Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neringos meras Darius Jasaitis: Nidos aerodromas jau viršijo lūkesčius

Baigiantis aktyviajam skraidymo sezonui šalies aviacijos atstovai aptarė pirmuosius Nidos aerodromo veiklos mėnesius.
Nidos orlaivių nusileidimo aikštelė
Nidos orlaivių nusileidimo aikštelė / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Po kelių metų pertraukos pirmieji orlaiviai Nidoje leidosi Valstybės dieną ir jos išvakarėse. Tuomet sulaukta ir į Aviacijos šventę atvykusių pirmųjų užsienio oreivių, kurie į Nidą po 1 val. 40 min. trukusios kelionės atskrido iš Vokietijos sostinės Berlyno. Galimybė vėl leistis Nidoje atsirado, kuomet Nidos lauko aikštelei buvo suteiktas aerodromo statusas.

Civilinio aerodromo tinkamumo naudoti pažymėjimą Neringos savivaldybei išdavė Transporto kompetencijų agentūra. Pažymėjime nurodoma, kad Nidos civilinis aerodromas yra tinkamas skrydžiams dienos metu orlaiviams, kurių maksimali leistina masė iki 5700 kg. Šis pažymėjimas galios iki 2025 m. liepos 2-osios.

Nidos aerodromo gyvavimo mėnesiais mažieji orlaiviai Neringoje leidosi jau 264 kartus. Sulaukta pirmosios aviacijos turizmo grupės iš Vokietijos, oro keliu atvykusių svečių iš kaimyninių šalių – Latvijos, Estijos.

„Pirmieji Nidos aerodromo veiklos mėnesiai jau viršijo mano lūkesčius. Žinoma, mūsų laukia dar daug namų darbų skleidžiant žinią apie galimybę į Nidą atvykti orlaiviais, ieškant galimybių užtikrinti teikiamų paslaugų kokybę, bet pirmieji rezultatai, pasiekti be jokios reklamos, nuteikia tikrai optimistiškai“, – džiaugėsi Neringos savivaldybės meras D. Jasaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius