Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po audringos savaitės nurimusi jūra dovanojo gintarų

Praėjusią savaitę siautę didžiuliai vėjai savaitgalį nurimus orams į pajūrį atviliojo gintarų gaudytojus. Kas jų ieškojo dumblių sąnašose krante, kas su gaudyklėmis jūroje. Būta ir laimikių.
Po audros jūra padovanojo gintarinių laimikių.
Po audros jūra padovanojo gintarinių laimikių. / Pajūrios reg. parko nuotr.

Pajūrio regioninis parkas paskelbė nuotraukas, kuriose matyti, jog gintarų gaudytojams savaitgalį šypsojosi sėkmė. Šeštadienį parko administracija rengė Europos paveldo ir „Menkinės“ dienas, čia buvo pakviesti ir vadinamieji gintariautojai. Jie norintiesiems vedė ekskursiją, demonstruodami, kaip gaudomas gintaras.

„Po audrų visuomet būna gintaro, praėjusią savaitę jūra buvo audringa“, – 15min sakė parko vadovas Darius Nicius.

Laimikių, anot jo, būta. Vieni rinko smulkius tarsi ašaros gintaro krislelius, kitiems pasisekė gerokai labiau, kaip ir nuotraukose užfiksuotam amatininkui.

Gintaro gaudytojai juokauja, jog su gintaru yra panašiai kaip su grybais – reikia žinoti, kur ir kada jo galima rasti. Reikia ir palankių sąlygų bei sėkmės.

Patariama gintaro ieškoti po audrų, kuomet oras jau aprimęs, tačiau bangos dar siekia apie 1 metrą. Stiprios audros išjudina Baltijos jūros dugne slypinčius gintaro klodus, dažnai įsipainiojusius tarp dumblių, žolių.

Praėjusią savaitę pajūrį siaubė lietūs ir stiprūs vėjai. Jo greitis buvo pasiekęs 22-24 m/s greitį, jūroje bangų aukštis siekė 5-6 metrus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius