Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedami organizuoti nauji nemokami žygiai po Vilniaus apylinkes

Kelionių organizatorius „Ditmos Projektai ir Ko“ drauge su VšĮ „Sveikas miestas“ kviečia į nemokamus pėsčiųjų žygius po Vilniaus apylinkes.
Gruodžio 20 dieną Vilniuje pradeda organizuoti nemokami dienos žygiai, į kuriuos kviečiami visi norintys.
Gruodžio 20 dieną Vilniuje pradeda organizuoti nemokami dienos žygiai, į kuriuos kviečiami visi norintys. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Žygis Vilnius

Kiekvieno mėnesio pabaigoje vilniečiai bei sostinės svečiai bus kviečiami geriau pažinti sostinės apylinkes ir vietinę istoriją. Į ekskursijas juos lydės gidas, pateiksiantis įdomių faktų apie lankomą vietą. Nors dienos žygiai intensyvūs – trunka iki 5 valandų – į juos kviečiami ne tik patyrę keliautojai, bet ir mėgėjai, šeimos su vaikais, draugų kompanijos.

Pirmasis žygis numatytas gruodžio 20 dieną, šeštadienį, 10 val. Kelionė prasidės nuo Olandų gatvės, mašinų stovėjimo aikštelės, šalia viešojo transporto stotelės „Kriviai“.

Žygio maršrutas drieksis Pavilnių ir Verkių regioniniame parke, kur keliautojai aplankys keturis erozinius atragius: Lyglaukių didįjį ir mažąjį, Sapieginės ir Šveicarijos.

Lengvu žingsniu pasiekus Mildos gatvę žygeivius pasitiks miškas ir puikus vaizdas į senas slidinėjimo trasas. Šilo gatvės šiaurinėje pusėje keliautojai bus kviečiami judėti Sapieginės eroziniu atragiu, kur galės apžiūrėti gynybinių įrenginių liekanas – šie bunkeriai yra vieni iš didžiausių Lietuvoje. Jie buvo pastatyti Lenkijos okupacijos metais ir įrengti po Sapeiginės kalnu. Šiuo metu bunkeriai apleisti, tačiau senos mūro sienos ir čia karaliaujantys šikšnosparniai sukuria ypatingą atmosferą.

Perėję Žolyno gatve, ties Vilniaus Kraujo centru, kelionę žygeiviai tęs į „Šveicarijos Alpes“ – taip vadinamas vaizdingas Šveicarijos erozinis atragis, dažnai keliautojams primenantis Šveicarijos Alpes, kadangi keliaujant jos kalvomis galima pasijusti lyg kopiant į kalnus. Šis atragis driekiasi beveik du kilometrus – visą kelią galima grožėtis nuostabia Vilniaus panorama. Pirmasis žygis pasibaigs Antakalnyje, viešojo transporto stotelėje „Klinikos“.

Pasak vieno iš organizatorių Šarūno Sakaliausko, tokie žygiai – puikus būdas praleisti laisvą dieną gryname ore kartu su šeima, draugais. Susidomėjusiems jis patarė nepamiršti patogios avalynės ir šiltų rūbų.

„Į žygį reikėtų šiltai apsirengti bei pasiimti kuprinę, vandens, šiek tiek maisto – jo tikrai prireiks, nes keliausime 4-5 valandas. Taip pat patariame pasiimti fotoaparatus, nes įamžinti tikrai bus ką“, – sako organizatoriai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius