią erdvę. Žmonės kviečiami susipažinti su lankytinomis vietomis ar muziejų ekspozicijomis mobiliųjų aplikacijų, virtualių turų ar specialiai tam paruoštų elektroninių leidinių pagalba.

Aktyvaus laisvalaikio mėgėjams atviri lieka pažintiniai takai ir lankytinos vietos. Kurortai yra paruošę išmanius maršrutus, lankytinų objektų sąrašus, gurmaniškas patirtis, interaktyviąsias edukacines ir pažintines programas bei specialias trasas, skirtas kelionei pėsčiomis ar automobiliu. Taip pat kai kurie kurortai siūlo išskirtinę galimybę – derinti nuotolinį darbą su sveikatinimo programomis ir pasiimti taip vadinamas „darbostogas“.

Mindaugo Surblio nuotr./Palanga. Panoraminė aikštelė Palangos Birutės parke
Mindaugo Surblio nuotr./Palanga. Panoraminė aikštelė Palangos Birutės parke

Žinoma, kurortai ir kurortinės teritorijos po truputį įsileidžia ir kalėdinę nuotaiką. Pirmenybė šiemet bus teikiama ne renginių gausai, kaip įprasta, o šventinei nuotaikai: vieni siūlys kalėdinių eglučių parkus, kiti virtualius apsilankymus Kalėdų senelio rezidencijoje ar menines instaliacijas viešose erdvėse. Šventės bus kitokios, bet jos tikrai pasibels į kiekvieno sielą ir bus šviesios bei jausmingos, tikina Lietuvos kurortų asociacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius