Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 25

Metų sporto nesusipratimai: kliuvo atletams ir prezidentams

Arvydas Sabonis, Gedvydas Vainauskas, Edgaras Jankauskas ir kiti neišvengė nejaukių situacijų 2016 metais. Nors daugiausia dėmesio šiemet teko olimpinėms žaidynėms, ir kitose sporto varžybose bei jų užkulisiuose netrūko akibrokštų, keistų ir juokingų situacijų.
Gedvydas Vainauskas (2)
Akibrokštai

Dovydo Rediko nebejuokingi nuotykiai

Kai atrodė, kad Dovydas Redikas nustebinti nebegali, 24 metų krepšininkas toliau krėtė vieną šunybę po kitos.

Šiais metais ant jo krito sunkūs įtarimai – dėl kaltinimų pažeidus atsakingą ir teisingą žaidimą D.Rediką metams diskvalifikavo Lietuvos krepšinio lyga, o dėl įtarimų vagystėmis jį pas prokurorus nutempė buvusi mylimoji Asta Valentaitė. „Žmonių“ žurnalui ji atvirai pasakojo ilgai kentusi krepšininko vagystes, tačiau galiausiai nebeištvėrusi, kai pamatė, kaip D.Redikas iš rankinuko traukia brangenybes.

Į skolas giliai įklimpęs D.Redikas šiuo metu rungtyniauja Graikijos antrojoje lygoje „Arkadikos“ komandoje, kur turi svarbų vaidmenį – rungtynėse prieš porą savaičių pelnė 35 iš komandos 72 pelnytų taškų.

V.Ovadnevo ir E.Ovčarenko nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
V.Ovadnevo ir E.Ovčarenko nuotr./Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas

Medalis nuplaukė per muštynes?

Rolandas Maščinskas per televizorių stebėjo, kaip jo ilgametis bendražygis Saulius Ritteris lipa ant olimpinės pakylos drauge su savo naujuoju porininku Mindaugu Griškoniu.

Sidabrą Rio de Žaneire iškovojęs irkluotojų duetas buvo suformuotas vos prieš tris savaites iki žaidynių, nes netikėtai traumą patyrė R.Maščinskas. Nors 24 metų irkluotojas tvirtino, jog delnikaulis lūžo kritus nuo dviračio, sporto visuomenė tyliai nagrinėjo kitą versiją – muštynes viename Elektrėnų barų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolandas Maščinskas ir Dalia Grybauskaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolandas Maščinskas ir Dalia Grybauskaitė

Apsauginis nepažino klubo prezidento

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda būtų lengviau patekusi į kitą Europos taurės etapą, jei jos gynyba šį sezoną būtų tokia, kaip „Siemens“ arenoje dirbančių apsaugos darbuotojų.

Vienas jų sulaikė Vilniaus klubo prezidentą Gedvydą Vainauską, kai šis pabandė anksčiau laiko pasveikinti žaidėjus ir trenerį Tomą Pačėsą. Iki vilniečių pergalės Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale buvo likę mažai laiko, kuomet klubo šeimininkas paliko VIP vietą ir priartėjo prie komandos atsarginių suolo „Siemens“ arenoje. Tačiau jam kelią pastojo apsaugos darbuotojas, akivaizdžiai sutrikdęs G.Vainauskui šventę. Padėti klubo šeimininkui suskubo „Lietuvos ryto“ komandos direktorius Martynas Purlys ir žaidėjai, paaiškinę savo darbą atlikusiam pareigūnui, ką tokį jis sučiupo.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Purlys ir Gedvydas Vainauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Martynas Purlys ir Gedvydas Vainauskas

„Šilo“ futbolininkų cirkas

Įmušti 11 metrų baudinį paprasta? Į Lietuvos futbolo A lygą šiemet iškopę Kazlų Rūdos „Šilo“ futbolininkai taip nesakytų.

„Šilas“ pralaimėjo Lietuvos futbolo taurės varžybose po 11 metrų baudinių serijos „Šilutės“ komandai, o du Kazlų Rūdos komandos vyrų spyriai tapo interneto hitu ne tik Lietuvoje ir pavadinti prasčiausiais 11 metrų baudinių smūgiais futbolo istorijoje.

VIDEO: Whores in football - penalty and lost game - FK ŠILUTĖ vs. FK ŠILAS - Lithuanian Cup 2016

Ypač keistas buvo Gyčio Urbos smūgis, kai kamuolys vos pariedėjo ir net nepasiekė vartų. Po rungtynių futbolininkas treneriui aiškino, esą prieš 11 metrų žymę buvo duobė ir spirdamas jis pasisuko čiurną.

Paaiškinimai apie aikštėje tykančius pavojus neįtikino Lietuvos futbolo federacijos – dėl nesportinio elgesio abu „Šilo“ futbolininkai buvo diskvalifikuoti trejoms rungtynėms, o klubui skirta 1000 eurų bauda.

Irkluotojas paslydo prekybos centre

Aurimas Adomavičius olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire išgarsėjo ne taip, kaip tikėjosi.

Lietuvos irklavimo keturvietės komandos nario pavardė sumirgėjo Brazilijos spaudoje, kuri aprašė keistą istoriją prekybos centre. Brazilė moteris panoro nusifotografuoti drauge su olimpiečiais ir A.Adomavičius sutiko tai padaryti. Tačiau fotografuojant atletas ranką nuleido ant merginos užpakalio, o tai nepatiko brazilei. Prekybos centre kilo triukšmas, buvo iškviesta apsauga, o Rio de Žaneiro policijos skyrius pradėjo tyrimą.

Žirgai – lyg asilai

Braziliški žirgai nujojo Lietuvos penkiakovininkų viltis laimėti olimpinius medalius.

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė jojimo rungtyje negavo nė taško, kai žirgas Calgary Z sustojo lyg įkaltas prieš kliūtis. Kitą varžybų Rio de Žaneire dieną panaši lemtis ištiko Justiną Kinderį. Penkiakovininkas ant SL Special balno sėkmingai įveikė kelias kliūtis, bet tada žirgas pasibaidė ir staiga sustojo, permetęs per save raitelį. Nors J.Kinderis nubėgo paskui besiblaškantį žirgą ir vėl užsirito ant jo, žirgo šėlionės nesibaigė – jis vėl sustojo prieš kliūtį ir sportininkas rungties nebebaigė.

„Scanpix“ nuotr./Jojimo rungtis Justinui Kinderiui baigėsi kritimu nuo žirgo
„Scanpix“ nuotr./Jojimo rungtis Justinui Kinderiui baigėsi kritimu nuo žirgo

Tinklininkių pora išsiskyrė

Monika Povilaitytė ir Ieva Dumbauskaitė kartu raškė trofėjus jaunimo varžybose, bet šiais metais simpatiškų paplūdimio tinklininkių pora iširo.

Jų santykiai nebuvo tobuli, bet akligatvis buvo prieitas, kai pavargęs motyvuoti M.Povilaitytę su ja dirbti atsisakė ilgametis poros treneris Marius Vasiliauskas. 22 metų tinklininkės šiais metais jau pasirodė varžybose su kitomis partnerėmis. Skirtingose tinklo pusėse jos turėtų stovėti ir 2017 metais.

CEV nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė
CEV nuotr./Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė

Stadione lūžo kėdės

Praėjusį spalį Lietuvos futbolininkai pasiekė pirmąją pergalę pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Vilniuje 2:1 įveikę Maltą, tačiau lietuvių įvarčiais džiaugėsi ne visi į LFF stadioną atėję aistruoliai.

Keli jų turėjo rimtų rūpesčių, kai mačo metu lūžo Pietų C tribūnos grindys – aistruoliai įsmuko kiaurai. Visa laimė, jog futbolo mėgėjai išvengė rimtų sužalojimų, bet iki tragedijos trūko nedaug.

Pavojingos kiaurymės Pietų tribūnoje žiojėjo ir pernai rudenį per Lietuvos rinktinės rungtynes Vilniuje su Anglija.

Po incidento šiemet darbo neteko LFF stadiono vadovas Vladimiras Buzmakovas, o federacija kreipėsi į Lietuvos kūno kultūros ir sporto rėmimo fondą dėl finansavimo tribūnų remontui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tribūna, kurioje renkasi ištikimiausi Lietuvos futbolo rinktinės gerbėjai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Tribūna, kurioje renkasi ištikimiausi Lietuvos futbolo rinktinės gerbėjai

Krepšinio treneris suabejojo savo ir žaidėjų protu

Pasaulyje, kuriame treneriai taip diplomatiškai, atsargiai, o kartais ir sausai renkasi žodžius, pasitaiko atviresnių asmenybių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaidas Pauliukėnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vaidas Pauliukėnas

„Šiaulių“ treneris Vaidas Pauliukėnas nuoširdžiai lyg vaikas atsivėrė po skaudaus pralaimėjimo Kauno „Žalgiriui“ LKL rungtynėse, kuriose jo treniruojami Šiaulių krepšininkai buvo sutriuškinti 53 taškų skirtumu (45:98).

„Nežinau, gal aš debilas, gal mano anglų kalba prasta? Jie sako: „Ne, viskas gerai“. Kiekvieną minutės pertraukėlę aiškinu, ką daryti puolime, bet jie padaro priešingai visur. Arba aš esu durnas, arba jie durni, – svarstė V.Pauliukėnas turbūt atviriausioje spaudos konferencijoje šiais metais. – Neturiu nė vieno žmogaus, kuriuo galėčiau pasitikėti. Gal man pačiam reikia aprangą apsivilkti?

Kažkoks košmaras, visi daro nesąmones, net nėra apie ką šnekėti. Tačiau, pirmiausia, turbūt kalčiausias treneris. Turbūt man reikia pagalvoti, ar tęsti darbą, nes labai nesmagu. Nenoriu to matyti. Kai atėjau į komandą, stengiausi, mes buvome jauni, keliais ėjome. O čia yra baisu – vienos algos negavo ir jau nepatenkinti. Meistriškumo nėra, protelio nėra, tai ir rezultatai tokie“.

Meistriškumo nėra, protelio nėra, tai ir rezultatai tokie

Maratonininkė įkliuvo antrą kartą

Živilė Balčiūnaitė nepasimokė iš savo klaidos ir dar kartą buvo sučiupta pažeidusi antidopingo taisykles.

Lietuvos lengvosios atletikos federacija diskvalifikavo 37 metų bėgikę aštuoneriems metams, o jos trenerį Romą Sausaitį dvejiems už tai, kad balandį ne varžybų metu paimtame Ž.Balčiūnaitės mėginyje aptiktas meldoniumas. Uždraustos medžiagos kiekis stipriai viršijo leistiną normą.

Ž.Balčiūnaitei tokia griežta bausmė skirta todėl, kad sykį ji jau buvo bausta už dopingą – 2011 metais Europos čempionate Barselonoje jos organizme aptikta didelė testosterono ir epitestosterono koncentracija.

Organizatorių nuotr./Živilė Balčiūnaitė
Organizatorių nuotr./Živilė Balčiūnaitė

Po dopingo skandalų – pas delfinus

Klaipėdos delfinai turėjo sunerimti jūrų muziejaus delfinariume išvydę Ramūną Vyšniauską.

Buvęs sunkiaatletis du kartus per karjerą buvo baustas dėl dopingo vartojimo. Nepaisant 2015 metais į viešumą išplaukusio skandalo, projekto „Delfinai ir žvaigždės“ prodiuseriai pakvietė R.Vyšniauską į komisiją, kuri vertino kitų žinomų žmonių pasirodymus plaukiant su delfinais.

Dopingo nuodėmės nesutrukdė pastaruoju metu verslininku dirbančiam R.Vyšniauskui atsidurti ir „Lietuvos ryto“ televizijos studijoje. Ten jis buvo pakviestas komentuoti olimpinių žaidynių sunkiosios atletikos varžybas, kuriose startavo Aurimas Didžbalis.

R.Vyšniauskas prasitarė, jog Klaipėdoje padeda A.Didžbaliui, kuris taip pat yra kartą pakliuvęs dėl dopingo, mitybos klausimais.

Andriaus Kundroto nuotr./Ramūnas Vyšniauskas
Andriaus Kundroto nuotr./Ramūnas Vyšniauskas

Milžinai pasislėpė krūmuose

Arvydas Sabonis buvo bebaimis kovotojas krepšinio aikštėje, bet dirbdamas Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) kartu su generaliniu sekretoriumi Mindaugu Špoku pasislėpė šešėlyje, kai kilo vienas didžiausių skandalų Europos krepšinyje.

„FIBA Europe“ taryba, į kurios sudėtį įeina M.Špokas, šių metų pradžioje balsavo už tai, jog nacionalinės federacijos gali būti baudžiamos, jei jų klubai pasirinks Europos taurės turnyrą, o ne FIBA rengiamą Čempionų lygą. Taip kilo grėsmė Lietuvos rinktinei netekti vietos olimpinėse žaidynėse ir teisės žaisti 2017 metų Europos pirmenybėse. LKF diskvalifikavo Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau Vilniaus klubas apskundė šį sprendimą teismui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Avydas Sabonis ir Mindaugas Špokas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Avydas Sabonis ir Mindaugas Špokas

Šarūnas Jasikevičius ragino prabilti didžiausią įtaką Europos krepšinyje turinčias asmenybes apie FIBA nedemokratinius principus, tačiau A.Sabonis to padaryti neišdrįso. Federacija liko savo pačios baimės įkaite, paklusdama neatviriems FIBA įsakymams, bausdama savo šalies klubus ir laukdama kitų reakcijos.

Sporto valdininkai išėjo į karą

Dvi svarbiausios Lietuvos sporto organizacijos ėmė laidyti viena į kitą kandžias gniūžtes.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Daina Gudzinevičiūtė ir Edis Urbanavičius

Dainos Gudzinevičiūtės vadovaujamas Lietuvos tautinis olimpinis (LTOK) komitetas nutraukė sutartį su Lietuvos kūno kultūros sporto departamentu (KKSD) rengiant Lietuvos geriausių sportininkų apdovanojimus.

Edžio Urbanavičiaus vadovaujamas KKSD, nesitardamas su LTOK, parengė naują olimpiečių finansavimo modelį. Be to, E.Urbanavičius aštriai kritikavo KKSD rėmimo fondo lėšų paskirstymą. Valstybės pinigų sportui dalyboms eilę metų vadovauja sporto funkcionieriai, kurių vadovaujamos organizacijos iš fondo kasmet gauna solidžias sumas.

Futbolo treneris sučiupo kišenvagį

Edgaras Jankauskas per Europos futbolo čempionatą Prancūzijoje ėmėsi tvarkdario vaidmens.

Tai nutiko riedant traukiniu iš Sent Etjeno į Lioną, kur Lietuvos futbolo rinktinės treneris keliavo stebėti būsimų varžovų žaidimo. E.Jankauskas pastebėjo, kaip kišenvagis ištraukė telefoną iš vieno Anglijos rinktinės sirgaliaus kišenės. Buvęs futbolininkas reagavo greitai, nutvėrė už rankos vagį ir šis turėjo grąžinti telefoną nustebusiam jo savininkui.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Edgaras Jankauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius