-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos verslas pasitinka vasarą: šiemet poilsis neturėtų brangti, o kol kas – ne sezono kainos

„Turizmo sezonas tikrai prasidėjo“, – sako Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė. Verslo atstovai antrina, kad poilsiautojų savaitgaliais jau apstu ir šie dar gali mėgautis ne sezono kainomis bei kviečia pasilepinti pavasarine saule kurorte, kuris, tikina, atsikratė neigiamo įvaizdžio, yra modernus ir tinkamas visiems skoniams.
Žmonių minia rinkosi prie Palangos tilto stebėti saulėlydžio
Verslas jau pasirengęs ir laukia vasarotojų. / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Palangos verslininkai jau pasirengę vasarai, paskutiniai štrichai dėliojami naujuose meniu, kai kur atnaujinti viešbučių kambariai, iškilo terasos.

„Per žiemą rekonstravomės stipriau, įsirengėme terasą ant stogo, ko gero, tai vienintelė tokia terasa Palangoje. Nauja erdvė, tikimės, bus mėgstama poilsiautojų, tai tokia laisvalaikio zona su sėdmaišiais, tarsi paplūdimio filialas, kur galima bus pasimėgauti gėrimais. Dar eksperimentuojame vasarinį meniu, kiekvieną vasarą naujų patiekalų įvedame“, – sakė Kristupas Šliogeris, Palangos viešbučio „Palangos žuvėdra“ vadovas.

Anot jo, savaitgaliais Palangoje jau tikra vasara, o darbo dienos dar tuštesnės, primena apie nesibaigusį pavasarį. Gegužė kurorte kupina renginių, tad lankytojų nestinga.

„Savaitgalis jau kelintas iš eilės, kai nėra vietų, o darbo dienos kukliau, nereikia tikėtis kažkokių stebuklų“, – sako K.Šliogeris. Šiuo metu kainos dviviečiame numeryje siekia 50 eurų už parą su pusryčiais. Nuo Joninių jos ūgtels ir nakvynė atsieis jau 80 eurų.

Paklaustas, kokiomis nuotaikomis kurortas pasitinka naująjį sezoną, kurį atidarys gegužės 31 – birželio 2 dienomis, K.Šliogeris tikina, jog nieko revoliucingo neįvyko, tačiau Palanga poilsiautojų laukia dar labiau pagražėjusi.

„Miestas tvarkosi, sutvarkytas įvažiavimas, tokie pokyčiai neįvyksta per mėnesį. Judame gera linkme. Palanga išauga iš negatyvaus įvaizdžio, susiformavęs kaip kultūringas, civilizuotas kurortas, su pilna pasiūla įvairiems skoniams ir poreikiams“, – įsitikinęs vadovas.

Sezonas prasidėjo anksti

Viešbučių ir restoranų asociacijos direktorė ir viešbučio „Grand Baltic Dunes“ vadovė Ingrida Valaitienė sako, kad kurortas sezoną šiemet pradėjo anksti – su pirmąja balandžio šiluma.

„Sezono pradžia gerai atrodo – geras oras, geras srautas, savaitgaliais jau smarkiai miestas pildosi. Poilsiautojai vidury savaitės drįsta pasiimti daugiau laisvadienių, tokia tendencija, jog atvykstama ne ilgam apsistojimui, bet daug trumpų laisvadienių, pavyzdžiui, trims paroms, kitą kartą dar koks ilgesnis savaitgalis prasiilginamas“, – kalbėjo I.Valaitienė.

Šiuo metu kainos kurorte įvairios, nakvynė su pusryčiais 4 žvaigždučių viešbutyje kainuoja 60–80 eurų, trijų žvaigždučių kaina kiek mažesnė.

„Nuo birželio vidurio ar Joninių kainos ūgtelėja iki 85–100 eurų. Rugpjūtį pasiekiamas pikas – 100–120 eurų. Į šią kainą paprastai įeina ir baseinai, pirtys, būna ir nemokamas automobilio statymas. Pasitaiko galimybių rasti paskutinės minutės pasiūlymų ar palankių išankstinių kvietimų“, – sakė vadovė.

I.Valaitienės teigimu, kainos šį sezoną išliko panašios, kaip ir pernai, galimas nedidelis 5–7 proc. kitimas kai kuriuose viešbučiuose, nes didėja pasiūla, tačiau auga ir paklausa.

„Atsiranda vis daugiau vietų, plečiasi restoranai, kavinukės, atsiranda naujų taškų. Kainas labai lemia ir oras. Gudrus verslas, jei yra lankstus, stengiasi maksimumą pasiimti reaguodamas į aplinkybes, tačiau imant metų vidurkį, kainos išlieka tokios pačios“, – sakė moteris.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ingrida Valaitienė

Palangoje 80 proc. svečių per visus metus sudaro lietuviai, tiesa, vasaros metu užsieniečių padaugėja. Viliamasi, jog prie kurortą pamėgusių latvių, rusų, ukrainiečių, baltarusių, lenkų, kai kuriuose viešbučiuose ir skandinavų, šiemet pagausės vokiečių, mat balandžio pabaigoje atidaryta skrydžių kryptis iš Palangos į Dortmundą.

Paklausta apie naujoves maitinimo sektoriuje ar viešbučiuose, I.Valaitienė sako, jog dažniausiai naujienos išryškėja sezono vidury.

„Taikant naujovę verslas nėra tikras, ar pasiteisins. Pamenate, buvo burbuliniai ledai, driekėsi didžiulės eilės, kai jas pamatėm, visi pradėjo kalbėt, spauda rašyt, buvo aišku, kad pasiteisino ir atsirado daug kopijų. Šis sezonas taip pat turėtų atnešti naujų desertų ir užkandžių, kurortas turės kuo nustebinti“, – sakė I.Valaitienė, neseniai kartu su verslininkais Palangoje dalyvavusi konferencijoje, kur aptartos ir maisto gaminimo naujovės, ir išmanių kambarių įdiegimas viešbučiuose.

„Asociacijos tikslas yra sukviesti verslą, pasižiūrėti į savo veiklą savikritiškai, kad tai padėtų vystant, plėtojant idėjas, kad būtų mąstoma apie rudenį, nes Palanga nebėra tik vasaros sostinė, turime turistus traukti ištisus metus“, – kalbėjo asociacijos vadovė.

Kvies į baseiną

Palangos turizmo ir informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė įsitikinusi, jog pagrindinė šio sezono naujiena – atidarytas Palangos baseinas, kuriame galima leisti laiką esant vėsiam orui.

„Jei jau šalta ar nesmagu leisti laiką prie jūros, mielai kviesime pasilepinti šiltesniu vandeniu ir įdomesnėmis SPA procedūromis baseine. Tie, kas nenorės miesto baseinu naudotis, kviesime į baseinus ir SPA pramogas, kurias siūlo viešbučiai – „Gabijos“, „Palangos vėtra“, „Palanga SPA“, „Amberton“ ir visi kiti baseinai, baigiant „Vanagupe“. Aišku, negaliu nepaminėti sveikatos komplekso „Energetikas“ ir sanatorijos „Gradiali“, kurie yra didieji objektai. „Gradiali“ nuo šio sezono pradės siūlyti mineralinį vandenį, kuris bus naudojamas ne tik gydomosioms, bet ir grožio procedūroms“, – sakė vadovė.

Anot R.Kmitienės, bene didžiausias dėmesys tiek pernai, tiek šiemet kurorte skiriamas gatvių infrastruktūrai, kokybės gerinimui. Asfaltuojama ir rekonstruojama ne viena gatvė, tad svečių prašoma kantrybės.

„Juk po to turėsime puikią gatvių, kelių infrastruktūrą. Labai džiaugiamės nauju įvažiavimu, kuris traukia akį ir maloniai nuteikia poilsiui ir laiko praleidimui“, – sakė R.Kmitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius