Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vairuotojai Kuršių nerijoje įspėjami: eismą trikdo įžūli ir gudraujanti lapė

Kuršių nerijos nacionalinio parko darbuotojai įspėja vairuotojus dėl įžūlios, niežais sergančios lapės: gyvūnas mėgsta iššokti į kelią ir trikdo vairuotojus.
Kuršių nerijoje vairuotojus terorizuoja įžūli lapė.
Kuršių nerijoje vairuotojus terorizuoja įžūli lapė. / Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr.

„Vairuotojų, keliaujančių Smiltynė–Nida plentu dėmesiui! Naglių gamtiniame rezervate (Smiltynė–Nida 26–27 km; Nida–Smiltynė 16–17 km), šalia vienos iš aikštelių ant kelio dažnai sėdi arba guli apsukri lapė. Tai galimai niežais sergantis gyvūnas, kuris įsigudrino apsimetinėti sužeistu, o prie jo sustojus automobiliui tuoj pat pasveiksta ir gailiomis akimis ima kaulyti maistą“, – paskelbė parko direkcijos darbuotojai.

Vairuotojų prašoma važiuoti atidžiai, kad nesužeistų laukinio gyvūno ir nepatirtų nuostolių. Taip pat įspėjama dėl pavojingos ligos, kuria gali užsikrėsti žmonės bei naminiai gyvūnai. Todėl nepatariama gyvūno šerti.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr./Vairuotojus terorizuoja įkyri lapė
Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos nuotr./Vairuotojus terorizuoja įkyri lapė

„Tačiau taip padaroma meškos paslauga. Pašertam laukiniam gyvūnui sudaromas klaidingas įspūdis, kad kiekvienas sustojęs automobilis reiškia maisto išteklius. Toks kartkartėmis žmonių šeriamas gyvūnas aptingsta ir nustoja maitintis pats, ypač dabar, kai pilnos kopos ir miškai paukščių jauniklių, kiaušinių, graužikų ir kitų gyvūnų! Todėl nustojęs maitintis pats ir prašydamas „išmaldos“ toks gyvūnas daug greičiau nusilpsta ir nudvesia“, – teigė Kuršių nerijos nacionalinio parko biologas Modestas Bružas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius