Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinę turizmo dieną Kaune – nemokami plaukimai laivu Kauno mariose

Pastaruosius kelerius metus vandens turizmas Kauno regione išgyvena tikrą renesansą. Vis daugiau turistų ir pačių kauniečių pamato Kauną ir Kauno rajoną iš vandens. Pasaulinės turizmo dienos proga rugsėjo 27-ąją visi to dar nepadarę kviečiami į nemokamus plaukimus, kuriuos organizuoja www.nemunoturas.lt ir R.Mažuknos įmonė, rašoma pranešime spaudai.
Kelionės laivu po Kauno regioną šiemet buvo labai populiarios
Kelionės laivu po Kauno regioną šiemet buvo labai populiarios / Nemunoturas.lt nuotr.

Planuojama, kad 1 val. trukmės plaukimu po Kauno marias bus paplukdyti daugiau kaip 200 keleivių. Vienintelė sąlyga: kurie pirmieji užsiregistruos atsiuntę elektroninį laišką su keliaujančio vardu ir pavarde bei plaukimo laiku, t.y. 16 val. arba 18 val., el. paštu info@nemunoturas.lt. Renginio dieną bus plukdomi tik keleiviai, gavę plaukimo patvirtinimą iš info@nemunoturas.lt! Registruotis galima tik iki rugsėjo 27 d. 12 val. Vieno asmens vardu gali būti registruojami ne daugiau nei 4 keleiviai.

Numatomas plaukimas: rugsėjo 27 d. iš Kauno marių senosios prieplaukos.

Susidomėjimas vandens turizmu Kauno regione auga

R.Mikalčiūtės/15min.lt nuotr./Laivas „Tolstojus“ šią vasarą plauks ne tik į Zapyškį
R.Mikalčiūtės/15min.lt nuotr./Laivas „Tolstojus“ šią vasarą plauks ne tik į Zapyškį

Nemunoturas.lt kartu su R.Mažuknos įmonę 2017 metais vykdė reguliarius plaukimus į Birštoną, Kadagių slėnį, Rumšiškes.

Pasak Nemunoturas.lt vadovo Mindaugo Žiedelio, 2017-ieji buvo jau ketvirti metai, kai vyko reguliarūs plaukimai į Birštoną. Rumšiškių plaukimai skaičiuoja jau 10-metį, o plaukimas į Kadagių slėnį startavo šiais metais.

Nemunoturas.lt nuotr./Kelionės laivu po Kauno regioną kasmet vis populiaresnės
Nemunoturas.lt nuotr./Kelionės laivu po Kauno regioną kasmet vis populiaresnės

Populiariausiu išlieka kruizas į Birštoną, kuris buvo vykdomas kiekvieną vasaros sekmadienį ir šventinėmis dienomis.

„Šiemet vyko 5 teminiai plaukimai į Birštoną – vienas, skirtas vaikams, istorinis, gastronominis ir muzikinis. Pastarąjį organizavome net du kartus“, – pasakojo pašnekovas.

Kruizas į Birštoną – ilgiausias įmonės maršrutas. Jis trunka 9 valandas. Į šią kelionę yra įskaičiuotas plaukimas laivu (4 val. su gidu laive), 1 val. ekskursija po Birštoną ir 3 val. laisvalaikis kurorte, taip pat – 1 val. važiavimo autobusu (pirmyn į Birštoną arba atgal – į Kauną).

„Pagal ekskursinę programą „Kruizas į Birštoną“ yra pigiausias turizmo produktas Lietuvoje. Šios kelionės kaina nėra pakitusi jau 4 metus t.y. 16 eurų suaugusiems ir 14 eurų vaikams (5-11 m.), senjorams ir neįgaliesiems. Natūralu, kad susidomėjimas kruizu didžiulis. Ypač, kai žadamas geras oras“, – sakė M.Žiedelis.

Iš viso šiemet į Birštoną kruizu plaukė 3 726 keleiviai. Bendras nuplauktų kilometrų skaičius siekia 2 160 km. Dėl didelio susidomėjimo papildomai buvo įvykdyti 7 komerciniai plaukimai „Kruizas į Birštoną“, kuriais keliavo per 740 keleivių.

Pasak pašnekovo, pasiteisino ir šių metų naujiena – plaukimas į Kadagių slėnį.

Populiarus išliko ir jau kelerius metus susidomėjimo neprarandantis plaukimas į Rumšiškes.

„Visi plaukimai yra vykdomi su galimybę ne tik plaukti laivu, grožėtis gamta nuo laivo denio. Keleiviai gali išlipti, apsilankyti 2016 metų gražiausiame pažintiniame take, taip pat aplankyti Lietuvos liaudies buities muziejų.

Plaukimų "Kadagių slėnis" metu laive dalyvauja Kauno marių direkcijos gidas, kuris pasakoja išties įdomias istorijas. O plaukiantiems į Rumšiškes yra skirtos 5 val. pasivaikščiojimams šiame unikaliame muziejuje“, – pasakojo M.Žiedelis.

R.Mikalčiūtės-Urbonės/15min.lt/Plaukimas į Kadagių slėnį
R.Mikalčiūtės-Urbonės/15min.lt/Plaukimas į Kadagių slėnį

Iš viso į Kadagių slėnį šiemet plaukta 19 kartų. Galimybe taip nuvykti į Arlaviškėse esantį gražųjį pažintinį taką pasinaudojo 1544 keleiviai.

R.Mikalčiūtės-Urbonės/15min.lt/Pažaislio bokštai iš vandens
R.Mikalčiūtės-Urbonės/15min.lt/Pažaislio bokštai iš vandens

Į Rumšiškes plaukta taip pat 19 kartų. Kelionę laivu šiuo maršrutu pasirinko 1610 keleiviai.

Nemunoturas.lt duomenimis, iš viso iš Kauno marių senosios prieplaukos 2017 metais perplukdyta per 7000 keleivių reguliariais reisais ir 3200 keleiviai užsakomaisiais reisais.

„Sezonas buvo geras“, – apibendrino pašnekovas, kvietęs pasinaudoti paskutine galimybe paplaukioti po Kauno marias kapitono R.Mažuknos laivais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius