Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siūlo neįprastą nakvynę ant vandens Klaipėdoje: „Čia nuotykių ieškotojams“

„Čia nuotykių ieškotojams, kurie ieško neįprastos nakvynės“, – sako klaipėdietė Jovita Traškevičiūtė. Prieš metus rudenį jos tėtis, ilgametis jūreivis įsigijo du pramoginius laivelius. Perdažęs ir sutvarkęs jais, deja, pasidžiaugė neilgai, tačiau šeima nusprendė tęsti sumanymą – plukdyti keleivius, o kartu ir siūlo neįprastą nakvynę laive, pavadintame „Tu vėjo paklausk“, sūpuojantis ant Danės upės.
Laivas „Tu vėjo paklausk“
Laivas „Tu vėjo paklausk“ / Asmen. arch. nuotr.

Paslaugą, nakvynę ant vandens, šeima pradėjo siūlyti pavasarį. Pati J.Traškevičiūtė sako nepatyrusi, ką reiškia nakvoti laivelyje ant vandens, tačiau tai itin mėgo daryti tėtis.

„Man neteko išbandyti, bet šitas laivas buvo mano tėčio, mes jo netekom... Jis pats nakvodavo tame laive, net negrįždavo į butą. Sakydavo – man ir čia gerai, patinka, nešalta. Pasitarėm, kad visos sąlygos nakvoti yra, galvojau, įdėsiu pasiūlymą ir pradėjom sulaukt svečių, – pasakoja klaipėdietė. – Tikriausiai vis tiek Klaipėda asocijuojasi su laivais, su jūra, tad nakvojant laive galima prisiliesti prie tikrosios Klaipėdos, jūrinio gyvenimo. Kiek žinau, Klaipėdoje niekas neteikia tokios paslaugos. Teko girdėt, kad Nidoje yra nakvynės jachtoje. Mums tai pirmas sezonas, bet turime svečių“.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Laivas, kuriame siūloma nakvynė ant vandens.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Laivas, kuriame siūloma nakvynė ant vandens.

Laive neįprastu pavadinimu „Tu vėjo paklausk“ yra dvi miegamosios vietos, tiesa, čia nėra virtuvėlės, dušo, tačiau svečius vilioja egzotiška nakvynė, be to, pačiame Klaipėdos centre. Dažniausiai nakvynę pasirenka pavieniai keliautojai arba poros. Svečių gausa šeimininkai vasarą nesiskundė, ypač rugpjūtį, o ir dabar, spalvotą rudenį, sako sulaukiantys norinčių nakvoti laive savaitgaliais.

„Pastabų esame sulaukę dėl patogumo, nes nėra dušo, bet mes iš anksto perspėjame. Čia komfortas kitoks negu bute. Ne kiekvienas gali nakvoti laive. Kas mėgsta komfortą, pasirinks butą, viešbutį, o nuotykių ieškotojai ieško neįprastos nakvynės. Sako, kad susižavėjo tokia galimybe ir nori apsistoti“, – pasakojo mergina.

Anksčiau laivas stovėjo kitoje Danės upės pusėje nei dabar. Jį buvo galima išvysti prie Žvejo skulptūros.

„Iš tikrųjų, ta vieta bent jau man asmeniškai ir svečiams buvo geresnė, bet dėl tam tikrų priežasčių perkėlėm į kitą vietą, kad turėtų elektrą, nes ten nebuvo. Ten buvo patogiau, nes toliau nuo šurmulio, šioje upės pusėje gal kiek daugiau triukšmo dėl barų“, – pastebėjo J.Traškevičiūtė.

Nakvynes laive šeima derina su kita paslauga – plukdo keleivius, nuomoja laivelius šventėms.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Laivas, kuriame siūloma nakvynė ant vandens.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Laivas, kuriame siūloma nakvynė ant vandens.

Tęsia tėčio idėją

Prieš metus, pernai rudenį, du laivelius įsigijo Jovitos tėtis, daugelį metų pašventęs jūrai ir dirbęs jūrininku. 40 metų darbo patirtį įgijęs klaipėdietis labai mylėjo savo kraštą ir nusprendė praleisti daugiau laiko gimtinėje.

„Sakė čia mano stichija, dirbsiu ne dėl pinigų, o tai, kas man patinka. Čia mano aistra. Deja, tėčio nuo liepos mėnesio nebėra, įvyko nelaimingas atsitikimas. Spėjo pasidžiaugti laivais kelis mėnesius... Pernai žiemą tvarkė, perdažė, sugalvojo pavadinimą „Tu vėjo paklausk“. Tai paimta iš dainos... Tiesiog kilo tokia idėja. Jis klausėsi muzikos, vėliau radau daug raštelių, visokių pavadinimo idėjų turėjo – po vieną žodį, po du. Aš jį palaikiau, šis pavadinimas toks originalus, praskaidrina nuotaiką“, – sakė dukra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius