Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širvintų Kalėdų eglei žarstomos pagyros: už 24 tūkst. – tikra šventinė pasaka

Savaitgalį didžiajai daliai Lietuvos miestų įžiebus Kalėdų dekoracijas, Širvintų eglė vėl susilaukė pagyrų. Feisbuke jai žarstomos liaupsės, o nors kūrėjai tikina negalintys ir nenorintys konkuruoti su didžiųjų Lietuvos miestų eglėmis, 15min apklausoje Širvintų eglė nusileidžia tik pagrindinei Kauno Kalėdų puošmenai.
Šventėms pasiruošusios Širvintos
Šventėms pasiruošusios Širvintos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Noras sukurti šventinę atmosferą tiek čia gyvenantiems žmonėms, tiek atvykstantiems svečiams kasmet veda į priekį, – 15min teigė Širvintų rajono savivaldybės administracijos viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Aušrinė Miliukaitė-Janovskienė. – Šiemetinė idėja – laukti pasakiškų Kalėdų ir siųsti meilės žinią.“

Praėjusiais metais Širvintos nustebino originalia Kalėdų egle – pagrindinė miesto kalėdinė puošmena buvo virtusi angelu ant debesies. Mėlynomis ir baltomis lemputėmis bei ornamentais puošta eglė švietė iš toli, o prie jos atėję galėjo ir prisėsti ant po egle pastatytų suoliukų.

Gabrieliaus Tamošiūno nuotr./Kalėdų eglės Širvintose 2017 m.
Gabrieliaus Tamošiūno nuotr./Kalėdų eglės Širvintose 2017 m.

Šiemet miesto eglė atrodo tarsi žaliaskarė iš pasakų ar vaikystės piešinių. Žalių ir baltų lempučių dekoracija atkartoja tai, ką tikriausiai kiekvienas piešdavome vaikystėje – aukšta žalia eglė su į šonus gražiai nusvyrančiomis šakomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos

Floristas Andrius Plindinas 15min ją taip pat išskyrė kaip vieną gražiausių Lietuvoje. „Visiškai paprasta, subtili, bet labai jauki, miela. Greičiausiai toks įspūdis susidaro dėl to, kad konstrukcija atkartoja gyvos eglutės siluetą. Ji jauki, šilta ir šventiška, nors nėra jos kūrimui panaudota daug gyvos žalumos“, – simpatijų neslėpė A.Plindinas.

Idėja subrandinta dar vasarą

Anot A.Miliukaitės-Janovskienės, šiųmetės Kalėdų eglės idėja buvo subrandinta pačių savivaldybės darbuotojų – merės Živilės Pinskuvienės, administracijos direktorės Ingridos Baltušytės-Četrauskienės ir merės patarėjos Janinos Pažusienės. Tuomet idėją išpildyti patikėta UAB „Švenčių studija“. Projekto konstrukcijų autorius – Dominykas Koncevičius.

„Kalėdinės eglės ir miesto puošybos planavimo neatidedame paskutiniams mėnesiams, o po truputį gvildename ištisus metus. Pradedame galvoti vos nupuošę eglę, ir jau vasaros pabaigoje turime aiškią koncepciją“, – aiškino A.Miliukaitė-Janovskienė.

„Šiemet norėjome sukurti ir paprastą, bet kartu ir ypatingą, subtilią, pasaką atspindinčią, apie namų šilumą ir jaukumą kalbančią eglutę, jaukią, meile artimam (vaikui, mamai, tėvui, seneliui, kaimynui...) alsuojančią šventinę atmosferą“, – pasakojo ji.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos

Kalėdų eglės puošyba iš viso kainavo 23 776 Eur. Švenčių dekoracijoms Vilniuje (ne tik eglėms, bet čiuožyklai Lukiškių a., kitiems renginiams ir papuošimams) numatyta 300 tūkst. Eur, Kauno miesto kalėdinės eglės ir šventinio miestelio papuošimai atsieis apie 180 tūkst. eurų.

Kalėdų eglės puošyba iš viso kainavo 23 776 Eur.

„Mes, širvintiškiai, nenorime konkuruoti, negalime ir nenorime lygiuotis į didžiuosius Lietuvos miestus. Kuriame šventišką atmosferą pirmiausia šio krašto žmonėms, kad jie jaustųsi jaukiai, kad kiekvienas galėtų džiaugtis ir didžiuotis, jog gyvena Širvintose. Džiaugiamės, kad žmonės su pakylėjimu laukia didžiųjų švenčių, kad į Širvintas užsuka vis daugiau svečių“, – tikino A.Miliukaitė-Janovskienė.

Kviečia ir į meilės alėją

Lapkričio 30-ąją eglės įžiebimą lydėjo ir šventinis koncertas, fejerverkai bei didelė kalėdinė mugė, kurioje dalyvavo apie 50 prekybininkų. Visu šventiniu laikotarpiu prie eglės taip pat bus galima nusipirkti karštų gėrimų, kalėdinių kepinių, šventinės atributikos.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos

Šventinę nuotaiką Širvintose kuria ne tik Kalėdų eglė, bet ir meilės alėja virtusi gatvė – Igno Šeiniaus gatvė paniro po lempučių girliandomis. „(Ja) kviečiame pereiti visus miesto svečius, o perėjus ir atsisėdus ant suolelio, sugalvoti norą, kuris būtinai išsipildys“, – ragino A.Miliukaitė-Janovskienė.

Mieste taip pat veikia kalėdinis paštas. Į prie eglės stovinčią dėžutę galima mesti laiškus Kalėdų Seniui – žadama, kad visi sulauks atsakymų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos
Luko Balandžio / 15min nuotr./Šventėms pasiruošusios Širvintos

Po Širvintas dviem maršrutais kursuoja ir kalėdinis traukinukas, o šalia savivaldybės pastato vaikų laukia šventiškai papuoštas „Vaikystės stotelės“ skveras. Visą gruodžio mėnesį vyks ir daugybė šventinių renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius