Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva išrinko „Eurovizijos“ atstovus: į Kijevą skrenda „Fusedmarc“

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ finale paaiškėjo, kuris iš septynių dainininkų šįmet atstovaus Lietuvai didžiajame „Eurovizijos“ konkurse Kijeve. Tai grupė „Fusedmarc“, atliekanti dainą „Rain of Revolution“.
Grupė „Fusedmarc“
Fusedmarc / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Fusedmarc“ atrankos finale gavo daugiausiai komisijos ir žiūrovų balsų – ir vieni, ir kiti grupei skyrė pirmąją vietą.

„Eurovizijos“ atrankos finale, kuris vyko Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, šįmet varžėsi septyni dainininkai: Paula Valentaitė, Kotryna Juodzevičiūtė, Aistė Pilvelytė, „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, Greta Zazza ir anksčiau iškritusi, bet į finalą grąžinta Lolita Zero.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, galutinė dalyvių rikiuotė atrodo taip:

1. „Fusedmarc“
2. Aistė Pilvelytė
3. Kotryna Juodzevičiūtė
4. Lolita Zero
5. Gabrielius Vagelis
6. Greta Zazza
7. Paula Valentaitė

VIDEO: Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka | „Fusedmarc“ „Rain Of Revolution“.
VIDEO: Į „Euroviziją“ atstovauti Lietuvai vykstanti grupė „Fusedmarc“: „Norime padėkoti tautai, kad išgirdo“

Dalyvių pasirodymus stebėjo ir vertino tūkstančiai televizijos žiūrovų ir arenoje susirinkusi publika, taip pat komisijos nariai iš užsienio – Peteris Freudenthaleris, Lauris Reinikis, Denis Ingoldsbi ir Chloe, ir Lietuvos – Donatas Montvydas, Nomeda Kazlaus, Dalia Ibelhauptaitė, Kazimieras Šiaulys, Povilas Meškėla, Vytautas Lukočius ir Ramūnas Zilnys.

15min primena, kad šįmet „Eurovizija“ skambės Kijeve, Ukrainoje. Lietuvos atstovas konkurse dainuos antrojo pusfinalio metu, gegužės 11-ąją. Konkurso finalas įvyks gegužės 13-ąją.

VIDEO: Ko nemato televizijos žiūrovai – „Eurovizijos“ atrankos finalo užkulisiai

Įtempta ir marga kova

Transliacijos metu skambėjo ne tik tos dainos, kurios pretenduoja skambėti didžiojoje „Eurovizijoje“, bet ir šou svečių pasirodymai – pernai Lietuvos garbę „Eurovizijoje“ apgynusio Donato Montvydo, Laurio Reinikio, grupės „Man-go“, choro „Cantare“, atrankoje dalyvavusio, bet iškritusio Gražvydo, Moldavijos atstovų konkurse „Sunstroke project“ bei dainininkės iš Australijos Chloe.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gražvydas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gražvydas

Šou pradėjo Kovo 11-osios progai paminėti skirtas choro „Cantare“ pasirodymas – jie atliko Tautinę giesmę. Iškart po to – Prezidentės sveikinimas, ir dar viena choro daina – drauge su atrankoje dalyvavusiu, bet anksčiau iškritusiu Gražvydu atliko „Mano kraštą“.

Publiką užvedė pernai Lietuvai atstovavusio D.Montvydo pasirodymas. Scenoje jis atliko naujausią savo hitą „Screw me up“, ir, žinoma, pernykštę eurovizinę dainą „I've been waiting for this night“. Jį scenoje pakeitė Ieva Zasimauskaitė, kuri iš atrankos irgi pasitraukė anksčiau.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Montvydas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Eurovizinę kovą pradėjo jauniausia konkurso dalyvė, 16-metė Paula Valentaitė. Ji atliko savo dainą „Let U Go“. Pasirodymą mergina atnaujino pasirinkdama naują, Juozo Statkevičiaus kurtą kostiumą, patobulindama choreografiją.

Anot Vytauto Lukočiaus, Paula moka padaryti kažką tiesiog iš nieko. Jis prisipažino, kad daina jam atrodo paprasta, tačiau kai ją atlieka Paula, kyla noras šokti. Gyrė ir D.Ibelhauptaitė: jai patiko stilius, jaunystė, šokis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paula
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paula

Antru numeriu pasirodė Gabrielius Vagelis, atlikęs paties kurtą dainą „Feel myself free“. Dainininkas nusprendė, kad geriausiai jam tinka anksčiau matytas vyšninis švarkas, pasirodymą patobulino atsisakęs visiško statiškumo – eigoje čiupo mikrofoną į rankas ir nuoširdžiai įsijautė į kūrinį.

N.Kazlaus prisipažino, kad Gabrielius jai – tikras atradimas atrankoje: patinka jo balsas, kūryba. K.Šiaulys suabejojo, ar Gabrielius sugebės pranokti atrankoje dalyvaujančias merginas: sako, labai romus atlikėjas, reikėtų daugiau temperamento.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Vagelis

Trečiu numeriu pasirodė Greta Zazza – atliko dainą „Like I love you“. Greta irgi atnaujino kostiumą – pakeitė bodį nauju, dainavo užtikrintai ir tvirtai, parodė smarkiai surepetuotą choreografiją.

Anot Povilo Meškėlos, Gretos užtikrintumas – neabejotinas, ji tvirta asmenybė, o jos pasirodymas – tikra bomba. Donatas Montvydas sakė, kad Greta parodė geriausią lig šiol matytą pačios pasirodymą, ir prisipažino, kad ji – viena jo favoričių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Zazza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Greta Zazza

Toliau – didžiausia atrankos alternatyva, grupė „Fusedmarc“ ir jų daina „Rain of Revolution“. Publika arenoje po šio pasirodymo tiesiog praplyšo aplodismentais. Ne ką mažiau patenkinta liko ir komisija.

V.Lukočius sakė, kad jam itin patiko kūrinys, grupės lyderės Viktorijos Ivanovskajos ekspresija ir emocijos scenoje. Visgi jis pasiūlė merginai keisti aprangą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fusedmarc
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Fusedmarc

Penktu numeriu pasirodė Aistė Pilvelytė, atlikusi dainą „I'm like a wolf“. Savo pasirodyme ji nusprendė nieko nekeisti, ir parodė žiūrovams tai, ką jie jau matė pusfinalyje.

Pirmoji savo komentaru pasidalijo Dalia Ibelhauptaitė: gyrė už drąsą, ištvermę ir tai, kad dainininkė nepasiduoda. Anot režisierės, šįkart A.Pilvelytė nepersistengė vaidindama, ir tai išėjo į gera. Bet galiausiai D.Ibelhauptaitė pripažino, kad Aistės daina – ne jos skonio daina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aistė Pilvelytė

Šeštoji – Lolita Zero, kurią įkūnija Gytis Ivanauskas, ir jos daina „Get Frighten“. Pasirodymas buvo labai patobulintas: po arbūzų daužymo Lolita sėdo ant netikro buliaus, o šou pabaigoje fejerverkus šovė ir ji, ir šokėjai.

R.Zilnio nuomone, Lolita Zero – geras, įdomus personažas, tačiau didžiajame konkurse sužibėti didelių šansų jis neturi. O Nomeda Kazlaus gyrė naują Lolitos Zero įvaizdį, bet antrino Ramūnui – suabejojo, ar tai tikrai geriausia, ką parodyti gali G.Ivanauskas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lolita Zero
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lolita Zero

Paskutinioji savo pasirodymą parodė Kotryna Juodzevičiūtė – atliko dainą „Love Shadow“. Dainininkė irgi nusprendė atlikti iš esmės tą patį šou, kaip ir per pusfinalį. Bet nieko keisto – tada ji gavo labai daug komisijos pagyrų.

Komisija gyrė ir šįkart: Donatas Montvydas sakė, kad Kotryna taip gerai valdo balsą, jog jam belieka didžiuotis. Dainininkas prisipažino, kad Kotrynai taip pat žada skirti daug balų. Anot K.Šiaulio, šis numeris – vienas stipriausių visoje atrankoje, su juo galėtų lygiuotis tik Aistė Pilvelytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė

Po visų dalyvių pasirodymų savo dainas publikai atliko komisijos nariai iš užsienio – latvis Lauris Reiniks ir australė Chloe, taip pat grupė „Man-go“ ir Moldavijos atstovai „Sunstroke Project“.

Balsavimas

Po dainų atėjo metas vertinimams. Finalo dieną paaiškėjo, kad šįmet pasikeitė balsavimo finale tvarka. Žiūrovams už patikusį dalyvį buvo galima balsuoti 10 kartų, tuo tarpu patys atlikėjai pasirinko septynis komisijos narius, kurių balsai jiems buvo įskaityti.

Žiūrovų ir komisijos balsai dalyviams sudarė po 50 procentų galutinio rezultato.

Žiūrovai pirmą vietą skyrė „Fusedmarc“, antrą – Aistei Pilvelytei, trečią – Lolitai Zero, ketvirtą – Kotrynai Juodzevičiūtei, penktą – Paulai Valentaitei, šeštą – Gretai Zazzai, septintą – Gabrieliui Vageliui.

Stop kadras/„Eurovizijos“ atrankos finalo žiūrovų balsai
Stop kadras/„Eurovizijos“ atrankos finalo žiūrovų balsai

O tada atėjo metas susumuoti komisijos narių balsus. Tiesa, fiksuoti buvo ne visi komisijos narių balsai, bet tų, kuriuos burtų tvarka ištraukė patys dalyviai.

Loterija lėmė, kad skaičiuojant komisijos narių balsus įskaityti tik Kazimiero Šiaulio, Dalios Ibelhauptaitės, Laurio Reinikio, Peterio Freundenthalerio, Nomedos Kazlaus, Donato Montvydo ir Denis Ingoldsbi duoti balai.

Išvedus šių komisijos narių balsų vidurkį paaiškėjo, kad pirmąją vietą komisija irgi skyrė „Fusedmarc“.

„Eurovizijos“ atrankos finalas
„Eurovizijos“ atrankos finalas

Taigi, sumuojant žiūrovų ir komisijos balsus intrigos neliko: Lietuvai „Eurovizijoje“ atstovaus „Fusedmarc“.

„Eurovizijos“ atrankos finalas
„Eurovizijos“ atrankos finalas

TAIP PAT SKAITYKITE: Po pergalės „Eurovizijos“ atrankoje apstulbę „Fusedmarc“: „Norime padėkoti tautai, kad išgirdo“

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijos“ atrankos finalo užkulisiuose – adrenalinas, nerimas ir viltis

VIDEO: Ko nemato televizijos žiūrovai – „Eurovizijos“ atrankos finalo užkulisiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius