Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikūs orai vasarotojus traukia į pajūrį

Šilti birželio orai į pajūrį jau vilioja poilsiautojus: kai kurie viešbučiai savaitgaliais jau pilni, o pailsėti dar galima ir už mažesnę kainą.
Saulė Palangoje poilsiautojus išginė į miestą
Palanga jau visą birželį stebi poilsiautojų pagausėjimą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Neringos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė teigė, jog jau visą birželį Nidoje stebimas pagyvėjimas. „Jau veikia dauguma kavinių, žmonių daugėja. Ypač matome susidomėjimą Joninėms, bet ir šį savaitgalį poilsiautojų turime daugiau“, – teigė pašnekovė.

Savaitgaliais Nidą užlieja gyvybė

Nida spėjo pajusti ir tai, jog į Klaipėdos uostą šiemet atplaukia daugiau kruizinių laivų. Didžioji dalis gigantiškais laivais atplaukiančių atostogautojų renkasi keliones į Kuršių neriją.

„Taip, jau šį savaitgalį turime daugiau poilsiautojų, viešbutis beveik pilnas. Daug lankytojų turėsime ir per Jonines“, – 15min teigė viešbučio „Nidus“ darbuotojas. Anot jo, atvykėlių dabar yra visokių – ir kruopščiai planuojančių savo atostogas iš anksto, ir darančius tai ekspromtu.

Nidoje išsinuomoti vieno kambario butą galima už 30-70 eurų, dviejų – 40-100 eurų. Kambarį išsinuomoti galima ir už 35-50 eurų.

„Agila“ surinko ir maisto kainas kurorto kavinėse. Porcija šaltibarščių čia kainuoja 2,5-4 eurus, kava – 1,5-5, kepsnys – nuo 8 iki 35 eurų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vis labiau vasarėjanti Nida
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vis labiau vasarėjanti Nida

Palangoje taip pat džiaugiamasi gausesniu būriu vasarotojų. „Kainos dar mažesnės – ne tokios, kaip karščiausiu sezonu. Oras neblogas, ypač jei atvykstama su vaikais, keliaujama dviračiais. Gal maudynėms dar vėsoka, tačiau pasivaikščiojimams, pramogoms gryname ore – idealu“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė Alma Slaboševičienė.

Poilsis – nuo 4 eurų

Dar prieš porą savaičių apytuštėje Šventojoje apsilankę svečiai stebėjosi kainomis. Nakvynė žmogui buvo siūloma ir už keturis eurus.

„Manau, kad ir dabar būtų galima be problemų rasti lovą už keturis eurus net ir Palangoje. Aišku, galbūt teks apsistoti bute su šeimininke ir kitos sąlygos pasirodys nepalankios. Tačiau pigaus poilsio tikrai galima rasti. Net ir kambarį galima išsinuomoti už 14 eurų“, – vardijo pašnekovė.

A.Jašinskienės/15min.lt  nuotr./Šventosios kurortas pamažu taip pat atsiveria lankytojams
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Šventosios kurortas pamažu taip pat atsiveria lankytojams

Anot A.Slaboševičienės, paprastai kainos šokteli po Joninių – tada pajūryje prasideda tikrasis vasaros sezonas. Lietuviai viliasi, kad tikrieji vasariški karščiai ir pasidės nuo šios šventės.

„Na, o Joninių švęsti paprasta vykstama į Šventąją. Ten tradiciškai rengiama trumpiausios nakties šventė. Palangoje ypatingai ši šventė nepažymima. Todėl jei vyksta poilsiautojai, tai į Palangą, o ne į Jonines“, – kalbėjo pašnekovė.

Šventojoje veikiančios poilsiavietės „Mano Maljorka“ darbuotoja Neda Grigoliūtė teigė, jog penktadienį vietų čia laisvų nelikę.

„Tikrai matome, jog poilsiautojų gausėja: atsidaro vis daugiau kavinių, parduotuvių. Jos ima veikti ilgiau. Tiesa, kitam savaitgaliui dar neturime daug rezervacijų, tačiau gali būti, kad poilsiautojai tiesiog neskuba“, – teigė pašnekovė.

Šiuo metu „Mano Maljorkos“ poilsiavietėje namelį dviems asmenims galima išsinuomoti ir už 30 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius