-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasinerk į Ežerų kraštą: įdomiausios vietos aplink Anykščius

Anykščiai – tai kalvos ir ežerai, pelkės ir seniausi medžiai, įspūdingiausi Šventosios upės slėniai ir atodangos. Šiame legendomis apipintame krašte patirsite tiek įkvepiančius nuotykius, tiek užburiančią ramybę.
Pasinerk į Ežerų kraštą: įdomiausios vietos aplink Anykščius
Pasinerk į Ežerų kraštą: įdomiausios vietos aplink Anykščius

Čia susipažinsite su pirmuoju memorialiniu muziejumi Lietuvoje, kur vasarodamas A.Baranauskas sukūrė odę gamtai – „Anykščių šilelį“. Užlipsite į aukščiausios Lietuvoje bažnyčios bokštą. Pamatysite akmenį, kurio vardą žino kiekvienas lietuvis.

Pasivaikščiosite 300 metrų vingiuojančiu Medžių lajų taku, kur įkvėpsite miško ramybės ir tylos. O gal romantiškai pasivažinėsite traukiniu, visų meiliai vadinamu Siauruku. Anykščiai užburia savo istoriniu ir gamtiniu grožiu, kurį kviečiame pamatyti, išgirsti ir pajausti!

VIDEO: Anykščiai - žalioji Lietuvos viršūnė!

Pramogos visai šeimai

Šį vasaros sezoną Anykščiai pasitinka su šūkiu – „Čia gera...“. Čia gera keliauti su šeima ir patirti įvairiausių pramogų: nuo pažinties su gyvūnų pasauliu iki vėjo gaudymo skriejant vasaros rogutėmis. Čia gera pajusti nuotykių dvasią plaukiojant mūšio valtelėmis ar klaidžiojant juostelių labirinte. Čia gera neskubėti ir būti lėtai vaikščiojant Šventosios upės pakrantėmis. Čia gera susitikti ir išgirsti netikėtų istorijų!

Anykščiai – tai vieta, į kurią gera sugrįžti, nes visada rasite dalykų, kurių neišbandėte, o jei kartą išbandėte – norėsite vėl pakartoti.

Istorijų dvarelis. Atgaivintas, restauruotas ir moderniai įrengtas Istorijų dvarelis ruošiasi sutikti ne tik dvasių ir vaiduoklių gaudytojus, bet ir visus, kuriems įdomi kūrybiška istorija. Pasakojimai čia virsta apčiuopiamais kūriniais, kuriuos galima liesti.

Netikėtai čia siekiama pristatyti žinomus istorijos faktus, atrasti reikšmingas smulkmenas, detales ir iš jų sudėlioti savą ano laikmečio versiją. Atradimai, nuotykiai, didžioji legendų knyga, praeities personažai, į kuriuos galima persikūnyti – visa tai ir dar daugiau laukia lankytojų. Istorijų dvarelis mažiesiems lankytojams ir jų šeimoms yra parengęs įdomiausių edukacijų, žaidimų. Pažadame – šioje erdvėje rasite paslapčių (juk dvaruose jų visada būna!), nuotykių, atradimų ir pasakojimų apie tikras šiose apylinkėse nutikusias istorijas!

Kalitos kalnas. Pramogų ir sporto centre „Kalita“ galėsite gaudyti vėją leisdamiesi rogučių trasa net iki 40 km per valandą greičiu.

Čia pat mažųjų lankytojų laukia smagūs maži atrakcionai - ekskavatorius, sunkvežimis, automobiliai bei puiki žaidimu aikštelė. O kur dar taip laukiamos naujienos: virtualios realybės atrakcionas bei nusileidimas padangomis nuo Kalitos kalno, kurį bus galima išbandyti nuo rugpjūčio pabaigos!

Labirintų parkas. Jei norite patirti išties kažką unikalaus ir išskirtinio, apsilankykite ir paklaidžiokite po labirintų parką. Jei jums norisi ramybės, rinkitės apvalųjį ar energetinį labirintus.

O gal jums norisi greičio? Tam puikiai tiks lenktynių labirintas. Čia taip pat įrengtas veidrodžių labirintas, mini zoologijos sodas, strateginiai žaidimai, karuselė, šokinėjimo pagalvė ir kitos pramogos. Spalvinga, nuotykinga, nepatirta ir tikrai labai įdomu!

Kaip ir kiekvienais metais parkas lankytojus pasitinka pasipildęs naujomis pramogomis. Šį kartą - vienintelės Lietuvoje vandens mūšio valtelės (bumper boats), juostelių labirintas, lauko muzikos instrumentai, žuvų maitinimo aikštelė bei gimtadieniams skirta pramogų palapinė.

Atraskite Ežerų kraštą žaisdami

Šią vasarą pasinerkite į vieną gražiausių Lietuvos regionų – Aukštaitiją. Čia tyvuliuoja net 1002 ežerai, nepailsdami čiurlena upeliai, o jiems savo ošimu pritaria šimtamečiai miškai. Kelionė po šį legendomis apipintą kraštą patiks ir ištroškusiems nuotykių, ir pasiilgusiems vaizdingų panoramų, ir besidomintiems istorija, ir norintiems turiningai praleisti laiką su šeima ar pailsėti nuo skubančio miesto šurmulio.

Aukštaitijos (Anykščių, Molėtų, Ignalinos, Utenos ir Zarasų) rajonų turizmo informacijos centrai pristato bendrą projektą – kelionių žaidimą "Pasinerk į Ežerų kraštą!" (www.1002ezerai.lt). Iki rugsėjo 30 d. aplankykite žaidimo organizatorių rekomenduojamas 25 įdomiausias, išskirtines lankytinas vietas Aukštaitijoje ir jose pasižymėkite savo išmaniuoju telefonu. Kiekvieno tai padariusio lauks Ežerų krašto suvenyras, o vienam laimingajam bus įteiktas pagrindinis žaidimo prizas – skrydis oro balionu virš Ežerų krašto dviem asmenims!

Kaip žaisti?

  • Žaidimo metu jums bus reikalingas mobilusis telefonas ir mobilieji duomenys prieigai prie interneto arba „Wifi“.

  • Išmaniojo telefono interneto naršyklėje atverkite žaidimo puslapį - www.1002ezerai.lt.

  • Susiplanuokite kelionę/keliones, kad galėtumėte aplankyti visas 25 rekomenduojamas Žaidimo vietas ir prie jų pasižymėti.

  • Būdami prie konkrečios Žaidimo lankytinos vietos nepamirškite pasižymėti:

    • suraskite maršrute Jūsų lankomą lankytiną vietą;

    • paspauskite ties ja esantį mygtuką „Pasižymėti“;

    • pasižymėti galėsite tik būdami prie to objekto (tai nustatyti leis Jūsų telefono GPS);

    • sėkmingai pasižymėję gausite tai patvirtinantį žalios spalvos pranešimą;

    • nepavykus pasižymėti, gavus raudonos spalvos pranešimą, vadovaukitės telefono ekrane pateiktomis instrukcijomis.

Aplankę visas 25 maršruto lankytinas vietas žaidimo platformoje gausite unikalų prizo kodą, kurį galėsite iškeisti į žaidimo organizatorių įsteigtus prizus ir užregistruoti jį žaidimo pagrindinio prizo lošimui.

Visa informacija ir žaidimo taisyklės: www.1002ezerai.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius