-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pakruojo dvare atsivėrė XIX a. pasaulis – nuo madų iki dvariškų paslapčių

Savaitgalį Pakruojo dvaras ne tik alsavo jam įprasta XIX a. atmosfera, tačiau pavirto ir tikra XIX a. pab. madų sostine – čia akis traukė įvairių laikotarpių suknelės, aksesuarai ir net apatinis trikotažas, netrūko ir kitų, neįprastų šiandienos akiai atkurto dvaro gyvenimo vaizdų, rašoma pranešime spaudai.
Pakruoje dvare – tarsi XIX a.
Pakruoje dvare – tarsi XIX a. / Pakruojo dvaro nuotr.

Renginio metu lankytojai išvydo sukneles, kostiumus skirstant laikotarpiais nuo XIX a. pradžios ir tęsiant iki XIX a. pab. bei išgirdo kostiumo istoriją – kada ir kodėl buvo naudojami turniūrai, korsetai, pūstos rankovės ir kiti išskirtiniai atributai.

Dienos akcentu ir žvilgsnių traukos objektu tapo apatinių drabužių demonstravimas. Modeliai atvėrė XIX a. pantalonų, chalatų ir miego drabužių paslaptis. Susirinkusiųjų žvilgsnius labiausiai patraukė viešnios Gabijos Mauliūtės pagal autentiškas nuotraukas atkurti jau artimesni mūsų dienoms apatiniai. Pasitelkusi profesionalius drabužių konstruktorius ir siuvėjus G. Mauliūtė sukūrė ir susirinkusiesiems parodė karščiausias tarpukario moterų apatinių tendencijas, kurios nepaliko abejingų.

Be domėjimosi mada, lankytojai turėjo progą pasigrožėti Pakruojo dvaro baleto mokyklos jaunųjų šokėjų pasirodymais, sudalyvauti autentiškose dvaro gyvenimo veiklose, pažinti senuosius amatus, taip pat pasigrožėti SAA „Senų kibirai“ atgabentais senoviniais automobiliais, kurie savo senovine dvasia tik papildė kupiną veiklų dieną.

Pakruojo dvaras – ne tik didžiausia Lietuvoje išlikusi dvaro sodyba, tačiau ir viena iš 18 patraukliausių kultūrinio turizmo vietovių Europoje. Čia atkuriamas XIX a. pab. – XX a. pr. dvaro gyvenimas ir lankytojai tampa praeities dvaro gyventojais, iškalbingoje ir kūrybingoje atmosferoje išgyvenantys dvariškus užsiėmimus ir akimirkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius