Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Utena žengia paskui Vilnių: miesto centre supylė smėlį ir įkūrė „Laimės salą“

Šią vasarą dirbtinis paplūdimys miesto centre atsirado ne tik Vilniuje – Utena taip pat supylė smėlio kalnus ir čia įkūrė „Laimės salą“.
„Laimės sala“ Utenoje
„Laimės sala“ Utenoje / Utenos rajono savivaldybės nuotr.

Utenos pliaže atsirado ir nuoroda į Lukiškių paplūdimį, kuris Lietuvoje sukėlė daug diskusijų, o pasaulyje sulaukė ir nemažai dėmesio.

Paplūdimys Utenoje atidarytas liepos 8 d., čia sukviesti miestiečiai, kurie jau kelias dienas iki tol svarstė, kas bus su smėlio krūvomis mieste.

„Žinoma, smėlio krūvos jau nebebuvo tik krūvomis, jos virto nemaža smėlio aikštele su mediniais takeliais ir suoleliais, valtimis, laimės gelbėtoju kiškiu, šiltųjų kraštų augalais ir net gyvūnais! Na, už gyvą krokodilą ar orką Kultūros centro direktoriaus Eriko Druskino niekas nebūtų paglostęs, tad juos teko pakeisti pripučiamais.

Maža to, prie aikštelės išdygo spalvingas namelis, kuriame apsigyveno laimės gelbėtojai kartu su senu jūrų vilku kapitonu Laimiu. Nors vėliau paaiškėjo, kad tas senas jūrų vilkas yra aukštas jaunas brunetas, nusivylusių nebuvo“, – apie paplūdimio atidarymą rašo Utenos rajono savivaldybė.

Utenos rajono savivaldybės nuotr./„Laimės sala“ Utenoje
Utenos rajono savivaldybės nuotr./„Laimės sala“ Utenoje

Patys paplūdimio kūrėjai nevadina supilto smėlio paplūdimiu, o pristato kaip „Laimės salą“ su visais tokioms saloms būtinais atributais.

„Mediniai takeliai, smėlis gal ir suteikė galimybę pasijusti esant tarsi prie jūros, bet iki Vilniuje, Lukiškių aikštėje, įrengto paplūdimio uteniškei salai labai toli. Juoba, kad Laimės sala labiau trauks mažuosius uteniškius, nei suaugėlius, norinčius išsirengti ir nugriūti ant smėlio saulės vonioms“, – rašo savivaldybė.

„Laimės saloje“ atsirado ir rodyklės, kurios nurodo atstumą iki kitų objektų, pavyzdžiui, Dauniškio ežero. Suaugusieji raginami ant smėlio gulinėti būtent ten, o miesto centro smėlį palikti tik vaikams.

Utenos rajono savivaldybės nuotr./„Laimės sala“ Utenoje
Utenos rajono savivaldybės nuotr./„Laimės sala“ Utenoje

„Laimės salos rodyklės visiems, bijantiems nerasti išėjimo ir pasiklysti, nurodo ir daugiau krypčių. Iki laimės paplūdimio – tik 5 žingsniai, iki fontanų maudyklos be ryklių – 50 žingsnių, iki Utenos kultūros centre įsikūrusios Laimės atstovybės su Laimės ambasadoriumi Eriku Druskinu, – visi 70 žingsnių. Na, o ilgiausiai tektų kulniuoti iki Vilniaus centrinio paplūdimio – net 98 km. Tiek nuėjus, matyt, nebesinorės nei paplūdimio, nei Vilniaus“, – rašo savivaldybė.

Pranešime priduriama, kad jeigu smėlis iš Lukiškių aikštės turės būti išgabentas, jį mielai priims „Laimės sala“. „Priimamas ir dalimis, ir visas iškart. Skambinti ir tartis dėl atvežimo nereikia: galima pradėti vežti jau dabar“, – juokaujama pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius