Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Partizanams ir jų vadui Žaliam Velniui  pagerbti – pėsčiųjų ir dviračių žygis

Šeštadienio rytą aktyvaus laisvalaikio mėgėjai rinkosi Abromiškėse. Tradicinėje vietoje – prie svirno – duotas startas jau septintą kartą rengiamam pėsčiųjų ir dviratininkų žygiui „Žalio velnio takais“. Jis skiriamas Didžiosios Kovos apygardos partizanų vadui Jonui Misiūnui – Žaliam Velniui ir šios apygardos partizanams pagerbti. 
Žygis „Žalio velnio takais“
Žygis „Žalio velnio takais“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Nors žygis „Žalio velnio takais“ nekomercinis ir nėra organizuojamas žinomų organizatorių, tačiau tai – vienas populiarių žygių, kuriame šiemet užsiregistravo apie 1,3 tūkst. dalyvių.

Vaizdingomis apylinkėmis einantys ar važiuojantys žygeiviai bei dviratininkai sustojo ir poilsio punktuose, kur laukė įvairios pramogos. Vienas iš įdomiausių akcentų – galimybė iš arti apžiūrėti vieną iš keturių Lietuvoje esančių haubicų. Į Abromiškių apylinkes ją iš Ruklos karinių dalinių atgabeno žygio partneriai kariai.

Taip pat poilsio postuose Lietuvos šaulių sąjungos šauliai pristatė savo veiklą ir ginkluotę, žygeivius pasitiko Lietuvos kariuomenės snaiperių rengimo instruktorius, žolininkė, karių žmonos, dukros ir pačios karės, susivienijusios į Birutiečių draugiją, veikė taktinės medicinos postas, kuriame buvo demonstruojama, kaip tvarstomos šautinės ir plėštinės žaizdos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gerda Šareikaitė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Gerda Šareikaitė

„Mus labai remia Lietuvos kariuomenė, todėl daug poilsio punktų – karine tema. Taip pat žygyje dalyvauja ir Gedimino štabo bataliono kariai“, – sakė Abromiškių bendruomenės narė Gerda Šareikaitė.

Žygį „Žalio velnio takais“ Abromiškių bendruomenė organizuoja kartu su Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Vilniaus skyrius.

„Mūsų žygis nėra ekstremalus, o relaksacinis. Džiaugiamės, kad tie patys dalyviai jame dalyvauja jau ne vienerius metus. Tai – pilietiški ir tautiškai nusiteikę žmonės“, – sakė G.Šareikaitė.

Šiemet aktyvaus laisvalaikio mėgėjai galėjo rinktis iš trijų pėsčiųjų ir dviejų dviratininkų trasų. Žygeiviai galėjo įveikti 13, 18 arba 34 kilometrų atstumus, dviratininkai – 32 arba 64 kilometrus. Beje, daug žygeivių keliavo su savo keturkojais augintiniais.

Ilgųjų distancijų dalyviai šiemet startavo nuo Trakų pilies, trumpesnių – nuo Abromiškių svirno.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Žygis „Žalio velnio takais“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Žygis „Žalio velnio takais“

Pasak G.Šareikaitės, daugiausiai dalyvių šiemet pasirinko ilgąją pėsčiųjų trasą.

Po žygio visi norintys dar kviečiami pasilikti vakariniame koncerte, kuriame koncertuoja grupės „Noragas“, „Žalvarinis“ atlikėjos Justė Baradulinaitė ir Irena Starošaitė.

Dalis lėšų, surinktų startinio mokesčio metu, bus skirta sužeistiems Lietuvos kariuomenės kariams paremti, LDK Birutės karininkų šeimų moterų Vilniaus draugijos organizuojamam renginiui „In Memoriam“, kurio metu surinktos lėšos bus skiriami 2017 metais mirusių Lietuvos karių šeimoms paremti, taip pat Didžiosios Kovos apygardos partizanų atminimo vietoms tvarkyti.

.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius