Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas kūno nevaldančio Justo Džiugelio iššūkis – kelionė aplink Lietuvą

To Lietuvoje dar nebuvo – neįgalus vyras ryžosi alinančiam iššūkiui, kad įrodytų, jog nugalėjus baimes ir prietarus viskas gyvenime įmanoma.
Justas Džiugelis – neįgaliojo šuolis parašiutu
Justas Džiugelis / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Neįgyvendinamų svajonių nėra, gali būti tik per mažai noro“ – įsitikinęs 29-erių Justas Džiugelis. Šią tiesą dėl įgimtos raumenų atrofijos tik plaštakas galintis judinti vilnietis jau įrodė darbais.

Kažkada, sėdėdamas vienas tarp keturių namų sienų, J.Džiugelis svajojo apie gyvenimą už jų ir draugus, su kuriais galima pasikalbėti, nusišypsoti, kartu pasijuokti. O šiandien jis mėgaujasi pilnaverčiu gyvenimu, keliauja ir bendrauja su nepaprastais žmonėmis.

Daugeliui neįgyvendinamas atrodė ir Justo troškimas šokti su parašiutu. Bet diena, kai tai padarė, tapo viena nuostabiausių jo gyvenime.

Dabar vyras ryžosi dar vienam iššūkiui. Pirmadienį, rugpjūčio 1-ąją J.Džiugelis leidosi į 23 dienas truksiančią kelionę po Lietuvą, kurios metu neįgaliojo vežimėliu įveiks 723 kilometrus.

„Visada troškau susipažinti su naujais žmonėmis, išgirsti jų istorijas, pasidalinti savo patirtimi. Noriu įrodyti, kad visi esame savo gyvenimo kalviai. Nė vienas negimėme turėdamas burtų lazdelę, kuria pamojus, visos negandos išnyksta tarsi blogas sapnas. Tačiau likimo siųsti išbandymai neturi užgniaužti ryžto siekti užsibrėžtų tikslų, – tikina J.Džiugelis, nekantraujantis kuo greičiau leistis į kelią. – Puikiai suprantu, kad ši kelionė nebus malonumas pasivažinėjimas, tačiau aš dėl savo svajonės esu pasiryžęs kęsti karštį, dulkes ir lietų.“

Justo Džiugelio kelionė „Aplink Lietuvą per 23 dienas“ prasidėjo pirmadienį Vilniaus Katedros aikštėje vyksiančiomis išlydėtuvėmis ir baigsis rugpjūčio 23 d. Kaune. Jo įspūdžiai, nuotykiai ir nuotraukos kasdien nuguls dienoraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius