-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiaulių Botanikos sode bus sukurta žiemiška pasaka

Šiaulių universiteto Botanikos sodas nesiruošia pasinerti į žiemos miegą – visą gruodį (iki švenčių) jie dirbs ir savaitgaliais. Jei kyla klausimų, ką galima pamatyti žiemą sode, kurio visas grožis atsiskleidžia vasarą, nesukite galvos, o ruoškitės išvykai į žiemos šventėms besiruošiančią ramybės oazę visai netoli Šiaulių miesto centro.
Šiaulių universiteto Botanikos sodas
Šiaulių universiteto Botanikos sodas / R.Bernotaitės nuotr.

Miestai pandemijos metu stengiasi organizuoti žmonių laisvalaikį taip, kad jie nesibūriuodami nei miesto centre nei kitur, gerai praleistų laiką paisydami visų SAM rekomendacijų. Idėją palaiko ir Šiaulių universiteto Botanikos sodo bendruomenė, kviesdama grynu oru mėgautis žiemojančių augalų apsuptyje.

Kaip teigia Botanikos sodo direktorius Martynas Kazlauskas, norima, kad lankytojai pamatytų sodą žiemą, jis tuo metu gražus ne žiedais, o spygliuočiais, visžaliais lapuočiais medžiais ir krūmais, jų formomis ir kompozicijomis. „Žoliniai augalai taip pat gražūs, po vasaros likę ir apsnigę jų žiedynai atrodo dekoratyviai", – teigė direktorius.

Gruodį sodo lankytojams rekomenduojama atsinešti karštų gėrimų, kad pabuvimas būtų jaukesnis. Sodo teritorijoje esantys informaciniai stendai papildys besidominčių augalais ir sodo istorija žinias.

Gruodžio pradžioje Šiaulių miestas bus puošiamas prieš žiemos šventes, botanikos sode papuošimai atsiras jau paskutinėmis lapkričio dienomis. Sodas bus papuoštas elektros girliandomis ir žvakių šviesa.

„Turime floristikos dirbinių, kuriuos eksponuosime lauke, sodo aplinkoje. Iniciatyvą gruodžio 1 d. pradės Miglės Plukienės kūrinių paroda „Šiaudų sodų transformacijos" Jos darbai bus eksponuojami sode tol, kol oro sąlygų išbandymai bus pakeliami", – pasakojo M.Kazlauskas.

Apsilankymas Botanikos sode kainuoja 2 Eur. (lengvatinis bilietas – 1 Eur, ikimokyklinio amžiaus vaikams – nemokamai).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius