Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliai šviečia: žmones traukia tūkstančiais lempučių išpuoštas namas

2020-uosius Šiauliai pasitinka švytėdami – pagrindinė miesto eglė puikuojasi rekonstruotoje Prisikėlimo aikštėje, kalėdinis namukas kiek toliau nuo centro žiba visomis vaivorykštės spalvomis, o renginių kaleidoskopas pilnas iki pat Trijų karalių. Tad ko tikėtis šventiniu laikotarpiu Saulės mieste? Šiaulių turizmo informacijos centras pateikia rekomendacijų penketuką.
Kalėdoms pasipuošę Šiauliai
Kalėdoms pasipuošę Šiauliai / Šiaulių TIC nuotr.

1. Kalėdiniai žiburiai. Kalėdinis namas Šiauliuose niekuo nenusileidžia Pakruojyje žybsintiems Kinijos žibintams. Ar įsivaizduojate, kaip atrodytų jūsų namas, jei jį išdabintumėte tūkstančiais lempučių ir girliandų? Užsukite į Šiaulius, Jovaro gatvėje privatus namas papuoštas ir jau ne vienerius metus pritraukia didžiulius būrius smalsuolių.

Chaimo Frenkelio vilos parkas išpuoštas lemputėmis, 1000 pasodintų rožių uždangstytos ir raudonais kaspinais aprištos atrodo lyg nykštukai. Saulei nusileidus, tai puiki vieta pasivaikščioti.

Šiaulių TIC nuotr./Kalėdoms pasipuošę Šiauliai
Šiaulių TIC nuotr./Kalėdoms pasipuošę Šiauliai

Šiaulių universiteto Botanikos sodas vasarą puošiasi gėlių žiedais, o žiemą – lempučių girliandomis. Vakare sužibusios švieselės unikaliame sode kuria jaukią nuotaiką. Sode šviečia net šiltnamiai, o žibintai suslapstyti netikėčiausiose vietose.

Šiaulių TIC nuotr./Kalėdoms pasipuošę Šiauliai
Šiaulių TIC nuotr./Kalėdoms pasipuošę Šiauliai

2. Žaidžiame Šiauliuose. Miestas gali būti puikia žaidimų aikštele. Šventiniu laikotarpiu Saulės miestą pažinti galima žaidžiant žaidimą „Zodiako ženklai Saulės mieste Šiauliuose!“, kuriame laukia žinomi ir nežinomi, o gal netikėti turistiniai objektai. Koks žaidimas be prizų? Juos įsteigė Šiaulių įmonės: 200 Eur vertės batams „Sabalin“ įsigyti, merino vilnos pagalvės iš „Linoo“ ir vakarienė dviem restorane „Žvejų užeiga“. Žaidimas parengtas bendradarbiaujant su portalu „Pamatyk Lietuvoje“.

Šiauliečiai pamėgo orientavimosi žaidimus, todėl gruodžio 27 d., 18 val. visi kviečiami „palakstyti“ Pietiniame miesto rajone. Geriausiai pasirodžiusios komandos gaus prizus, kuriuos įsteigė rėmėjai.

3. Muzikos garsai. Centrinė Šiaulių eglė ne tik keri grožiu, bet ir muzikos garsais. Pasiklausyti šventinių melodijų galima kiekvieną dieną. Koncertinėse įstaigose šventinių koncertų programa pasižymi įvairumu – nuo smuiko garsų iki berniukų choro „Dagilėlis“ koncerto Katedroje.

4. Ekskursijos su „pagardais“. Jau ne kartą kalbėta, kad geriausia miestą pažinti kartu su gidu. Jei gidas pristato miestą dar įpindamas meninių akcentų, vaišių ar muzikos, o gal pasipuošia specialiai sukurtu kostiumu – geri prisiminimai ir įspūdžiai garantuoti. Jau galima registruotis į „pagardintą“ ekskursiją – gidas Saulius gruodžio 20 d., 18 val. kviečia į autorinę ekskursiją „Nuo varpo balsų iki bohemos vakarų. Varpo–Dvaro gatvės“.

O sausio 11 d. kviečiame į „Kultūrinį musgaudį“, kuriame 2 vedėjai, kurie įsikūnija į tam tikrus asmenis (prieš 299 metus paskutinioji žinoma visos Lietuvos metu Šiauliuose sudeginta ragana bei itin žinomas tarpukario Lietuvoje Šiaulių miesto verslininkas – Stasys Pocius). Sausio 25 d. ekskursijos premjera – „Zubovai Šiauliuose. Tada ir dabar“ – kokius turtus Šiaulių kraštui paliko ši sena giminė, sužinosite su gidu Sauliumi Stasiūnu.

5. Po švenčių – naujos šventės. Šeimų šventė jau neatsiejama nuo Šiaulių – kasmet sausio mėnesį Šiaulių vyskupija kviečia susirinkti šeimoms Šiaulių arenoje. Kitų metų šventės, kuri vyks sausio 12 d. 12 val., pavadinimas – „Aš esu gyvybės duona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius