Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringa laukia vasarotojų: atgis legendinis festivalis, turistus plukdys raketa

Jau po poros savaičių Neringoje atgysiantis festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“ pabudins šį unikalų vasarotojų pamėgtą kraštą. Atplaukti, panašu, į Neringą šiemet tikrai bus kuo net iš Kauno: jau netrukus turėtų imti kursuoti raketa iš Kauno į Nidą. Neringos kurortas pasiruošęs priimti pajūrio išsiilgusius poilsiautojus.
Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.
Neringoje kursuojantys tuktukai dirbs ir šį sezoną. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Pagausėjimas yra akivaizdus, labai gerai matyti Instagrame, ką žmonės veikia. Matom, kad pagausėję svečių iš Kaliningrado srities ir iš šalies didžiųjų miestų. Jaunimo nemažai, kavinėse matyti grupės turistų, kurios vyksta organizuotai autobusais“, – 15min sakė Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė.

Asmeninių švenčių metas

Viešbučiai jau pasirengę naujam sezonui ir laukia svečių. Savaitgaliais pastarųjų nestinga jau dabar. Pasak jau 16 metų veikiančio viešbučio „Nidus“ direktorės Jurgitos Vičienės, gegužė – asmeninių švenčių kupinas metas, tad šiuo metu savaitgalius užpildo vestuvininkai, krikštynų dalyviai.

„Šiuo metu ramu, tylu ir yra puikus periodas, nes vasaros įkarštyje sunkiau, individualiems gyventojams triukšmas nebūna priimtinas. Šiuo metu nebūna savaitgalio, kad neturėtume šventės ar įmonių motyvacinių suvažiavimų“, – sakė J.Vičienė.

Viešbutis sezoną kasmet pasitinka kiek atsinaujinęs. Šiemet, pasak vadovės, buvo pakeistos visos kambarių lovos.

Neringos savivaldybės nuotr./Nidos ramybė
Neringos savivaldybės nuotr./Nidos ramybė

„Kiekvienais metais vyksta atnaujinimas. Tokių kapitalinių remontų nedarome, bet kasmet kažką atnaujiname, persidažome. Meniu turime bazinį, kuris klientų pamėgtas, dėl jo atvažiuoja, tačiau kažką naujo įdedame. Orientuojamės į sezoninę virtuvę, patiekalus, ką gali pasiūlyti mūsų jūra. Pas mus vyrauja europietiška virtuvė, sveiko maisto pasiūlymai“, – pasakojo vadovė.

Šiuo metu šiame viešbutyje nakvynė su pusryčiais atsieina 95 eurus, nuo Joninių kaina kilsteli iki 150 eurų. Kol kas kurortą svečiai gausiau lanko savaitgaliais, poilsiautojų srautas juntamas nuo Joninių, kuomet vasaroti pradeda moksleiviai. Nakvynės kainos šiuo metu Neringoje prasideda nuo maždaug 60 eurų už parą.

Šiuo metu Neringoje vyksta poilsio namų „Linėja“ rekonstrukcija – 2020-aisiais čia bus pradėtos teikti svorio reguliavimo ir osteopatijos paslaugos, į pagalbą pasitelkiant modernias technologijas. Planuojama, kad paslaugos rekonstruotose poilsio namuose taip pat bus teikiamos visus metus, taip mažinant sezoniškumo įtaką.

Naujai atgis ir poilsio namai „Auksinės kopos“, kur vyksta kapitalinis remontas. Įgyvendinus kapitalinio remonto darbus bus sukurtas šiuolaikinio poilsiautojo poreikius atitinkantis sveikatingumo ir poilsio kompleksas visus metus veikiantis sveikatingumo centras, poilsiui, maitinimui skirtos patalpos.

Plukdys raketa

Neringos meras Darius Jasaitis 15min teigė, jog viena didžiausių šio sezono naujienų bus maršruto Kaunas-Nida atnaujinimas. Poilsiautojai kurortą galės pasiekti taip pat, kaip prieš penkiasdešimt metų – plaukdami raketa ir besigėrėdami vaizdais, kylančiais iš Nemuno upės, o išlips prie rekonstruojamos „Audromūšos“, ji visu grožiu turėtų atsiverti jau liepos mėnesį.

Tarsi grįžtame į 1965 metus. Tokia ekskursija verta dėmesio, – sakė D.Jasaitis.

„Tarsi grįžtame į 1965 metus. Tokia ekskursija verta dėmesio. Atplaukus tuo metu tokiu moderniu laivu, prisišvartavus prie „Audromūšos“ pastato, kuris buvo unikalus, daugybę apdovanojimų gavęs, išlipi Nidoje, gali pajusti egzotiką. Tarsi parduodam bilietą į praeitį, – kalbėjo D.Jasaitis. – Kiek man tėvelis papasakojo, tuomet būdavo trys reisai iš Kauno į Nidą, stovėdavo trys raketos, galite įsivaizduoti, kokia Neringa žavi, nebuvo automobilių, visi atvykdavo laivais. Verslininkai derisi, kad kelionės iš dalies būtų finansuojamos. Gal sugrįš tie nuostabūs laikai, kai Nida vėl bus be automobilių“.

Mero žiniomis, bilietas raketa iki Joninių kainuos apie 29 eurus į vieną pusę. Negavus valstybės paramos kaina gali šoktelti iki 49 eurų į vieną pusę.

„Labai noriu tikėti, kad bus plaukiančių. Reikia pabandyti, Panemunės krantus pamatyti, be galo smagu. Galima atvykt raketa, parvykti su autobusu. Šį malonumą tikrai reikia patirti“, – sako meras.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringos meras Darius Jasaitis
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringos meras Darius Jasaitis

Virė darbai

Naują sezoną Neringa pasitinka atlikusi naujų darbų. Prie Neringos gimnazijos įrengta nauja tinklinio ir badmintono aikštelė, ten pat jau veikia krepšinio, mažojo futbolo aikštės.

Senojo stadiono vietoje Nidoje dar šį sezoną turėtų būti sudaryta galimybė pažaisti paplūdimio futbolą, tinklinį, rankinį, lauko tenisą.

„Jei prie jūros didelis vėjas, galima būtų žaisti ant smėlio užuovėjoje. Iki birželio vidurio šis projektas turėtų būti baigtas“, – pasakojo meras.

Poilsiautojų antplūdžiui ruošiami ir paplūdimiai. Visame Neringos kurorto ruože atnaujinti viešieji tualetai, juose įrengtos kūdikių vystymo lentos, atvestas geriamas vanduo, jie pritaikyti neįgaliesiems.

„Nebėra problemos, kaip nukeliauti į pajūrį, kam sunkiau eiti, atsirado pavėžėjimai traukinuku.

„Tuk-tukai tęsia darbą, dirba elektriniai ir kiti, bus galima mobiliai judėti“, – sakė D.Jasaitis.

Pasak Neringos savivaldybės atstovės S.Vaišvilaitės, Neringoje vystoma elektromobiliams skirta infrastruktūra šio metu vyksta naujų įkrovimo vietų Nidoje ir Juodkrantėje įrengimo darbai, kurie, planuojama, bus baigti birželio pradžioje. Kiekvienoje stotelėje bus galima įkrauti po du automobilius. Nidoje elektromobilių įkrovimo stotelė bus įrengta greta automobilių stovėjimo aikštelės, esančios adresu Taikos g. 45. Juodkrantėje – greta prieplaukos automobilių stovėjimo aikštelės, esančios adresu L.Rėzos g. 1D.

„Primename, kad tik elektra varomoms transporto priemonėms netaikoma rinkliava už įvažiavimą į Neringą“, – sakė S.Vaišvilaitė.

Renginiai mažiesiems

Itin gera žinia tėvams – jau šią vasarą Nidoje vyks vaikų dienos stovyklos. Stadione, taip pat paplūdimyje bus rengiami užsiėmimai nuo pat ryto iki vakaro, kur už tam tikrą mokestį palikę vaiką tėvai galės patys atsipūsti, o mažiesiems bus pasiūlytos tapymo ir kitos pamokėlės, bus supažindinama su Neringos gamta.

„Gausėja renginių, edukacinių veiklų, skirtų mažiesiems. Artėjančią vasarą Neringoje vyks lėlių teatro, muzikinės stovyklos, bus organizuojamos animacijos, fotografijos dirbtuvės. Neringos muziejai kvies į edukacijas, kurių metu bus galima susipažinti su Kuršių nerijos istorija“, – pasakojo S.Vaišvilaitė.

Įvairi programa

Naujovės lydi ir Neringos renginių programą – aktyvias laisvalaikio galimybes pristatantis renginys „Sveika, Neringa“ šiais metais vyks Juodkrantėje (birželio 7-9 d).

Ypatinga naujovė – birželio 14-16 dienomis į kurortą grįžtantis legendinis festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“, kuriam šiais metais sukanka 25 metai.

Birželio mėnesį bus pristatyta Neringos miesto istoriniam paveldui skirta ekskursija – šokio spektaklis „Užpustyti“ (Šeiko šokio teatras). Šokio ir istorijos spektaklis „Užpustyti“ – tai poetinis pasakojimas apie Neringos kaimus ir čia gyvenusias ar trumpai stabtelėjusias įdomias asmenybes. Spektaklis lakoniškomis judesio, muzikos ir balso kalbomis perteiks čia gyvenusių žmonių likimus, istorinis-poetinis-muzikinis pasakojimas, girdimas per ausines, atskleis Kuršių nerijos magiškąjį realizmą. Spektaklis rodomas ant Parnidžio kopos. Birželio 21-23 d. 19 val.

Tarptautinis Juodkrantės smėlio skulptūrų simpoziumas „Kuršininkų sakmės“ vyks birželio 3-9 dienomis. Jį įgyvendina Juodkrantės bendruomenė.

Visą vasarą Nidos stadiono erdvėje veiks Nidos muzikos laboratorijamuzikantų dirbtuvės, pokalbių vakarai, kino filmų peržiūros, edukacijos, koncertai, vaikų dienos stovykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius