Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija neteko teisės dalyvauti „Eurovizijoje“

„Eurovizijos“ transliuotojai Baltarusijoje BTRC pašalinti iš Europos transliuotojų sąjungos (ETS). Minske įsikūrusi stotis neteko teisės teikti ETS paslaugas, taip pat ir dalyvauti pačiame dainų konkurse, rašo Wiwibloggs.com.
Baltarusijos atstovė „Eurovizijoje“ 2019 m.
Baltarusijos atstovė „Eurovizijoje“ 2019 m. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tai reiškia, kad Baltarusija negalės dalyvauti kitąmet Italijoje vyksiančiame dainų konkurse. Tikėtina, kad šalis prie kitų „Eurovizijos“ dalyvių prisijungti nebegalės ir ateityje.

Kaip birželio 30 d. pranešė nepriklausoma Baltarusijos radijo stotis „Euroradio“, ETS susirinkime diskutavo apie BTRC ateitį transliuotojų sąjungoje. Nuspręsta, kad nuo liepos 1 d. BTRC nebegalės teikti ETS paslaugų, į kurias įeina naujienų ir muzikos turinio keitimasis, teisė transliuoti ETS sporto ir muzikos renginius, teisinės ir techninės ekspertizės ir interesų apsaugos paslaugos.

Tačiau bene skaudžiausiai Baltarusijai kirto teisės dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse ir vaikų „Eurovizijoje“ atėmimas. Kad šalis galėtų išsiųsti savo atstovą į didžiausią auditoriją surenkantį muzikos renginį, jį privalo atstovauti transliuotojas, turintis ETS narystę. BTRC pašalinus iš transliuotojų sąjungos, jokia kita televizijos stotis Baltarusijoje jai nepriklauso.

Baltarusija – viena iš dviejų šalių, dalyvavusių visuose nuo 2003 m. rengiamuose vaikų „Eurovizijos“ dainų konkursuose. Tai reiškia, kad šalis nebedalyvaus Paryžiuje organizuojamame jaunajai auditorijai skirtame renginyje.

Tai pirmas toks atvejis, kada šalis „Eurovizijoje“ nedalyvaus, nes buvo pašalinta iš ETS.

Nors Baltarusijos transliuotojo pašalinimas iš Europos transliuotojų sąjungos staigus, jis nebuvo netikėtas. Dar pavasarį ETS taryba neleido šalies atstovui pasirodyti konkurse, nes pasirodymo įrašas neatitiko konkurso taisyklių – skleidė politinę žinią. Pasirodymą buvo leista pakeisti, bet „Eurovizijos“ organizatoriai nesulaukė taisykles atitinkančio įrašo.

Po kurio laiko pasirodė kitas ETS pranešimas, kad laikinai nutraukiama BTRC narystė transliuotojų sąjungoje po pasaulinę žiniasklaidą supurčiusių įvykių Baltarusijoje.

„ETS atidžiai stebėjo žiniasklaidos laisvės slopinimą Baltarusijoje ir prašė BTRC, ETS narės, laikytis pagrindinių vertybių – saviraiškos laisvės, nepriklausomybės ir atsakingumo“, – teigiama transliuotojų sąjungos atstovų paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius