-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijonierius Arvydas Avulis: „Valstybė per daug pinigų iššvaisto bedarbių pašalpoms“

„Valstybė per daug pinigų iššvaisto bedarbių pašalpoms“, – įsitikinęs „Hanner“ valdybos pirmininkas, milijonierius Arvydas Avulis. Vis dažniau pasigirsta istorijų apie neva neišgalinčius susimokėti už būsto šildymą, kasmėnesinius „Maisto banko“ klientus, gyvenančius puikiais baldais apstatytuose butuose ir važinėjančiais gerais automobiliais. Apie ką mes čia? Apie pašalpininkus! Jau šį vakarą 21.00 val. „Nuoga tiesa“ klaus: kada valstybė išmoks atskirti tikrą vargšą nuo aferisto?
Arvydas Avulis
Arvydas Avulis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Labdaros organizacijos „Gerumo sparnai“ vadovė Loreta Welch pati savivaldybės pasitikėjimo telefonu yra pranešusi apie šeimą, be sąžinės graužaties imančią pašalpas, bet kasdien prabangiu automobiliu vykstančią prekiauti į turgų ir nemokančią mokesčių valstybei.

Tuo metu L.Welch globojama devyniolikmetė studentė po mamos mirties turi tenkintis tik 100 litų stipendija už puikų mokymąsi ir 180 litų našlaitės pašalpa. Tai visos mergaitės pajamos. Nuo priklausomybės alkoholiui kentėjusi jos motina, išeidama į aną pasaulį, dukrai paliko dar ir 25 tūkst. litų skolą už komunalines paslaugas.

BFL/ Vyginto Skaraičio nuotr./Andrius Mazuronis
BFL/ Vyginto Skaraičio nuotr./Andrius Mazuronis

„Nesame tokia turtinga valstybė, kad šiaip sau išlaikytume veltėdžių armiją“, – sako Aukštadvario seniūnė Jadvyga Dzencevičienė. Valstybė, perdavusi pašalpų skirstymą savivaldybėms, paliko joms teisę paramai skirtas lėšas sutaupyti ir likusius pinigus panaudoti kitoms reikmėms.

A.Avulio teigimu, valdininkai ir politikai turėtų daugiau dėmesio skirti įdarbinimo strategijai, nes labai daug laisvų darbo vietų yra didžiuosiuose miestuose, o periferijoje jo trūksta. „Gal reikėtų pagalvoti, kaip paskatinti migraciją šalies viduje ir įdarbinti uždarbio ieškančius mažų miestų gyventojus, pavyzdžiui, Vilniuje. Bedarbių skaičių, kuris dabar yra apie 200 tūkst., galima sumažinti 50–čia tūkstančių“, – tikina A.Avulis.

Tačiau seimo narys Andrius Mazuronis įsitikinęs, jog migracijos šalies viduje ir dabar niekas neriboja: „Kas draudžia kokiam statybininkui sėsti į transporto priemonę ir atvažiuoti dirbt į Vilnių? Bet jis nevažiuoja, nes darbdaviai nesukuria palankių sąlygų“.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius