-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaudinių skulptūrų parke realizuojamos originalios idėjos, bet pagalbos trūksta

Būrys Panevėžio rajono savivaldybės administracijos darbuotojų surengė talką šalia Naujamiesčio esančiame šiaudinių skulptūrų parke. Šis ne tik rajone, bet ir visoje Lietuvoje bei už jos ribų žinomas unikalus kūrybinis objektas kiekvieną rudenį atnaujinamas ir prikeliamas naujam gyvenimui. Šiemet jo idėja – „Šiaudų šviesos istorija“.
Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje
Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje / JP / Panevėžio rajono savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos darbuotojų neišsenkantys kūrybiniai sumanymai įgyvendinami jau 14-us metus rengiamame šiaudinių skulptūrų plenere „Aukščiau žolės, žemiau dangaus“.

„Ką šiemet sugalvojote, kuo dar nustebinsit?“– tokius klausimus įpusėjus rudeniui kasmet išgirsta Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos vadovė Vigyta Dumbrienė. Ir tai jos nebestebina – juk lankytojai jau įpratę parką pamatyti vis naujame amplua.

Išradingumo ir įkvėpimo nestokojantys kultūros centro-dailės galerijos darbuotojai pastaraisiais metais pasigenda tik vieno – pagalbininkų rankų.

JP / Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje
JP / Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje

Kai kurie anksčiau gausiai talkinę miestelio entuziastai išsisėmė, juk darbas su įnoringa gamtos dovana – šiaudu nėra lengvas, juolab, priklausomas nuo gamtos sąlygų – dirbama po atviru dangumi.

Tad nors pasigrožėti kasmet atsinaujinusiu kūrybiniu šedevru lankytojai plūsta iš visos šalies ir net užsienio, pagalbos įkūnyti naujas idėjas išties reikėtų.

JP / Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje
JP / Panevėžio rajono savivaldybės nuotr./Šiaudinių skulptūrų parkas Panevėžyje

„Todėl labai malonu, kad mums jau ne pirmus metus į talką atvyksta būrys Savivaldybės administracijos darbuotojų“,– džiaugiasi V.Dumbrienė.

Talkininkai gavo užduotį pernai savo rankomis susuktus, supintus šiaudinius stilizuotus medžius-burbulus nupurkšti įvairiaspalviais dažais. Darbo rezultatas iškart tapo akivaizdus.

Nuo gamtos sąlygų pakitę – saulės nublukinti, lietaus permerkti pernykščiai medžiai nušvito linksmomis spalvomis. Spalvoto sodo pamatyti jau traukia lankytojai.

Pirmąkart grafičio piešimo technika ant šiaudų išbandyta pernai, tryliktaisiais plenero rengimo metais. Šiemet jį tęsiama, tačiau kiek kitaip. Kūrybinis procesas nesibaigė, visą likusį spalio mėnesį ir lapkritį dar bus kuriami nauji statiniai.

Tad entuziastai, norintys į šiaudinių skulptūrų parko kūrimą įnešti savo indėlį, Naujamiestyje labai laukiami. Tartis dėl talkos galima su Naujamiesčio kultūros centro-dailės galerijos direktore V.Dumbriene telefonu 8 610 05 255.

Pasigrožėti realizuota kūrybine idėja – sukurtu spalvingu parku „Šiaudų šviesos istorija“ lankytojai bus kviečiami gruodžio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius