Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakruojo dvaras ruošiasi įspūdingam gėlių festivaliui – atvyko didžiausios skulptūros

Jau šį savaitgalį, nuo birželio 29 dienos, Pakruojo dvare oficialiai prasidės visą vasarą iki spalio lankytojus kviesianti dar nematyta gėlių šventė – gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas“. Čia gėlių iššūkiui pasiryžo 25 menininkai ir floristai iš visos Lietuvos, tarp jų ir vienas žymiausių Lietuvos skulptorių  – Martynas Gaubas. Ketvirtadienį į dvarą atvyko jo kuriamos pagrindinės festivalio skulptūros, rašoma pranešime spaudai. 
Festivaliui atgabenamos skulptūros
Festivaliui atgabenamos skulptūros / Organizatorių nuotr.

Nesvarbu, akmuo, medis, ledas, bronza ar šįsyk gėlės – bet kuri medžiaga skulptoriaus Martyno Gaubo rankose virsta meno kūriniu ir atneša jam tarptautinius įvertinimus.

Šią vasarą žymiausias Lietuvos skulptorius įsiliejo į V. Šekspyro pjesės įkvėptą fantastinių būtybių kūrimą ir pagamino didžiules, pagrindines festivalio skulptūras, kurioms gimti prireikė dviejų mėnesių, o atvežti dvaran – net didžiųjų sunkvežimių. „Vasarvidžio nakties sapno“ jaunieji ir beveik 9 metrų aukščio asilas taip pat paskęs festivalio gėlėse ir nustebins ne vieną lankytoją.

Nuo birželio 29 d. iki spalio 6 d. Pakruojo dvaras pavirs gėlėčiausia vieta ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje – čia iš daugiau nei 150 rūšių ir 1 milijono gėlių žiedų sukurtais kilimais, kompozicijomis ir skulptūromis mirgės gėlių festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas“.

Darbo laikas ir bilietų kainos
Darbo laikas ir bilietų kainos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius